Kırşehir’in tarihindeki ilk kadın MHP Milletvekili aday adayı olan
Doç. Dr. Ayfer Şahin: “7 Haziran bu vatan ve bu millet için bir kader seçimidir”

Ayfer Şahin: “Göçü durduracak projelerle milletvekili sayımızı yeniden artırmak istiyoruz. İşsizliği önleyecek yeni istihdam sahalarının açılmasını sağlamak istiyoruz.

AHİ Evran Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapan Doç. Dr. Ayfer Şahin, 7 Haziran seçimlerinde Kırşehir'de MHP'den milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.
Eğitim camiasında çalışkanlığı ve dürüstlüğü ile tanınan Doç. Dr. Ayfer Şahin, Cumartesi günü MHP İl Merkezi'nde kalabalık bir parti topluluğunun huzurunda MHP'den Kırşehir Milletvekili aday adaylığını açıkladı.
MHP İl Başkanı Arif Ekici, Merkez İlçe Başkanı Abdullah Doğan, Mucur Belediye Başkanı Ali Şahin başta olmak üzere yüzlerce kadın-erkek partilinin katılımı ile milletvekili aday adaylığını açıklayan Doç. Dr. Ayfer Şahin, kendisine gösterilen sevgi ve ilgiye teşekkür etti.

