AK Parti İl Başkanı Seher Ünsal’ın Millet Bahçesi yapılmak üzere tahsisini istediği karayolları üzerinde tartışma başladı

Belediye Başkanı Ekicioğlu:
“Bu alana Kırşehir halkının nefes 
alacağı Kültür Parkı yaptırıyoruz”

AK Parti İl Başkanı Seher Ünsal, hükümetin her ile yapmayı kararlaştırdığı Millet Bahçesi’nin daha önce Ahi Evran Üniversitesi civarında bir yere yapılmasının kararlaştırıldığını, ancak bu alanı beğenmediklerini belirterek, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’na çağrıda bulundu ve 25 dönümlük Eski Karayolları Arazisini Millet Bahçesi yapılmak üzere Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne tahsis edilmesini istedi. 
Daha önce Kırşehir’e gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’la yaptıkları toplantıda Millet Bahçesi yapılmak üzere Ahi Evran Üniversitesi yakınındaki bir arsanın belirlendiğini, ancak kendilerinin buna sıcak bakmadığını belirten Başkan Seher Ünsal, “Bizim gönlümüz yapılacak Millet Bahçesi’nin şehir içinde olması ve halkımızın her kesiminin kullanmasıdır. Ahi Evran Üniversitesi arkasındaki bir alanda Millet Bahçeci’nin uygun olmayacağını düşünüyoruz. Bu nedenle buradan 
Kırşehir Belediye Başkanı Sayın Ekicioğlu’na önemli bir konuda çağrıda bulunmak istiyorum.
Ahi diyarımız Kırşehir’imiz her şeyin en iyisine en güzeline layıktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın tüm illerde yapılması için söz verdiği, Millet Bahçesi projemiz için en uygun görülen ve şu an Kırşehir Belediyesine devredilmiş, atıl durumda, kullanılmayan eski Karayollarının yerinin tahsis edilerek şehrimize kazandırılmasını buradan sizlerin aracılığı ile halkımız adına talep ediyoruz. Buyurun bu güzel şehir için elimizi gövdemizi taşın altına koyalım. Ahi Şehrimiz Kırşehirimiz her şeyin en güzeline layıktır. Gelin eski karayollarına ait 22 dönümlük arsayı Millet Bahçesi yapılmak üzere tahsis edin ve 2021 yılı için ayrılan ödeneğin kullanılmasını buraya sağlayalım” demişti.
Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, AK Parti İl Başkanı Seher Ünsal’ın bu talebini karşılayamayacaklarını, Karayolları üzerine Kırşehir halkının talebi doğrultusunda Kültür Parkı yapacaklarını, projenin tamamlandığını ve ihale işleminin devam ettiğini açıkladı.
Başkan Ekicioğlu, gazetemize yaptığı açıklamada şunları ifade etti:
“Millet Bahçesiyle ilgili olan konuda konuştuklarımızın hepsinin şahidi var. Diğer Karakurt Kaplıcası ve Termeyle ilgili resmi yazılar var. Ne zaman isterseniz size veririm. Lafla değil resmi evraklarla hesap vermeye hazırım.  Göreve geldikten sonra Karayollarının tapusunu üstümüze aldık. Daha önceki yönetim Karayollarına Güney Kent’te bir yer yaptılar. Eksiğini de biz tamamladık. Karayolları da oraya taşındı. Biz de 25 bin metre karelik eski Karayolları’nın arsasına beton üzerinden parasal olarak çok daha kazançlı hale getirirdik ama yapmadık bir anket yaptırdık. Halkın yüzde yetmiş biri ‘Burası Kültür Park olsun’ dedi. Biz de şimdi öyle yapıyoruz. Avan projesi geldi, yakında ihaleye çıkıyoruz. Eski Karayollarının olduğu yere baktığımızda kamu resmi alanı olduğu için emsali 4 olmuş yerdi. Biz burayı ne yapalım dediğimizde 100 bin metre beton kütlesi olacaktı. 2022 Bütçesine koyarak bahar mevsiminde ihaleye çıkacağız. Sergi alanları, cafeler, restoranlar bölge halkının ihtiyaçları için kreşler var. Dileyen hemşerilerimiz gelip avan projesini belediyemizden görebilir.
AK Parti İl Başkanı Seher Ünsal burayla ilgili bana telefon etti, ‘Bakanımız geliyor burayı Millet Bahçesi yapalım’ dedi. Ben de kendisine, burayı projelendirdiğimizi kendimiz yapacağımızı söyledim. İsterseniz Kent Park üzerinde Doğa Park dediğimiz yeri tahsis edebileceğimizi söyledim. Buradaki yatırımımız çok büyük bir yatırım. Özellikle hastaneye yakın o bölgedeki yapılaşmaya uygun sosyal donatıların olacağı toplumun isteklerini karşılayacağı bir alan olacak. Biz Karayollarının yerini satabilirdik. Metrekaresini bir milyona satsak yüz milyon gibi belediyenin bir geliri olacaktı. Ama biz onu tercih etmedik. Para ve ekonomik yapı bir şekilde çözülüyor ama 50-60 yıllık ağaçların kesilmesi, oranın beton yığınının olmasını istemedik. Buranın projesini inşallah 2022’de hayata geçireceğiz. Kentin daha çok nefes almaya, daha çok yeşil alana ihtiyacı var. Eski İl Özel İdaresi’nin bulunduğu yerde büyük bir rezidans var. Yine Eski Coşku Restoran’ın bulunduğu yerde yükselen binalar var. Toplumun büyük kesimi için de bir nefes alacakları bir alan olacak ve çok güzel bir eserimiz olarak kalacak.”  (HABER: BEYHAN BALLI)