Kırşehir Belediyesi'nde işten çıkarıldıktan sonra mahkeme kararı ile tekrar göreve başlayan 11 personelin tekrar işten çıkarıldığı bildirildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan AK Parti Kırşehir İl Başkanı Seher Ünsal, CHP’li Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’na tepki gösterdi.

Belediye Başkanı Ekicioğlu’nun sözünde durmayarak çalışanların işinden aşından ettiğini öne süren Başkan Seher Ünsal, yaptığı yazılı açıklamada şunları ifade etti:

“Kırşehir Belediyesi’nde zulüm bitmek bilmiyor. Kırşehir Belediyesi’nin, mahkeme kararıyla 3 kere işlerine geri dönmelerine rağmen, 11 personeli 4. kez işten çıkarılmalarını şiddetle kınıyorum. Her fırsatta hak adaletten bahsedenlere buradan sesleniyorum. Bu zulmü durdurun. Yargı kararlarını hiçe sayarak, hem zulüm ediyorsunuz hem de ödediğiniz tazminatlarla belediyeyi kamu zararına uğratıyorsunuz.

“CHP’li Belediye’nin yaptığı liyakatine, gayretine, emeğine bakmaksızın kendilerinden olmayan personelleri işten çıkarmaktır. Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ve ona bağlı olan müdürler, Kırşehir’e hizmet yarışına girmek yerine personeline zulüm, mobing ve psikolojik baskı yapma sırasına girmiş durumdalar. Kırşehir halkı sizden hizmet bekliyor. Hatırlarsanız, Selahattin Ekicioğlu seçimden önce meydan meydan gezip kimsenin ekmeği ile oynamayacakları üzerine namus, şeref, haysiyet sözü vermişlerdi. Hatta Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu ‘Bütün işçilere namus sözü ve garanti veriyorum. Kazandığımız hiç bir belediyede, belediye başkanı haksız yere bir işçinin işine son verilmeyecek, verirse gelecek beni bulacak’ demişti.

“Sayın Ekicioğlu nerede bu sözünüz? Biz biliyoruz ki sizlerin hizmet etmek gibi bir derdiniz yok. Ne bu ülkeyi ne de bu şehri yönetebilecek kabiliyetiniz de yok. Halkımız bunu çok iyi görüyor. Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’na açık çağırımdır. Hukuksuz bir şekilde işinden aşından ettiğiniz bu insanları işlerine geri alın. Daha önceki işten çıkarttığınız sözleşmeli personellerden, işsiz kaldığı için hayatına son verenlerin olduğunu unutmayın. Tekrar aynı acıların yaşanmaması, ailelerin dağılmaması için bu işçi kıyımını durdurun. Verdiğiniz namus, şeref sözünü unutmayın. Halkımız müsterih olsun, çoğu gitti azı kaldı…” (HABER: BEYHAN BALLI)