29 kişinin işten çıkarıldığı iddialarını Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu kabul etmedi:

“BİZ BUNLARIN
SÖZLEŞMELERİNİ
İMZALAMADIK”

Belediye Meclis toplantısında konuşan Başkan Ekicioğlu, adrese teslim ihale döneminin sona erdiğini, tehdit ve şantajları aştıklarını açıkladı

Kırşehir Belediyesi 2020 yılının ilk Belediye Meclisi Toplantısı Perşembe günü Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun başkanlığında yapıldı.
Meclis toplantısında gündeme gelen 29 kişinin işten çıkarıldığı iddialarını Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu kabul etmedi. Başkan Ekicioğlu, “Biz kimseyi işten çıkarmadık. Asgari ücretin 3 katı maaş alan ve yeterlilik belgeleri olmayan 29 çalışanın biten sözleşmelerini uzatmadık. Bu sözleşmeli personelin maliyetine baktığımızda neredeyse 29 tane başkan yardımcımız varmış diyeyim size. Hepsine teşekkür ettik. Bu arkadaşlarla sözleşmeyi uzatmadık yerlerine başkasını alacağız diye bir durum da söz konusu değil. Yasa gereği bu arkadaşların yerine adam almadık, alma şansımız da yok. Eğer ihtiyacımız da olursa yine bu arkadaşları alacağız” cevabını verdi.
Seçim öncesi kimseyi işten çıkarmama vaadini hatırlatılması üzerine Başkan Ekicioğlu, “Biz kimseyi çıkarmadık. Bu arkadaşların kendi imzaları var. Yılbaşına kadar çalışacağız diye. Yabancı dil şartları var ama dosyalarında yabancı dil bildiklerine dair bir belge konmamış. Gidip özel bir şirketten sertifika almışlar; grafiker ya da programcı diye sözleşme imzalamışlar. Bu arkadaşların zaten bu şekilde belediyede çalışmaları hukuken de mümkün değil. Yabancı dil isteniyor yabancı dil belgesi yok. Yabancı dil nasıl olur , ”Ben yabancı dil biliyorum” diye yabancı dil olmaz. Buna dair dosyalarında belge olur. Biz bunlara baktık, sizler de gidip bakabilirsiniz. Biz kimseyi işinden aşından etmedik. Biz A parti veya B parti diye de gözetmedik. Biz sadece sözleşmeyi uzatmayacağımızı söyledik ve arkadaşlara teşekkür ettik. Biz asla sözümüzden dönmüş değiliz. 1200 kişinin çalıştığı belediyede 29 kişi mi bize yük olacak? Verimli çalışan arkadaşlarımızla hiç bir sıkıntımız yok. Biz kimseyi mağdur etmedik. Aynı pozisyonda bu arkadaşlardan 2-3 kat daha az maaş alan arkadaşlar var bu da adalet değil. Çalışma disiplinini bozuyor. Biri 3 kat maaş alırken, diğeri asgari ücret alıyorsa ve aynı işi yapıyorlarsa bu da adalet değil. Biz kamuoyuna adaleti sağlayacağız diye de söz verdik. Örneğin A şahıs başka bir kadroda olsa sorun yok ama maaşı çok olsun diye başka kadrodan girmiş” diye konuştu.
“Kış günü bu insanları mağdur etmeyin” diyen AK Parti’li Meclis Üyesi Abubekir Koçyiğit’e MHP’li Meclis Üyesi Yusuf Yağmur, “Ben AKP döneminde işten atıldım. Bana neden sahip çıkmadınız?” diye tepki gösterdi.
AK Partili Halim Çakır döneminde işe alındığını, ancak görevi devralan AK Partili Yaşar Bahçeci döneminde işten atıldığını belirten Yağmur, “Şimdi AK Parti grubu çok güzel arkadaşlara sahip çıkıyor da AK Parti grubunda işten atılan arkadaşlardan birisiyim. Sırf Halim Çakır beye direkt destek verdik diye Yaşar Bey bizi işten atmıştı. Eğer işten atma sayılıyorsa; adam sahte evrakla İngilizce bilmeyen, grafik tasarımı yapmayan, eli mouse tutmayan adam işten atıldı diye zoruna gidiyorsa olmuyor. Ben mimar olarak görev yapıyorum. Sırf siyasi görüşümüzden dolayı Yaşar Beyi desteklemediğimiz için işten atıldık. Yaşar Bahçeci 23 kişiyi işinden attı, savundun mu abi ? Çıkıp başkanına söyledin mi arkadaşlar, ‘siz bu adamları işten attınız, bunun sebebi ne, niye attınız?’ dediniz mi abi ? Ben bunun canlı örneğiyim abi ben işten atıldım. Sözleşme feshetme falan değil. İngilizce, program, tasarım, mouse tutmayı bilmiyor, Ali’nin, Veli’nin damadı sahte evrakla çalışıyor. Bırak MHP dönemini falan AK Parti döneminde ekmeğinden olmuş bir insanım.23 kişi atılırken Ali Baltacı da dahil, öz amcamın çocuğu da dahil bir tanesi çıkıp da, ‘arkadaşlar bu adamların işine niye son verildi, ekmek parası diye kimse konuşmadı. Ben gidip de sahte mimarlık diplomasıyla çalışmadım ama sahte İngilizce, grafiker, tasarımcı evrakı ile işçi alınmış. İşin gerçeği bu” dedi.
Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, artık tehdit ve şantajları aştıklarını da belirterek, “Biz kimseden korkmuyoruz. Doğruyuz, şeffafız, açığız. Biz önceki dönem ki tehditlere de karşı çıktık. Hala da karşı çıkıyoruz. Adrese teslim ihale dönemi bitti artık. Tehdit ve şantajla ihale alma devri kapanıyor, ama tehdit devam ediyor. Devletin, kamunun yararı varsa o ihaleyi alacak arkadaşımız o” dedi.
(HABER: BEYHAN BALLI)