CHP Kırşehir İl Kongresi 9 Şubat’ta yapılacak

ASLAN BEYHAN, ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

Daha önce CHP Kırşehir İl Başkanlığı için aday olacağını duyuran Aslan Beyhan, parti içinde dönen ayak oyunlarını ve antidemokratik uygulamaları kabul etmeyerek aday olmaktan vazgeçtiğini açıkladı.
CHP Genel Merkezi’nin genelgeleri doğrultusunda delegelerin seçimle belirleneceğine inanarak CHP Kırşehir İl Başkanlığı’na aday olmaya karar verdiğini ve bunu da bir basın toplantısı ile açıklandığını ifade eden Aslan Beyhan, adaylıktan çekilme gerekçesini açıklarken, şunları ifade etti:
“Partimizin Genel Merkezi seçim takvimini açıkladığında tüzüğümüzün gereği ayrıca il ve ilçe başkanlıklarına gönderdikleri genelgelerle partimizin ilçe delegelerinin muhtarlık bölgelerinde üyelerin katılımıyla seçileceği belirtilmişti. Bu açıklamalardan sonra demokratik yarışa katılmaya ve il başkanı adayı olmaya karar vermiş, bunu da partimizde basın toplantısıyla açıklamıştım, ilçe delege seçim takvimi içerisinde il ve merkez ilçe başkanlığına defalarca başvurmamızın ve Genel Merkeze bildirmemizin karşılığında üyelerle delege seçimi yapılacağı sözü verilmişti.
“Seçim sürecinin bitimine 15 gün kala partide muhatap bulamadık. Merkez İlçe Başkanı ortadan kayboldu. Telefonlarımıza cevap vermedi. Yine seçimin bitimine bir hafta kala Genel Merkezden Kırşehir Merkez İlçe Başkanlığına ve İl Başkan lığına özel olarak gelen uyarı yazısında mahalle delege seçimlerinin üyelerle ivedilikle yapılarak Genel Merkeze bilgi verilmesi talimatına rağmen sandık konularak seçim yapılmamıştır. Üç beş kişi gizli kapılar arkasında oturarak kendilerine biat edeceklerini düşündükleri kişileri delege yazmışlardır. Geçmişte kendilerinin de karşı çıktığı antidemokratik yöntemin daha da ağırını yapmışlardır. Kendilerine yakın olanları, eşlerini, çocuklarını delege yazarak partimizi alabildiğince küçülterek parti içi küskünlükler yaratmışlardır. Partimiz tam bir aile şirketine dönüşmüştür. Ayrıca üyelerle ön seçim yapılan Kaman ilçemizin delegeleri de iptal edilerek tam kontrol atına almışlardır.
“Bütün bunlar bazı seçilmişlerin partimizin organlarını güdümlerinde tutma anlayışlarıdır. Bu davranışlarla parti yönetimlerini kontrolleri altında tutabilirler fakat üyelerimizi küstürürler. Bu da partimizin daha geniş kitlelere yayılmasının önündeki en büyük engeldir. Ben bu antidemokratik davranışları kınıyor, bunların bir parçası olmayacağımız için seçime katılmaktan vazgeçiyorum.
“Ben ve arkadaşlarım bundan sonra partimiz içindeki bu sığ antidemokratik yaklaşımlara karşı demokrat tavrımızı göstermeye devam edeceğiz. Partimiz CHP'nin genelde de iktidar olması, Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet ve devrimlerinin yeniden inşa edilmesi için bütün gücümüzle çaba göstereceğimize söz veriyoruz.” (HABER: BEYHAN BALLI)