Kırşehir’de seçimle iş başına gelen altı oda başkanı yayınladıkları bir ortak deklarasyonla Milletvekili Kendirli’ye tepki gösterdiler

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nın öncülüğünde düzenlenen ve Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Ticaret Borsası, Ziraat Odası, Pancar Ekiciler Kooperatifi ve Kent Konseyi’nin katılımı ile gerçekleştirilen ve Kırşehir’in tüm sorunlarının takip edilmesinin kararlaştırıldığı Kırşehir Çalıştayı’nın Cuma günkü toplantısına katılacağını bildiren AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli’nin hiçbir gerekçe göstermeden katılmaması seçimle iş başına gelen altı sivil toplum kuruluşu başkanının tepkisine neden oldu.
Cuma günü saat 14.00’te Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılması kararlaştırılan toplantıya davet edilen, ancak katılmayınca koltuğu boş kalan Milletvekili Mustafa Kendirli’nin bu tavrı Kırşehir’in seçilmiş sivil toplum kuruluşlarının başkanlarını öfkelendirdi. 
Geçtiğimiz günlerde Kırşehir’e gelip, Belediye’yi yok sayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un ardından, bu kez de Milletvekili Mustafa Kendirli’nin Kırşehir’in seçilmiş sivil toplum kuruluşlarını yok saymasını kabul edemeyen sivil toplum kuruluşlarının başkanları Milletvekili Kendirli'nin tavrına; yaptıkları yazılı ortak bir deklarasyonla tepki gösterdi.
Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Yılmaz, Ticaret Borsası Başkanı Neşet Yavuz, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, Ziraat Odası Başkanı Sinan Purcu, Kırşehir Kent Konseyi Başkanı Tahsin Üçgül ve S.S. Pancar Ekiciler Kooperatifi Başkanı Muzaffer Tekeli’nin ortak imzasıyla Kırşehir kamuoyuna yapılan bilgilendirme açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“Sivil Toplum Kuruşları Başkanları Çalıştayımız kapsamında gerçekleştirilen toplantılar devam etmekte olup, 12/03/2021 tarihinde Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Yılmaz, Ticaret Borsası Başkanı Neşet Yavuz,  Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahamettin Öztürk, Ziraat Odası Başkanı Sinan Purcu, Kırşehir Kent Konseyi Başkanı Tahsin Üçgül ve S.S. Pancar Ekiciler Kooperatifi Başkanı Muzaffer Tekeli’nin katılımı ile Kent Konseyi Başkanı Tahsin Üçgül ve S.S. Pancar Ekiciler Kooperatifi Başkanı Muzaffer Tekeli tarafından Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili Sayın Mustafa Kendirli ilk iki çalıştayımızda alınan kararlar ve gündem maddelerini görüşmek üzere kendilerini toplantımıza davet etmiştir. Kırşehir Belediye Başkanı Sayın Selahattin Ekicioğlu’nun katılım sağladığı toplantıya Sayın Milletvekilimiz katılmamıştır. 
“05/03/2021 tarihinde Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliğinde gerçekleştirilen istişare toplantısına aile dostunun sağlık sebeplerini gerekçe göstererek katılmayan fakat bir sonraki toplantıya katılım sağlayacağını bildiren Sayın Milletvekilimizin yine toplantıya iştirak etmemesi çalıştayımız da bulunan STK Başkanlarımız tarafından üzüntü ile karşılanmıştır. Adalet ve Kalkınma Partisi Kırşehir Milletvekili Sayın Mustafa KENDİRLİ kendisi gibi seçimle göreve gelmiş şehrimizin en büyük STK Başkanlarının davetine icabet etmemesi ve Kırşehir’in sorunlarının masaya yatırılıp çözümlemek amacıyla bir araya gelinen toplantıya teşrif etmemeleri Ahiliğin ruhuna yakışmamıştır.
“KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR…” (HABER: SALİH GÜNER)