Bakan Derya Yanık’tan Sosyal Hizmet Kurumlarında inceleme

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bir takım incelemelerde bulunmak üzere ilimize geldi.

İlimizdeki programına Kırşehir Valiliği’ni ziyaret ederek başlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Şeref Defterini imzaladıktan sonra Vali İbrahim Akın’dan brifing aldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, geçtiğimiz günlerde bir cinayete kurban giden Şeyma Demir’in ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Merhume Şeyma Demir’in Akçaağıl Köyündeki baba evini ziyareti sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Süreci başından beri takip ediyoruz. Tüm kolluk güçleri, arama tarama ekipleri, kurum ve kuruşların tamamı sürecin en başından itibaren çok yakından takip ediyorlar. Bakanlık olarak ailemize her türlü maddi manevi desteği ihtiyaçları oldukça yerine getireceğiz. Farkındalığı doğar doğmaz evlatlarımıza, çevremize, insanımıza öğreterek, anlatarak, şiddetle, suçla, kötülükle en iyi böyle mücadele edebiliriz. Bunun için de el birliği ile hep beraber bu mücadeleyi yürütmemiz, bu toplumsal farkındalığı gerçekleştirmemiz, anlatmamız, iyiliği duyurmamız, iyiliği özendirmemiz gerekiyor. Bu vesileyle, ailemize bir kere daha başsağlığı diliyorum." şeklinde konuştu.

Bakan Derya Yanık, Ahi Evran-ı Veli Türbesini de ziyaret ederek dua etti.

Daha sonra sosyal hizmet kurumlarında incelemelerde bulunan Bakan Yanık, Fatma Bacı Sevgi Evlerini ziyaretinde devletimizin koruması altındaki çocuklarla ilgilenerek ilgililerden bilgiler aldı.

Sonrasında, Huzurevinde düzenlenen iftar programına katılan Bakan Yanık, burada yaptığı konuşmada, Ramazan ayının manevi ikliminde Ahiler diyarı Kırşehir’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Kırşehir’in kendileri için değer verdikleri bir il olduğunu belirten Bakan Derya Yanık, “Gönülden gönüle giden yolları bizlere hatırlatan, gönül köprüleri kuran büyük üstadımız Muharrem Ertaş’ın, Neşet Ertaş’ın, Çekiç Ali’nin, dünya medeniyetine armağan ettiğimiz iş ahlakının, birlikte iş yapabilme sistemini kurumsallaştıran Ahilerin Piri Ahi Evran-ı Veli’nin toprağı burası. Kırşehir’in hem gönül dünyamızda hem de toplumsal hayatımızda yeri çok büyük. Rahmetli Neşet Ertaş’ın bizi çok etkileyen bir türküsü vardır: Cahildim dünyanın rengine kandım… Tek bir cümle ile insan olmayı, dünyada insanın varlığını bu kadar sade bir dilde özetleyen cümle çok azdır. Ayrıca, dünya medeniyetine armağan ettiğimiz iş ahlakımız var. Ahi teşkilatı esnaf, sanatkar ve tüccarları ahlak ve cömertlikte birleştiren bir kurumdur. Ahi olmak sorumluluk bilinci yüksek olan bir durumdur. Bir Ahi’nin yemek yemekten su içmeye, sokakta yürümekten hasta ziyaretine varıncaya kadar gündelik hayatta uyması gereken belli kurallar vardır. Kırşehir huzurun kentidir. Çünkü insan yaşadığı iklimin ürünüdür, Kırşehir’in iklimi de Ahi Evranın mirasının iklimdir. Ahilik kurallarının sosyal yaşantımıza işlediğini düşünürsek Kırşehir ilimizin huzur kenti olmaktan başka bir seçeneği de olmayacaktır. Ahi gelenekleri bizim için yol gösterici olmuştur. Yürüttüğümüz sosyal yardımlar, muhtaç vatandaşlarımıza ulaşma ve sosyal hizmetlerin kökleri Ahilik teşkilatının fiilen üstlendiği vazifelerdir.” dedi.

