CHP İl Kongresi Pazar günü yapılacak

BARAN GENÇ TEK ADAY

Genç: “Kırgınlıkları, dargınlıkları bitirmeli, kenetlenip bir yumruk olmalıyız”

Kırşehir’de geçtiğimiz ay ilçe kongrelerini tamamlayan CHP'de il kongresi 9 Şubat Pazar günü yapılacak.
134 delegenin oy kullanacağı kongre 9 Şubat Pazar günü Saat 10.00’da Neşet Ertaş Kültür Merkezi’nde başlayacak. Mevcut İl Başkanı Baran Genç’in tek aday olarak katılacağı kongreye CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Akpınar Belediye Başkanı Şükrü Turgut, Boztepe Belediye Başkanı Hüseyin Takan, ilçe başkanları, belediye ve il genel meclisi üyeleri ile kalabalık bir halk topluluğu katılacak.
Kongre öncesi gazetemize bir açıklama yapan Baran Genç, kongreden CHP’nin daha da güçlenerek çıkacağına inandığını ifade etti.
Kongreye bütün partilileri ve Kırşehir halkını davet eden Baran Genç, ülkenin ve Kırşehir’in geleceği için CHP ailesinin büyümesi gerektiğine dikkat çekti.
CHP içinde geçmişte ve günümüzde siyaset yapan çok değerli insanlar olduğunu vurgulayan Başkan Genç “Güçlü örgüt, güçlü CHP” idealiyle yola çıktıklarını ifade etti.
"31 Mart seçimlerinde Kırşehir’de yıllar sonra Belediye Başkanlığını kazanarak yerelde halkımıza hizmet etme imkânına kavuştuk. Artık ülkeyi yönetmeye talip olan CHP'nin bir tek üyesini bile kaybetmemesi gerekir. Hepimiz biliyoruz ki, başarının yolu birlik olmaktan, inanmaktan ve çalışmaktan geçiyor. Birlik olacağız, bölünmeyeceğiz, parçalanmayacağız. İnanır ve birlik içinde çalışırsak başarı kaçınılmaz olur. Beraber olmalıyız, olmazsak Allah korusun tarih yeniden tekerrür eder. Biz büyük bir aileyiz. Dün dünde kaldı. Bugüne ve yarınlara bakmak zorundayız. Kırşehir’de ne kadar birlik içinde olursak, halkımızla el ele, kol kola olursa, başarı da o derece artar. 31 Mart seçimlerinde aldığımız başarının daha da üstüne çıkabiliriz. Artık bugün yeni şeyler söylemek gerekir. Siyasette bireyler çok önemlidir. Kırşehir’i hep birlikte yönetiyor, hiç kimseyi ötekileştirmeden çalışıyoruz. Bu konuda bizlere ve partimize emek veren herkesin görüşü, eleştirisi ve önerisi bizim için çok önemlidir. Bu nedenle daha çok birbirimize ihtiyacımız var. Daha da kenetlenmeli, birbirimize daha sıkı sarılmalıyız. Ben değil, hepimiz kazanacağız” dedi.
Ülkenin içinde bulunduğu sıkıntıları da değerlendiren Başkan Baran Genç, şöyle devam etti:
“Ülkemizin geleceğinden endişe etmemek mümkün değil. Halkımızın büyük çoğunluğu sıkıntılar içinde hayatlarını sürdürmekteler. Geçmişte yapılan hatalardan ders çıkararak siyasette bir yola çıktık. Bizlere düşen güçlü örgüt yapısı oluşturarak iktidar kapısını açmaktır. Yapacaklarımızın gücünü partili arkadaşlarımızdan alacağız. Ülkemizin sorunları her geçen gün artıyor, umutlarımız kararıyor. Buna artık dur demeliyiz. Türkiye’yi aydınlığa biz çıkaracağız diyen Atatürkçü, aydın ve demokrat tüm arkadaşlardan destek bekliyoruz. Gün kişisel hesapların günü değil, gün yaşadıklarımızın farkında olma günüdür. Gün kenetlenme, Cumhuriyete sahip çıkma günüdür. Bilgimizle, deneyimimizle, çalışkanlığımızla bu göreve talibiz. Bunun içinde şemsiyemizi genişleteceğiz. Ülkesini seven Cumhuriyet sevdalılarına ihtiyacımız var. Kırgınlıkları, dargınlıkları bitirmeli, kenetlenip bir yumruk olmalıyız. Bunu başarır bir olursak başarılı olacağımıza inanıyorum.”
Daha önce aday adaylığını duyuran eğitimci Aslan Beyhan, delege seçimlerinin yapılmadığını ve antidemokratik uygulamaları gerekçe göstererek adaylıktan çekilmişti. (HABER: BEYHAN BALLI)