Başkan Ekicioğlu: Koronavirüsten etkilendik, gelirlerimiz düşerken, diğer 
yandan da kendi imkânlarımızı kullanarak halkımıza ulaşmaya çalışıyoruz”

Görevinde iki yılı geride bırakan Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, yaptığı hizmetleri ve yapacağı projeleri kamuoyuyla paylaşmaya devam ediyor.
Önce Belediye Meclisi üyelerine, ardından basın mensuplarına son olarak ta Kırşehir’deki sivil toplum kuruluşlarından Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi,  Ziraat Odası, Ticaret Borsası başkanları ve yönetim kurulları başta olmak üzere oda ve dernek başkanları, meslek örgütleri ve kooperatiflerinin temsilcilerine iki yıllık çalışmalarını değerlendiren Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu,  “Şehrimizin ekonomisine, ticaretine ve üretimine yön veren Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Ticaret Borsası, Ziraat Odası, Meslek Odaları ve Kooperatiflerin kıymetli Başkanları ve Yöneticileri, 2. Yıl Faaliyet Sunumu Toplantımıza hepiniz hoş geldiniz. Kırşehir Belediyesi’ni hep birlikte ortak akılla yöneteceğiz diye yola çıktığımızda; bu kentin sorunlarını ve ihtiyaçlarını, bu kentte yaşayan 7’den 70’e herkesin taleplerini ve düşüncelerini değerlendirip alanlarında uzman ekibimizle 70 Proje başlığı altında hazırladığımız projelerimizi Kırşehir kamuoyu ile paylaşmıştık. Belediye yönetiminde 2. yılımızı tamamlamış bulunmaktayız. Bildiğiniz gibi bunun yaklaşık son 1 yıllık süreci ne yazık ki Dünyamızı ve ülkemizi etkisi altına alan Pandemi koşulları içerisinde geçti. Ancak Pandemi döneminin yarattığı ekonomik ve sosyal koşulları bahane etmeden şehrimizin daha yaşanılır hale gelmesi ve çağdaş bir görünüme kavuşması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
Neşet Ertaş Kültür Sanat Merkezi’nde Belediye Başkan Yardımcısı Asaf Kayaoğlu, Nuri Araz, Osman Uçar ve Hamza Çam ile birlikte üçüncü sunumunu gerçekleştiren Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, 462 milyon lira borçla devraldıkları Belediye’nin borcunu 312 milyon liraya düşürdüklerini açıkladı. 
Kırşehir Belediyesi’ni dürüst, liyakatli, hesap verebilir, şeffaf bir şekilde yönettiklerini ifade eden Başkan Ekicioğlu, “Çalışmalarımıza devam ettiğimiz bu zaman zarfı içerisinde söz verdiğimiz plan ve projelerimizi hayata geçirirken, aynı zamanda mali bilançomuzu disipline etmeye çalışıyoruz. GES Projemizin 1. Etabını gerçekleştirdik ve kullanılmayan ve atıl bırakılan Asfalt Plenti Tesisi’ni devreye aldık. Evcil Hayvanlar Parkı Projesi’ni, Lostra Salonları Projesi’ni, Yardım Kumbarası Projesi’ni, Arıcılık Projesi’ni Kadın Dostu Kent Projesi’ni, Belediye Açık Hava Sineması Projesi’ni, Belediye Gazetesi Projesi’ni, Belediye Tiyatrosu Projesi’ni, Hoşgeldin Bebek Projesi’ni, Ulaşım ve Su İndirimi Projesi’ni, Sosyal Kart Projesi’ni, Belediye Kooperatifi Tarımsal Ürünler Projesi’ni, Kırşehirspor’a Destek Projesi’ni, Konut Temizlik Hizmet Projesi’ni, Örnek İş Yeri Projesi’ni, Her Ev Bir Atölye Projesi’ni, Çevre Sağlığı Projesi’ni, Tıbbi Malzeme Cihaz Desteği Projesi’ni, Çöp Atık Toplama Projesi’ni, Öğrencilere Ücretsiz Ders Projesi’ni ve Kentin Simgesi Projesi’ni gerçekleştirdik. Projelendirilen ve hayata geçecek olan projelerimiz ise şunlar: Engelli Dayanışma Merkezi Ve Engelsiz Yaşam Merkezi Projesi, Gündüz Bakım Evi Projesi, Mahalle Konseyi Projesi, Mahalle Kültür Ve Taziye Evleri Çok Amaçlı Salon Projesi ,Otopark Alanları Projesi, Engelsiz Taksi Projesi, Kent İçi Ulaşım Projesi, Organik-İyi Tarım Projesi, Atalık Tohum Ve Ar-Ge Merkezi Dağıtım Projesi, Kılıçözü Sanayi Sitesi Yol-Alt Yapı ve Kaldırım Projesi, Kimlikli Kent Mobilyaları Projesi, Mesire ve Rekreasyon Alanları Projesi, Hobi Bahçesi Projesi, Kent Belleği Müzesi Projesi, Kılıçlı Köprü Yolu Düzenlemesi Ve Dere Islahı Projesi, Kılıçözü Sanayi Sitesi Genişleme Projesi, Kılıçözü Sanayi Sosyal Tesis Projesi, Koordinasyon Merkezleri Projesi, Semt Spor Sahaları Projeleri, Terme Otel ve Güzler Sulama Birliği Arası Dere Islahı Ve Rekreasyon Projesi, Yaş Kuru Sebze ve Meyveler İçin Paketleme Tesisi Ve Satışı Projesi, Yaşlı Bakımevi Projesi. Tüm Dünyada ve ülkemizde olduğu gibi şehrimizde de hayatımızı olumsuz yönde etkileyen koronavirüs salgını bizi de iş, işlem ve idare konularında ciddi derecede etkiledi. Gelirlerimiz düşerken, diğer yandan da kendi imkânlarımızı kullanarak halkımıza ulaşmaya ve onlara ulaşmaya çalışıyoruz. Ben şehir için yapılan yol, kaldırım, otopark ve diğer projelerimizin her zaman takipçisiyim. Bu göreve tüm Kırşehir halkı için geldiğimizin farkındayız. Bu sorumluluğa da layık olmak için çalışıyoruz” diye konuştu. 
Faaliyet Sunumu Toplantısı, katılımcılarının çalışmalar hakkındaki değerlendirmeleri ve soruların cevaplandırılması ile sona erdi. (HABER: BEYHAN BALLI)