Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, kendilerinden alınan parkta 7-8 milyon liralık zarar oluştuğunu, gerekli bakım ve onarım yapılması halinde burayı alabileceklerini açıkladı…

AŞIKPAŞA TABİAT PARKI YİNE İHALEYE ÇIKARILDI

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından daha önce AK Parti’nin yönetimindeki Kırşehir Belediyesi’ne verilen, fakat 31 Mart 2019’da seçimi CHP’nin kazanmasının ardından Kırşehir Belediyesi’nden alınarak Ankara’da bir pastacıya verilen, ancak işletilemeyen park, 26 Mayıs’ta ihale yoluyla yeni işletmeciye kiralanacak.
31 Mart yerel seçimlerinden önce Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yaklaşık 10 milyon lira harcanarak yapılan ve belediyeye devredileceği açıklanan Aşıkpaşa Tabiat Parkı, seçimleri CHP kazanınca Kırşehir Belediyesi'ne verilmemiş devir işlemi Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tek taraflı olarak fesih edilmiş, tek firmanın girdiği ihale ile Ankara'daki bir pastane işletmesi sahibine kiralanmıştı. 
8 Ocak 2010 tarihinde Tabiat Parkı ilan edilen bin 300 dekarlık alana sahip olan ve içerisinde tenis kortları, basketbol sahası, oturma alanları, kır lokantası, gözetleme kulesi ve çeşitli tesisler bulunduğu parkın ihalesini, tek başına giren Ankaralı bir pastaneci 260 bin lira vererek kazanmış, ancak, işletmeci pandemi döneminde ekonomik sıkıntıya düşünce Aşıkpaşa Tabiat Parkı adeta kaderine terk edilmiş ve parkta yer yer zararlar oluşmuştu.  
Kırşehir Belediyesi’nin bir protokolle 300 dekarlık arsayı Tarım ve Orman Bakanlığı’na devrettiğini, ancak işletme hakkının siyasi olarak kendilerinden alınarak bar pastacıya verildiğini belirten Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, “Tarım ve Orman Bakanlığımız Belediyemize ait arsa üzerine yaptırdığı bu parkı biz seçimi kazanınca vermeyip, tahsis işlemini tek tarafı fesih edip, yatırdığımız parayı iade etmiş ve  Ankara’da bir pastacıya vermişti. Tabi burada 7-8 milyon lira zarara uğratılmasına gönlümüz razı olmadı. Bu milli bir servettir, yazıktır, günahtır. Tarım ve Orman Bakanlığımız şimdi burayı 26 Mayıs’ta ihaleye çıkarmış. Hayırlı olur inşallah. Kırşehir Belediyesi olarak biz ihaleye katılmayacağız. Bakanlık bize ait arsa üzerine yaptığı bu parkta oluşan 7-8 milyon liralık zararı telafi eder, burada gerekli bakım ve onarım çalışmalarını yapar işletilmek üzere Kırşehir Belediyesi’ne devrederse biz de gönül rahatlığı ile burayı alır ve en güzel şekilde işletiriz. Umarım Tarım ve Orman Bakanlığımız yine bir hata yapmaz, bu güzel parkın heba olmasına izin vermez. Gerekli bakım ve onarımları yaptıktan sonra bize tahsis eder, biz de burayı bütün hemşehrilerimizin nefes alabileceği, gezip, dinlenebileceği, güzel vakit geçirebileceği bir konuma getirerek, uzun yıllar halkımıza hizmet ederiz” dedi. 
Tarım ve Orman Bakanlığı, günübirlik kullanım alanı, kır lokantası, 2 adet spor kompleksi ve destek üniteleri, 2 adet kafeterya ve 3 adet büfe, çadırlı kamp alanı ile yöresel ürünler satış alanı işletmeciliğinin ihalesinin muhammen bedeli 232 bin 970 lira olarak belirlendi. 
2010 yılında Tabiat Parkı ilan edilen bin 300 dekarlık alan AK Parti'li Belediye döneminde projelendirilmiş, Tarım ve Orman Bakanlığı da adı ''Aşıkpaşa Tabiat Parkı'' olan bu alana tenis kortları, basketbol sahası, oturma alanları, kır lokantası, gözetleme kulesi ve çeşitli tesisler yapmıştı. 
4 Şubat 2019'da tarihinde ise bakanlığın resmi sosyal medya hesabından “Doğa Koruma ve Killi Parklar Genel Müdürlüğü’müz tarafından projelendirilen Aşıkpaşa Tabiat Parkı’nı Kırşehir Belediye Başkanlığı’mıza emanet ediyor ve işletmecilik hakkını devrediyoruz” diye yazarak Aşıkpaşa Tabiat Parkı’nın belediyeye teslim edildiğini duyurdu.
BAKANLIK SÖZLEŞMEYİ TEK TARAFLI FESHEDEREK BELEDİYE’YE VERMEMİŞTİ
31 Mart yerel seçimlerinde Kırşehir Belediyesi AK Parti'den CHP'ye geçti. Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu yaptığı açıklamada, bakanlık ve belediye arasında yapılan anlaşma gereği ilk taksit olan 17 bin TL'yi yatırdıklarını ancak bakanlığın resmi yazı göndererek sözleşmeyi feshettiğini açıklamıştı.
TEK FİRMANIN GİRDİĞİ İHALEYİ PASTANE İŞLETMECİSİ KAZANDI
Kırşehir Belediyesine devri Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından siyasi nedenlerle feshedilen Aşıkpaşa Tabiat Parkının işletme devri için 30 Eylül 2019 tarihinde ihalesi yapıldı. Kapalı zarf usulü ile yapılan ihaleye tek firma katıldı. Aşıkpaşa Tabiat Parkının işletme hakkı yıllığı yaklaşık 260 bin TL'ye Selvi Pasta Cafe Unlu Mamüllerine devredildi. 20 bin TL sermayeye sahip şirketin Ankara'da ''Sempati'' adıyla Pastane işlettiği ortaya çıktı. Doğa Koruma ve Milli Parklar bünyesinde ve Orman içerisinde yer alan Aşıkpaşa Tabiat Parkı'nın bir Pastane İşletmecisine devredilmesi Kırşehir halkının da yoğun tepkilerine neden olmuş. 
İhaleyi alan firmanın tesisi işletememesi üzerine karşılıklı fesih edilen ihale nedeniyle Aşıkpaşa Tabiat Parkı'nın işletmesi 26.05.2021 tarihinde saat 11:00’de ihale edilecek. 
Tarım ve Orman Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğü Kırşehir Şube Müdürlüğü Aşıkpaşa Tabiat Parkı Kapı Girişi İşletmeciliği, günübirlik kullanım alanı işletmeciliği, kır lokantası, 2 adet spor kompleksi ve destek üniteleri, 2 adet kafeterya ve 3 adet büfe işletmeciliği, kır lokantası, 2 adet spor kompleksi ve destek üniteleri, 2 adet kafeterya ve 3 adet büfe işletmeciliği, çadırlı kamp alanı işletmeciliği ve yöresel ürünler satış alanı işletmecilik ihalesine Kırşehir Belediyesi katılmayacak. (HABER: SALİH GÜNER)