CHP Kırşehir 37. Olağan İl Kongresi yapıldı

BARAN GENÇ YENİDEN BAŞKAN

CHP’nin Pazar günü yapılan il kongresinde Eczacı Baran Genç Kırşehir İl Başkanı seçildi.
9 Şubat Pazar günü saat 11:00'da Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapılan 37. Olağan CHP Kırşehir İl Kongresine CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, İYİ Parti İl Başkanı Müfit Göçen, CHP Merkez İlçe Başkanı Doğan Yıldızhan ve çok sayıda partili katıldı.
Divan oluşturulmasının ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongrede 134 delege oy kullandı.
Kongrede bir konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya “Sizler de farkındasınız ki milletin önüne hep sandık geldi. 'Milletvekilliği, referandum, belediye başkanlığı' dediler. Hep beraber oy verildi. İşte bu seçimlerde Kırşehir'de CHP'nin önemli bir başarısı var. Bu başarıya dönüp bakmak, incelemek lazım. Baktığınızda Adalet ve Kalkınma Partisi'ne, MHP'ye oy verenler de dahil olmak üzere çok büyük bir Millet İttifakı oluşturuldu. Bu ittifak, Türkiye'nin makus tarihini yenmek üzere yola çıkan bir ittifaktır. İttifak Kırşehir'de 24 Haziran seçimlerinde Kırşehir'in 2 milletvekilinden birini aldı. Ardından il ve ilçe belediye başkanlığını da yine bu ittifak kazandı. Eğer, CHP'yi yaşatacaksak Cumhuriyeti yaşatacağız. Cumhuriyeti yaşatabilmek için bir sevdanız olmalı bu sevda ise Türkiye sevdası. Oyuncak haline gelecek bir Cumhuriyet yok. Herkes aklını başına toplasın. ABD'yi de, Rusya'yı da, emperyalist güçleri de bu topraklardan kovalı yüz yıl oldu. İsrail'e boyun eğdiğimiz sürece Filistin özgürleşemez” dedi.
Belediye Başkanı olarak seçilen Selahattin Ekicioğlu da “İmkansız denilen şeyleri başardık ve yerelde iktidar olduk. Birlik içerisinde olarak ve inanarak başaramayacağımız şey yoktur. Cumhuriyetimize ve bize kattığı değerlere sahip çıkarak Cumhuriyetimizi daha ileriye taşımak hepimizin sorumluluğudur” dedi.
Seçime tek aday olarak giren Şeref Baran Genç’in konuşmasının ardından seçimlere geçildi. 134 delege oy kullandı ve Baran Genç Kırşehir İl Başkanı seçildi.
Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu:
Necla Alkan, Erdal Altunsaray, Ömer Bahadır, Hüseyin çakmak, Coşkun Çelik, Ümit Çolak, Ali Rıza Doğaner, Mehmet Doğrul, Ayşe Evik, Yusuf Gülsu, Fatma Gün, İspican Karlı, Osman Kıvrak, Kaytan Özdemir, Nimet Sezen, İsa Şahin, Serkan Taburoğlu, Tahsin Ülker, Bilal Yılmazer, Leyla Yoldaş.
Disiplin Kurulu asıl üyeliklerine ise Atilla Akpınar, Ömer Çiçek, Ahmet Gönenç, Şevket Gümüş, Nedim Güzel, Orhan Karakurt, Ekrem Kılıç, Bilal Şimşek, Dündar Torunoğlu.
Şeref Baran Genç, Murat Zobu, Hüseyin Çakmak ve İsa Şahin de Kurultay Delegesi oldular. (HABER: BEYHAN BALLI)