Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu: “Halkımızın can güvenliği her şeyden 
önemlidir. Sayın Kendirli kendisi burada oturabilirse gelsin iskân versin!”

Bağbaşı TOKİ konutlarının hak sahipleriyle buluşan Başkan Ekicioğlu: 

“BEN MÜTEAHHİTTEN YANA 
DEĞİL, SİZLERDEN YANAYIM” 

Başkan Ekicioğlu, Milletvekili Kendirli’ye yanıt verdi: “Eğer biz Belediye olarak hukuksuz bir iş yapıyorsak, suç duyurusunda bulunabilirsiniz. İşini düzgün yapan insanlar halkın içerisine girer ve hesabını verir”

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, 6 Ağustos 2021 Cuma günü CHP Kırşehir Milletvekili Dr. Metin İlhan ve CHP İl Başkanı Ecz. Baran Genç’le birlikte Bağbaşı TOKİ mağdurlarının daveti üzerine iskan mahalline giderek bir kez daha sorunlarını yerinde dinledi.
Başkan Selahattin Ekicioğlu, 6 Ağustos 2021 Cuma günü AKP Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli’nin bazı yayın organlarındaki açıklamasının ardından Bağbaşı TOKİ konutlarına gitti. 
AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli’nin açıklamalarını TOKİ mağdurlarının sesine kulak vermeden ve onların mağduriyetlerine çözüm sunabilecek önerilerde bulunmadan; belgeye dayanmayan ve tamamen siyasi mesaj içerikli olduğuna dikkat çeken Başkan Ekicioğlu, TOKİ mağdurlarının daveti üzerine saat 14:00’te bölgeye gitti. 
Bağbaşı TOKİ hak sahiplerine yasal prosedürü ve yapılması gerekenleri belgeleriyle birlikte anlatan Başkan Ekicioğlu, mağdurların istek ve beklentilerini de dinleyerek çözüm yolları hakkında bilgi verdi.
CHP Kırşehir Milletvekili Dr. Metin İlhan ve CHP İl Başkanı Ecz. Baran Genç’in konuşmalarının ardından hak sahiplerine hitap eden Başkan Ekicioğlu, Belediye olarak prosedürün gerektirdiği ve hak sahiplerinin konutlarının sorunsuz ve sağlıklı bir şekilde alabilmeleri için yapılması gerekenleri ifade etti.
Milletvekili Kendirli’nin bilgi ve belgeye dayanmadan boş laflarla, eline kâğıt kalem alıp basın açıklamasında bulunarak gündem işgal etmesinin vatandaşta karşılığı bulunmadığını ifade eden Başkan Ekicioğlu, “Eğer bugün gelinen noktada 1126 konut sahibi konutlarına kavuşamamışsa bunun sorumlusu müteahhit firmadır. Eğer biz Belediye olarak hukuksuz bir iş yapıyorsak, Sayın Vekil suç duyurusunda bulunabilirsiniz” dedi.
Vatandaşın can güvenliğinin her şeyden daha önemli olduğunun altını çizen Başkan Ekicioğlu, çatı oluk birleşmelerinde ve pencere çerçevelerinden dökülen çimento-beton parçalarını göstererek “Eğer AKP Kırşehir milletvekili Mustafa Kendirli söz konusu yerde kendisi oturmayı göze alabilecekse buyursun hak sahiplerimizin iskânlarını versin.” açıklamasında bulundu.
TOKİ hak sahipleri de Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ile CHP Kırşehir Milletvekili Dr. Metin İlhan ve CHP İl Başkanı Ecz. Baran Genç’e sorunlarının bulunduğu mahallede kendilerini dinlemeye geldikleri ve bu sorunların çözümü noktasında izlenmesi gereken yolu işaret ettikleri için teşekkür ettiler.
TOKİ hak sahipleri daha sonra alanda bulunan basın mensuplarına hitaben “Kırşehir Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu ve Milletvekili Metin İlhan buradayken; TOKİ Müdürü Ömer Bulut nerede? Neden bizlerin bu şekilde mağdur edilmesine göz yumuluyor?” sorularını sordular.
Yapılan konuşmaların ve sorulan soruların yanıtlanmasının ardından TOKİ binaları ve çevresinde insan yaşamını olumsuz bir şekilde etkileyebilecek olan yapılar yerinde incelendi. (HABER MERKEZİ)