Belediye Başkanı Ekicioğlu, gazetemize açıkladı…

“BU YIL 60 MİLYON LİRALIK YATIRIM YAPACAĞIZ”
    
Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, bu yıl 20 milyon lirası asfalt, kaldırım, kilit parke yatırımı olmak üzere toplam 60 milyon liralık yatırım yaparak, Kırşehir’i daha modern ve yaşanılır bir hale getireceklerini söyledi.
Göreve geldikten sonra Belediye’nin yüklü bir borcu ile karşılaştıklarını ve bu borçları ödeyerek gelir ve gider dengesini oluşturduklarını belirten Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, “İttifak ile biz seçildik, hiçbir sıkıntımız yok. Yerelde de en uyumlu çalışan belediyelerden biriyiz. Bu konuda da Türkiye’ye örnek olacak şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz. İşe odaklıyız, öncelik işimizi yapmak. Bugüne kadar da bunu yapıyoruz. Hem borç ödedik, hem de halkımıza verdiğimiz vaatlerimizi bir bir yerine getirmeye çalıştık. Bunda da başarılı olduk” dedi.
Seçimler sırasında hemşehrilerine 70 proje vaadinde bulunduklarını ve bunların 24’ünün tamamını bitirerek hayata geçirdiklerini, 12 projeyi önümüzdeki günlerde gerçekleştirerek 36’ye çıkartacaklarını belirten Başkan Ekicioğlu, “Göreve geldikten bir süre sonra dünyamızı ve ülkemizi etkisi altına alan pandemi koşulları içerisinde geçti. Ancak pandemiden kaynaklı ekonomik ve sosyo kültürel etkileri bahane etmeden şehrimizin daha yaşanılabilir hale gelmesi ve çağdaş bir görünüme kavuşması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz bütün imkânlarımızı kullanarak akılcı projelerimizi tek tek hayata geçiriyoruz. Malumunuz üzere seçimler sırasında hemşehrilerimize 70 proje sözümüz olmuştu. Bundan 24’nü bitirdik, 12’sini de bu yıl içinde tamamlayarak 36’ya çıkarmış olacağız. 2022’de de 14 projemizi de bitirip, tamamladığımız proje sayımızı 50’ye çıkarmış olacağız. Görev süremiz içinde 70 projemizin tamamını, hatta ekstre projelerimizi de bitirmiş olacağız. Yerel yönetim anlayışımızın ilkeleri doğrultusunda Kırşehir Belediyesi’ni dürüst, liyakatlı, hesap verilebilir, şeffaf bir şekilde yönetiyoruz. Bu konuda seçimlerden önce söz verdiğimiz bir çok projemizi tamamladığımızı, bazılarının sonuçlanma aşamasında olduğunu ve bazılarının da yapımına başlandığını bildirmek isterim. Bunların dışında göreve geldiğimizde şehrimiz içinde ihtiyaç olduğunu belirlediğimiz Bağbaşı Mahallesi Pazaryeri yapılması, Eski Belediye Binasının yerine iş merkezi yapılması, kentsel dönüşüm çerçevesinde Banka Evleri çalışması, yine o çerçevede Eski Sanayi Sitesi yerinin sorunlarının çözümlenmesi, Toptancı Hal binasının yapımı gibi bir takım idari birimler ve Kırşehir Belediyesi Halk Ekmek Fırını için yeni binaların yapımı gibi projelerimiz içerisinde bulunmayan bir takım önemli projeleri ve çalışmaları da yürütüyoruz. Biz verdiğimiz sözleri tutuyor, asli görevimizi yerine getirmeye gayret ediyoruz. Kırşehir halkına teşekkür ediyoruz, onları mahcup etmeyeceğiz hiçbir zaman. Onların bir kuruşunu dahi gereksiz yere harcamadık, harcamayacağız. Her şeyi sırası geldikçe yapacağız ve bu bizim görevimiz asla yaptıklarımız ile övünmeyeceğiz” diye konuştu.
Kırşehir’e yaptıkları pek çok hizmeti kendi imkanları ile daha uygun maliyetlere yaptıklarını ve buralardan sağladıkları tasarruflarla hemşehrilerine daha çok çok yatırım yapacaklarının altını çizen Başkan Ekicioğlu, “Bu sezon 20 milyon liralık asfalt, kaldırım ve kilit parke çalışmamız var. Eski Karayolları Şube Şefliği olarak bilinen ve ticaret alanı olan burada Kültür Park Projemizi hayata geçireceğiz.  Bu projemizin içinde idari birimler, misafirhane, kütüphane, ticari birimler, inovasyon merkezi, yeme-içme birimleri ve gastronomi enstitüsü, sergi alanları, çok amaçlı etkinlik salonu, kapalı otopark vb. alanlardan oluşacak. İnşallah buranın yapımına da bu yıl başlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.  (HABER: SALİH GÜNER)