ayfer şahin - mhp  (3) copy
Kırşehir’in tarihindeki ilk kadın milletvekili aday adayı olan ve 7 Haziran'da yapılacak 25. Dönem Genel Seçimlerinde, sevdalısı olduğu Kırşehir'e daha etkin görevlerde, daha etkin hizmetler üretebilmek umudu ve inancıyla tarafı olmaktan onur duyduğu Milliyetçi Hareket Partisi'nden Milletvekili adayı olmaya karar verdiğini belirterek sözlerine başlayan Doç. Dr. Ayfer Şahin, şunları söyledi:
“Malûmunuz olduğu üzere, ülkemiz nüfusunun yarısına yakınının kadınlardan oluşmasına rağmen, diğer tüm alanlarda olduğu gibi parlamentoda da kadınlarımız nüfusla orantılı olarak temsil edilmemektedir. En son gerçekleştirilen 2011 seçimlerinde 550 milletvekili içerisindeki kadın milletvekili sayısı sadece 79'dıır. Bu sonuç ülkemizin kadınların siyasetteki yeri açısından olması gereken seviyeye gelmediğinin çok açık bir göstergesidir. 2015 yılı istatistiklerine göre Kırşehir nufüsunun % 52'sine yakını kadınlardan oluşmaktadır. Ama ne yazık ki ilimizde de bu güne kadar bir kadın vekilimiz olmadığı gibi, vekil adayı da daha önce çıkmamıştır. Bu bağlamda kadınların TBMM'de temsil edilmesine katkı sunmak ve kadınları mecliste en iyi şekilde temsil etmek amacıyla milletvekili aday adayı oldum.
“Aday adayı oldum çünkü; Meclise ve Kırşehirimize kadın eli daha çok değsin istiyoruz. Kadının nezaketi, naifliği, titizliği, azmi, çalışma ve başarma kararlılığı fark yaratsın istiyoruz. Sevdalısı olduğumuz bu ile bu millete, bu devlete güzel hizmetler sunmak, güzel eserler bırakmak istiyoruz. Göçü durduracak projelerle milletvekili sayımızı yeniden artırmak istiyoruz. İşsizliği önleyecek yeni istihdam sahalarının açılmasını sağlamak istiyoruz. Köylerimizin boşalmasını önlemek ve geri dönüşü hızlandırmak istiyoruz. Bu bağlamda alternatif ürünlerin ekilip dikilmesini sağlamak, devlet eliyle de alternatif ürünleri teşvik ettirmek istiyoruz. Hayvancılığı, özellikle besi hayvancılığını geliştirmek istiyoruz. İstanbul gibi metropollerde Kırşehir besisinin piyasasını oluşturulup, hayvancılığın önemli bir yatırım sahasına dönüştürülmesini istiyoruz. Termal turizmin yanı sıra, seracılığın geliştirilmesi gibi alternatif projeler anlamında da jeotermalin Kırşehir'imizde daha etkili projelerle bir katma değere dönüştürülmesini istiyoruz.
Kırşehir'imizin değerleri olan Âşık Paşa'nın, Şeyh Edebalı'nın, Türkmani'nin, Yunus Emre'nin, Gülşehri'ııin bu yörede yaşayıp, Anadolu'nun Türk'e vatan kılınmasında katkısı olan erenlerin, evliyaların sahiplenilip tanıtılması ve ilimizin bu değerlerle daha özdeşleşmiş şekilde tanıtılmasını istiyoruz. Ahiliğin başkenti olduğumuz gibi diğer değerlerimizin de gün yüzüne çıkartılıp adlarına şölenler düzenlenmesini ve Kırşehir'imizin sanat ve kültür medeniyetimizdeki hak ettiği yeri almasını istiyoruz. Ayrıca Kırşehir'imize ivedilikle bir hava alanının yapılmasını istiyoruz. İlimizin en yakın havaalanına bir buçuk, iki saat mesafede olması, yapacağınız organizasyonları baltalıyor. Yine hızlı mı (!) bilmem ama tren yolu güzergâhının Türkiye'nin en ortasındaki bu şehirden mutlaka geçirilmesini istiyoruz.
“Ve... Bütün bunları bağrından çıktığımız bu memleketin insanlarından hiç kopmadan, onlardan biri olmaya devam ederek yapmak istiyoruz. Hizmetleri protokolden çıkarıp halka yaymak istiyoruz. Büyüdükçe küçülmek, milletin hadimi olmak istiyoruz.
Fırsat verildiğinde bütün bu isteklerimizi gerçekleştirebileceğimize olan inancımızla; yorulma ve mesai mefhumu bilmeden çalışma azmimize, kararlılığımıza, başaracağımıza olan inancımızla 7 Haziran'da yapılacak olan 25. Dönem genel seçimlerinde Kırşehirimize Milliyetçi Hareket Partisi'nden Milletvekili adayı olmaya karar verdim.
“Değerli Hemşerilerim, muhterem dostlar; 7 Haziran sadece necip milletimizin vekillerinin seçileceği bir genel seçim değildir. 7 Haziran bu vatan ve bu millet için bir kader seçimidir.
“Kolay gelmedi bu mutlu günler,
Toprağa çelenk oldu şehitler” diyor ya şair; 7 Haziran Büyük Atatürk'ün önderliğinde ecdadın her karışının bedelini kanla ödeyerek kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünün ve geleceğinin oylanacağı bir seçimdir.
7 Haziran 'Büyük ve Müreffeh bir Türkiye mi'; geçmişi yok sayılan 'Yeni Türkiye mi?' sorusunun kararının verileceği, Türkiye'mizin kaderinin çizileceği bir seçimdir.
“7 Haziran saygınlığını yitirme noktasındaki ordumuza, emniyet güçlerimize, adalet teşkilatımıza; hafızası silinmeye çalışılan ve tek tip insan yetiştirme diktasıyla karşı karşıya bırakılan Millî Eğitimimize itibarlarının geri verilmesinin oylanacağı bir seçimdir.
İşte bu inanç vatanın geleceği için daha fazla hizmet etme noktasında daha fazla sorumluluk alma mecburiyetini omuzlarımıza yüklemiştir. Bu düşüncelerle çıktığımız bu kutlu yolda, partimizin yetkili kurulları ve halkımızın teveccühü bizden yana olursa, bugüne kadar bize verilen her görevi nasıl layıkıyla yapmış isek bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla yapacağımızın sözünü verirken, burada bulunan bulunmayan tüm hemşerilerimizin, gönül dostlarımızın, dualarını ve desteğini isteriz. Davetimize icabet edip şereflendirdiğiniz için hepinize yeniden teşekkür ediyorum. Saygılarımı sunuyorum.”
DOÇ. DR. Ayfer ŞAHİN KİMDİR?
1970 yılında doğdu. İlk, orta, lise tahsilini Mucur'da tamamladı. Kırşehir Eğitim Yüksek Okulunu 1989 yılında bitirip, 1990 yılında öğretmenlik mesleğine başladı. 1996 Gazi Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesinde lisans tamamladı. Selçuk Üniversitesinde yüksek lisans yaptı. Akabinde Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsünde doktora eğitimini tamamladı. Mesleğin içerisinde öğretmenlik, okul ve kurum müdür yardımcılıkları ve okul ve kurum müdürlükleri görevlerinde bulundu. 2007 yılında Millî Eğitim Bakanlığının Öğretmenlik Kariyer Basamaklarında Yükselme projesi ile birinci sıradan “Başöğretmen” olarak ödüllendirildi. Aynı yıl Yrd. Doç. olarak Ahi Evran Üniversitesi Eğitim Fakültesinde öğretim üyeliği görevine başladı. 2014 yılında doçent unvanını aldı. Alanında yazılmış yüzlerce bildiri, makale ve kitap bölümü yazarı olan Doç. Dr. Şahin'in; iki maaş ödülü, Tübitak ve Ahi Evran Üniversitesi tarafından verilmiş beş uluslararası yayın teşvik ödülü ile çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından kendisine sunulmuş elliden fazla takdir ve teşekkür ödülü bulunmaktadır. Halen Ahi Evran Üniversitesinde öğretim üyesi olarak görev yapan Şahin, evlidir ve İki kız evladı sahibi.