mikail

AK Parti Olağanüstü Kongresi'ne tek Genel Başkan adayı olarak giren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile ilgili Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan'dan kritik bir analiz geldi.
"Bu bayrak yarışının sorumluluğunu üzerine alan Binali Bey ile neyi başarabiliriz?” sorusunu 5 maddede açıklayan Milletvekili Mikail Arslan şunları söyledi:
“1) Ak Parti hükümetlerinin tamamında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yapan Binali Yıldırım, ülkemizin seviye atlaması için emek harcamış ve Türkiye'nin marka değerini yükseltmiştir. "Yaptıkları, yapacaklarının teminatıdır." düsturunca, bir başbakan olarak Binali Bey'in, Türkiye'yi her alanda daha ileriye götürmek üzere gece gündüz çalışacağından eminiz.
“2) Zamanın baş döndürücü bir hızla geçtiği bu modern çağda, Türkiye gibi büyüme ve kalkınma evresinde bulunan bir ülkenin kaybedecek zamanı yoktur ve elindeki imkânları en doğru şekilde kullanmak zorundadır. Bu yüzden, proje odaklı kimliği ile öne plana çıkan Binali Yıldırım, zamanın ruhuna uygun olarak milli kaynakların en verimli şekilde kullanılması için imkanları sonuna kadar kullanacaktır.
“3) Sayın Yıldırım, uzun yıllardır Sayın Cumhurbaşkanımız ile olan yakın dava ve mesai arkadaşlığı sayesinde, 2002 sonrası Türkiye'nin kabuk değiştirme sürecinde aktif rol almış ve bu değişime en üst perdeden şahitlik etmiştir. Bu hareketin vizyonunu belirleyen ve hayata geçirmek üzere gece gündüz çalışan kadronun en önemli isimlerinden biri olarak, 2023 hedeflerine nasıl ulaşabileceğimizi en iyi bilenlerdendir.
“4) Başarı ile yürüttüğü 11 yıllık bakanlığı döneminde imza attığı kritik ve mega projeler ile sokağın, medyanın ve siyasetin her kesiminden "Yiğidi Öldür, Hakkını Yeme" denilerek övgüler almış bir politikacı olarak, başbakanlığı döneminde de ülkenin kısır tartışmalar ile vakit kaybetmesini engelleyecek ve ülkenin her kesiminin ortak olacağı projeler ile Türkiye'ye değer katacaktır.
“5) Ak Parti teşkilatının ve tabanının üzerinde mutabakata vardığı isim olarak Binali Yıldırım, kurucusu olduğu bu hareket içerisinde kendine verilen her türlü görevi büyük bir sorumlulukla yerine getirmiş ve bu uzun maratonda kimseye karşı dargınlık göstermemiştir. Aynı şekilde, bu görevi de kendisi istememiş, AK Parti çizgisi tarafından layık görülmüştür. Bu durum, tüm Türkiye'nin her karış toprağında bu davaya gönül vermiş Ak Kadrolar ile uyum içerisinde çalışacağının ve parti ve ülke içerisinde daima bir dayanışma ruhunun hakim olacağının göstergesidir.”