Devletimizin en temel felsefesinin kişinin, ailenin ve nihayetinde toplumun refahını arttırmak, ve vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek olduğunu ifade eden Bakan Yanık, “Bizler de Bakanlığımız olarak farklı hizmet modelleri ile vatandaşlarımızın yanında yer alıyoruz. Pandemi döneminde devlet olarak yaptığımız çalışmalarda başarı sağladık. Bu süreci ağır kayıplar vermeden tamamladık. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını tespit ediyor, gereken çözümleri üretiyor ve vatandaşlarımıza ihtiyaç duyduğu hizmeti ulaştırıyoruz. Aile ve Sosyal Destek Programımız ile sosyal hizmetlerimizi kapı kapı gezerek vatandaşlarımıza götürüyoruz. Kırşehir’de son 5 yılda 18 binden fazla haneye ulaştık. Bu ailelerin düzenli takipleri personelimiz tarafından yapılmaya devam ediyor. Hizmet merkezlerimizde çocuk, yaşlı, engelli, şehit yakını, gaziler ve mevzuat kapsamındaki tüm vatandaşlarımızın başvurularını değerlendiriyoruz. Bugün Huzurevinde siz değerli büyüklerimizle birlikteyiz. Sizler bizim için en önemli hazinelerimizden birisiniz. Sizlerin tecrübelerinden faydalanmak bizler için çok kıymetli. Sizlere olan hizmetlerimizi aralıksız sürdürmeye, ihtiyaçlarınız doğrultusunda geliştirmeye devam edeceğiz. Bu vesileyle, herkesin yaklaşan Mübarek Ramazan Bayramını tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

Vali İbrahim Akın da konuşmasında, “Ülkemiz son yıllarda toplumumuzun refah seviyesinin yükseltilmesi konusunda önemli mesafeler kaydetmiştir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız da yaşanan bu gelişmelerden nasibini almış, tüm kurumlarıyla her alanda gelişen ve değişen devletimizin aynası konumuna gelmiştir. Sosyal devlet olmanın gereği olarak vatandaşlarımızın hayat standardını yükseltmek için yapılan yasal düzenlemeler, hayata geçirilen projeler ve kurumsal yatırımlar ile Bakanlığımızın hizmet alanı oldukça genişlemiş ve yaygınlaşmıştır. Bakanlığımızın bu hizmet anlayışı doğrultusunda çalışmalarını sürdüren İl Müdürlüğümüz de sosyal desteğe ihtiyaç duyan her vatandaşımıza dokunmaya ve sıkıntılarını gidermeye gayret göstermekte, sosyal hizmet ve yardım konularında vatandaşlarımıza ulaşarak devletimizin şefkatini göstermeye devam etmektedir. Kırşehir’de İl Müdürlüğümüze bağlı kurumlarımız, geniş kadrosu, hoşgörülü ve güler yüzlü hizmet anlayışı ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanı sıra devletimizin koruması altında yetişen çocuklarımızın aydınlık bir geleceğe sahip olması, yaşlılarımızın ömürlerini huzur içinde geçirebilmesi, engellilerimizin bakım ve tedavi hizmetlerinden olabildiğince istifade edebilmesi ve kadının aile ve toplumdaki yerinin güçlenmesi için çalışmalarını sürdürmektedir. Diğer yandan ilin yöneticileri olarak bizler, vatanımızın selameti için canlarını hiç düşünmeden feda eden aziz şehitlerimizin kıymetli aileleriyle ve gazilerimizle de her fırsatta bir araya gelmeye ve devletimizin sıcaklığını hissetmeleri için yanlarında olmaya gayret gösteriyoruz, göstermeye de devam edeceğiz. Bu duygularla, Sayın Bakanımızı ilimizde görmekten büyük mutluluk duyduğumu ifade ediyor, tüm katılımcılarımıza iyi akşamlar diliyorum.” sözlerine yer verdi.

Milletvekili Mustafa Kendirli de konuşmasında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ı ilimizde görmekten büyük mutluluk duyduklarını belirterek herkese hayırlı ramazanlar diledi.

İftar sonunda Huzurevi sakinleriyle sohbet eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Huzurevi programının ardından ilimizden ayrıldı. (HABER MERKEZİ)