İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kırşehir Belediye Başkanı Ekicioğlu ile bir araya geldi:

“BU BÜYÜK PROJEYE DESTEK VERECEĞİZ”

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Büyükşehir Belediyelerini de dâhil ederek kurmayı hedefledikleri, gıdaya ve tarımsal sanayiye dayalı projeyi yerinde görüşmek üzere İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na arazi ve tesisleri yerinde gösterdi.
Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun atıl haldeki Farbel Boya Fabrikası’nın Kırşehir Belediye’si tarafından alınmasının ardından başlattığı proje çalışması diğer illerin de ilgisini çekmeye devam ediyor. 
Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu iç Anadolu’da önemli tarım merkezleri oluşturmak amacıyla eski Türktur ve Farbel boya alanında satın aldıkları 200 dönümlük tarım arazisi için Büyükşehir Belediyelerini de dâhil ederek kurmayı hedefledikleri, gıdaya ve tarımsal sanayiye dayalı projeyi görüşmek üzere Pazar günü 15.00’te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu’na arazi ve tesisleri gezdirdi.
Hafta sonu Türkiye Çapında CHP’li tüm Belediye Başkanlarının buluştuğu CHP Kayseri Yerel Yönetimler Çalıştayı'na katılan Belediye Başkanı Ekicioğlu, burada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na arazi ve projeye ilişkin istişare yapmış çalıştay sonrası Kırşehir’e gelerek yerinde görmeye karar vermişlerdi. 
Başkan Ekicioğlu, 19 Aralık 2021 Pazar günü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a Büyükşehir Belediyelerini de dahil ederek kurmayı hedefledikleri, Gıdaya ve Tarımsal Sanayiye dayalı projeyi yerinde göstererek projeyi tanıttı. 
Tanıtım programına Kırşehir Milletvekili Dr. Metin İlhan, CHP İl Başkanı Baran Genç, İyi Parti İl Başkanı Müfit Göçen, CHP İl genel Meclis Üyeleri, CHP ve İyi Parti Belediye Meclis Üyeleriyle birlikte Başkan Yardımcıları ve Belediye Müdürlüğüne bağlı çok sayıda personeli katıldı.  
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a fabrika alanını gezdirerek hedefledikleri projeyi anlatan Başkan Ekicioğlu, İç Anadolu’da önemli tarım merkezleri oluşturmak amacıyla eski Türktur ve Farbel Boya alanında satın aldıkları 200 dönümlük tarım arazisi için Büyükşehir Belediyelerini de dahil ederek kurmayı hedefledikleri, gıdaya ve tarımsal sanayiye dayalı projenin tüm belediyelere ve Türkiye’ye örnek olacağını belirtti.
Başkan Ekicioğlu, “Bu alanda et ve süt işleme, hububat-bakliyat eleme ve paketleme tesisleriyle tarımsal üretime katkı sunarak başta çiftçilerimiz olmak üzere, 10-15 bin aileye dokunarak, tarımsal üretime katkı sunacak bir tesis oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da büyük bir ilgiyle incelediği fabrikada yaptığı konuşmada şunları ifade etti:
“Bu fabrikayı ve alanını almakla çok iyi etmişsiniz. Şayet Ben alamıyorum deseydiniz ben İstanbul için alırdım. Çok güzel bir iş olmuş. Hayırlı olsun. Güncel ihtiyaçlar üzerinden iyi bir planlama ile değerli bir iş yapmışsınız. Bu projenin diğer belediyelerimize de örnek bir proje olacağını düşünüyorum. Ana yola cephesi buluna çok iyi bir arazi. Siz anlattıktan sonra da bazı arkadaşlara övgüyle bahsettim. Burayı görüp yerinde inceleyince şimdi daha iyi hissettim. Buraya bir heyet yollayalım. Biz yanındayız, bu proje iyi bir model oluşturur. Ankara, İstanbul neyse siz koordinasyonu yapın. Böylece büyük şehirler sağlıklı ürünlerle tanışsın. Biz destek vereceğiz ve hemen bir heyet yollayacağım.”
Başkan Ekicioğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a ziyaretlerinden ve desteklerinden dolayı teşekkür ederek projenin hayırlı bir sonuç getirmesi dileğinde bulundu. (HABER MERKEZİ)