TOKİ tarafından Kırşehir Merkez Kındam Mahallesi’nde evi olmayanlar için 2+1 ve 3+1 nitelikli konutlar yapılacak…

BAŞKAN BAHÇECİ’DEN EVİ OLMAYANLARA MÜJDELİ HABER

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’den vatandaşlarımıza müjdeli haber geldi. TOKİ tarafından Kındam Mahallesine ilk Etap’ta 2+1 ve 3+1 nitelikli 250 konutla bir proje başlangıcı yapılmış olacak. Burada hedef evi olmayan insanları ev sahibi yapmak.
BAŞKAN BAHÇECİ MÜJDEYİ VERDİ; EVİ OLMAYANLARA HAYIRLI OLSUN
Başkan Bahçeci, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Kırşehir’imizle ilgili önemli bir müjdeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Cumhurbaşkanımızın talimatı ile tüm Türkiye genelinde TOKİ aracılığı ile 50.000 sosyal konut yapılacak. Bu kapsamda Kırşehir’imize ilk etapta 250 konutla bir proje başlangıcı yapılmış olacak. Buradaki gayemiz evi olmayan insanlarımızı ev sahibi yapmak. 11 Mart’ta başvurular başladı. Tarihler kategorilerine göre değişiyor. Başvurularımız başladı diyebiliriz. Dört kategoride başvuru olacak. Birinci Şehit aileleri, Vazife Gazi malulleri, Dul ve yetimler olacak. İkinci kategoride yüzde 40 en az engelli vatandaşlarımız için olacak. Üçüncü kategoride emekli vatandaşlarımız için olacak. Dördüncü kategoride ise diğer vatandaşlarımız olacak. Diğer dediğimiz vatandaşımızda üzerinde hiçbir konut olmayan, arsa olmayan. Köyde arsası, tarlası olabilir. Bunlar kapsam dışı. Merkezde evi, arsası olmayan bakmakla yükümlü kimselerde de olmayacak. Hane geliri 4.500 TL geçmeyen haneler başvuru yapabilecek. 2+1 ve 3+1 daireler var. 2+1 dairelere girmek isteyenler TOKİ’den daha daire almamış olacak.2
BİLGİLER EMLAK VE İSTİMLAK MÜDÜRLÜĞÜNDEN ALINACAK
Belediyemiz Emlak ve İstimlak Müdürlüğüne gelen hemşerilerine kapsamlı bir bilgilendirilme yapılacağını da belirten Başkan Bahçeci, “Başvuruya da Halkbank yapacak. Oraya ücret yatırılması gerekiyor. İlk etap ta 250 konut diyoruz, ama bunu talebe göre genişletebiliriz. TOKİ evleri Kındam TOKİ sosyal konutlarının ilerisine yapılacak. Buradaki amacımız evi olamayanlara ev sahibi yapmak. Hükümetimiz çalışma başlattı. Kırşehir’in olması son derece önemliydi. Bunu talebe göre genişletebiliriz. Toplamda 283 dönüm alanı bu iş için ayırmıştık. İçerisinde okulu, sosyal tesisi, sağlık tesisi, kültür tesisleri, dini tesis alanları, park alanları her şeyin olduğu bir planlama idi” diye konuştu.
YAPILACAK BİNALARDA BALKON OLACAK
Başkan Bahçeci, “Maliye şartları ise 2+1 75 metre kare bir daire alan balkonları olacak tahmini satış fiyatı 138.000 TL olacak. Başvuru ’da yüzde on ikisini öderse 16.080 TL öderse 180 ay taksitle 675 TL ödenecek. 27.100 TL peşin yatarsa 240 ayda 460 TL taksit ödeyecek. 2+1’lerde 6 ayda bir memur maaşı ÜFE, TÜFE’nin en düşük olan baz alınacak. Başvurulardan sonra ihalesi yapılacak. Konutların yapımına başlanacak. 2+1 ve 3+1 talebe göre değiştirebiliriz. Buradaki maksadımız bugüne kadar emekli olmuş ama ev alamamış, engelli ama ev sahibi olamamış. Şehit ailesi ama ev sahibi olamamış. Başvuruda bit yıl geri dönük oturma şartı olacak. Proje hamlesi son derece önemli şehrimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.
“BİZ ON YILDIR BELEDİYE OLARAK HER ZAMAN VATANDAŞIMIZIN YANINDA OLDUK”
Başkan Bahçeci, “Böylelikle sosyal devlet anlayışı içinde bizde belediye olarak hükümetimizle uyumlu bir şekilde TOKİ’mizle daha önce Bağbaşı Kentsel Dönüşümümüzü gerçekleştirdik. Güneykent yerleşkesinde ciddi çalışmalarımız oldu. Bağbaşı TOKİ 7 ve 8. Ayda son etap bitiyor. 2712 konutu tamamlamış oluyoruz. Aile Yaşam Merkezimiz hanımlarımız için yaptığımız yaşam merkezini TOKİ bitince bize devredecek. Birde Ticaret alanları meselesi var. TOKİ ile görüşüyoruz. Orayı da hızlı bir şekilde takip edeceğiz. Biz on yıldır belediye olarak her zaman vatandaşımızın yanında olduk. 17 yıldır Cumhurbaşkanımız bu konuda hep hassasiyet gösterdi. Dar gelirli insanlarımıza hep sahip çıktı. Bu güzel projeden dolayı da Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Şehrimize insanımıza hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)