Belediye’nin KIR-KÖY Projesi “Yerel Yönetim Proje Ödülü”ne değer görüldü

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu: "Ödülü tüm Kırşehirli hemşehrilerim adına aldım”

29 Mart 2022 Salı günü İkinci Yüzyıl Derneği tarafından Ankara’da gerçekleştirilen İkinci Yüzyıl Proje Ödülleri “Yerel Yönetim Proje Ödülleri” programına Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. Kırşehir Başkanı Selahattin Ekicioğlu’na ödülünü Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Nedim Yamalı takdim etti.

Kırşehir Belediyesi’nin dezavantajlı gruplar için hazırladığı ve Anadolu’da örnek bir proje olan KIR-KÖY Projesi 2.Yüzyıl Derneği, İkinci Yüzyıl Proje Ödüllerinde “Yerel Yönetim Proje Ödülleri”ne layık görüldü.

Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, “Kırşehir'de Dezavantajlı Gruplar için hazırladığımız ve Anadolu'da örnek bir proje olan kır-köy projemizle, 2.Yüzyıl Derneği, İkinci Yüzyıl Proje Ödüllerinde ‘Yerel Yönetim Proje Ödülleri’ne değer görerek bizleri onurlandıran tüm seçici kurul üyelerimize, şahsım ve tüm Kırşehirli hemşehrilerim adına teşekkürlerimi sunuyorum. Ödülümüzü tüm hemşehrilerim adına Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Nedim Yamalı'dan aldım.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Yerel Yönetimler Proje Ödülleri Töreni’ne katılarak bir konuşma gerçekleştirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Yerel yönetimler bütün zorluklarına rağmen zorlukları aşıp halka hizmet etme konusunda büyük sorumluluklar üstlenerek görev yapıyorlar. Bu anlayışla hareket eden bütün belediye başkanı arkadaşlarıma, hiçbir parti farkı gözetmeksizin yürekten teşekkür ederim” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu “Ödül alan bütün belediye başkanı arkadaşlarıma yürekten teşekkür ederim. Bu töreni düzenleyen sizleri bir araya getiren, bizleri bir araya getiren yöneticilere de yine yürekten teşekkür ederim. Hepinize sevgilerimi saygılarımı sunuyorum. Hepiniz güzel başarılara imza atıyorsunuz. Beldede yaşayanlar sizin övgülerinizi Ankara’ya ulaştırdıklarında bizler çok daha mutlu oluyoruz” dedi.

Kılıçdaroğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e “Yaşam Boyu Onur Ödülü’nü” ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a Expo 2022 organizasyonu nedeniyle verilen ödülünü verdi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a da belediyenin Başkent Kart Projesi nedeniyle ödül verildi.

Törende ayrıca; Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’na, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir’e, Burdur Belediye Başkanı Ali Orhan Ercengiz’e, Adana Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’e, Adana Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan’a, Amasya Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Zehra Özyol’a, Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a, Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’a, Antalya Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’e, Balıkesir Ayvalık Belediye Başkanı Semih Esen’e, Balıkesir Edremit Belediye Başkanı Mesut Ergin’e, Balıkesir Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney’e, Bolu Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut’a, Bolu Gökçesu Belediye Başkanı Vahit Aydın’a, Burdur Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel’e, Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’e, Çorum Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner’e, Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’a, Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a, Giresun Çanakçı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a, Giresun Çanakçı Belediye Başkanı Tuncay Kasım’a, İstanbul Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye, İstanbul Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’a, İstanbul Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı’na, İstanbul Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi’ye, İstanbul Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’a, İstanbul Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’e, İzmir Çiğli Belediye Başkanı Selim Utku Gümrükçü’ye, İzmir Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin’e, İzmir Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Şengel’e, İzmir Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran’a, Kars Susuz Belediye Başkanı Oğuz Yantemur’a, Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli’ye, Kocaeli İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e, Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’e, Muğla Datça Belediye Başkanı Abdullah Gürsel Uçar’a, Muğla Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay’a, Nevşehir Hacıbektaş Belediye Başkanı Arif Yoldaş Altıok’a, Rize Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu’na, Trabzon Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun’a, Trabzon Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a, Tokat Kınık Belediye Başkanı Güven Arslan’a, Tunceli Pertek Belediye Başkanı Ruhan Alan’a, Tunceli Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun’a, Yalova Çiftlikköy Taşköprü Belde Belediye Başkanı İsmail Arslan’a Yozgat Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz’a, Zonguldak Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt’a, Zonguldak Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’ya ödülleri verildi.

KIR-KÖY KAMPÜSÜ ANADOLU’DA BİR İLK OLMA YOLUNDA!

Başkan Ekicioğlu, “60 yıldan beri vahşi depolama alanı olarak 54 bin metre karelik alanda başlattığımız bu projeyi genişleterek, hem dezavantajlı grupların hem de vatandaşlarımızın yararlanabileceği bir proje haline getirdik” dedi.

Ahi Evran Mahallesi Kent Park kenarı 250 ada 18 parselde bulunan alana Kırşehir’de bulunan engelli vatandaşların birlikte zaman geçireceği, toplantı ve sosyal faaliyetlerini gerçekleştirecekleri Engelsiz Yaşam Merkezi projesini de faaliyete geçirdiklerini belirten Başkan Ekicioğlu, “Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Kırşehir Belediyesi tarafından sunulan “Kır-Köy Kampüsü – Kırşehir’de Dezavantajlı Gruplara ‘Umut’ Doğuyor” projesi ile sosyal, ekonomik ve fiziksel engeller, sağlık problemleri ve coğrafi etmenler sebebiyle dezavantajlı durumda olan kadın, yaşlı ve engelli bireylerimizin toplumsal yaşamın her alanına katılımlarının ve uyumlarının arttırılmasını hedefledik. İçerisinde; İdari bina şeklinde Köy Konağı, Amfi Tiyatro, Restaurant, Çay evi, Tandır, Sera, Çok Amaçlı Salon, Solucan ve Mantar Çadırı, Küçükbaş ve Büyükbaş Hayvan Ağılları olacaktır. Çevre peyzajının tamamlanması ile birlikte projemiz Anadolu’da örnek bir proje olmaya aday” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)