AK Parti Kırşehir Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Burhan Yıldız:

“Belediye Başkanı Ekicioğlu, Kırşehir’deki çiftçilerin elektrik giderlerini karşılamalı”

AK Parti Kırşehir Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Burhan Yıldız, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Şanlıurfa’daki sözünü hatırlatarak Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nun Kırşehir’deki tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilerin elektrik giderlerini karşılaması çağrısında bulundu.

Kırşehir’de çiftçi kayıt sistemine kayıtlı 20 bin çiftçinin bulunduğunu belirten AK Parti Kırşehir Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Burhan Yıldız, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“İlimiz Kırşehir tarım ve hayvancılığın yoğun olduğu bir bölgedir, çiftçi kayıt sistemine kayıtlı 3 bin 854’ü merkezde olmak üzere toplamda 20 bin 75 çiftçilerimiz mevcuttur. Yaklaşık olarak her üç aya bir çiftçilerimize destek ödemesi yapılıyor, ilimiz Kırşehir için Örneğin;  Bitkisel Üretim Desteği:  148.966.308, Hayvancılık Desteği:  32.091.700, Kırsal Kalkınma Desteği:  1.630.967, Konya Ovası: 2.525.753, Toplam : 185.194.728, Kuraklık Desteği: 107.844.963, Çiğ Süt Desteği: 5.469.617, Kırsal Kalkınma: 8.160.467, Toplam: 121.476.620  lira gibi birçok alanda her yıl olduğu gibi ilimiz Kırşehir’de bu destekler artarak devam etmektedir. İkinci ay itibarıyla mazot gübre destekleri ile çiftçilerimizi desteklemeye devam ediyoruz.

“Hal böyle iken; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa’da yapmış olduğu bir konuşmasında Yerel Yönetimlerde ‘Urfa Büyükşehir Belediye Başkanlığını bize verin, ben bütün çiftçilerimizin elektrik tüketimlerini bedava vereceğim’ demiştir.

“Sayın Kılıçdaroğlu’nun bu sözlerine istinaden Kırşehir Belediye Başkanı Sayın Ekicioğlu’nu göreve davet ediyoruz, Genel Başkanınızın sözü havada kalmasın, bizde altını dolduralım ilk meclis toplantısında soru önergesi vererek Kırşehir’deki tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimizin elektrik giderlerinin Kırşehir Belediyesi tarafından karşılanmasını talep ediyoruz. Şayet bu da bir gaf diyorsanız, yalanlarla, algılarla seçim vaadinde bulunarak ülke idaresine talip olmak siyasi ahlaka uygun değildir.” (HABER:  BEYHAN BALLI)