İYİ Parti Akçakent İlçe Başkanı Umut Türkay’dan AK Parti’ye çağrı: 
"Akçakent'e verdiğiniz sözleri yerine getirin” 

İYİ Parti Akçakent İlçe Başkanı Umut Türkay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile hem AK Parti'nin 31 Mart yerel seçimler öncesi söz verdiği projeleri hatırlattı, hem de bazı önerilerde bulundu.
Zaman zaman yaptığı çıkışlar, öneriler ve projeler ile siyasi arena da adından sıkça söz ettiren İYİ Parti Akçakent İlçe Başkanı Umut Türkay'ın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım şöyle:
“Siyasetçilerin görevlerinden birisi de seçim zamanı söz verilen projeleri hatırlamaktır.
“31 Mart Yerel seçimleri öncesinde AK Parti Belediye Başkan Adayı, Mevcut Belediye Başkanı Sayın Yılmaz Kılıç, Akçakent halkına bu projeleri sunmuş, seçmen çoğunluğunun oyunu alarak Belediye Başkanı seçilmişti. Önceki dönemde bir çok önemli projeyi ilçeye kazandırdı. Kendisini ve ekibini kutluyorum. Lakin yeni dönemde, aynı performansı göremiyoruz. Seçim çalışmalarında seçmene projelerini tanıtmak amacıyla bastırmış olduğu broşürlerden alındı bu görseller.
“İlçe Hastanesi, Eskiyurt Bungalov Evleri, İtfaiye Dolum ve Halı Yıkama Tesisi, Kar küreme ve yol süpürme araçları ve yüzme havuzu...! Şu aralar kent meydanı ve millet bahçesi projesi ile ilgilendiğini görüyoruz, takip ediyoruz! Lakin insanların yapılacak olan o meydan ve millet bahçesinden daha önemli ve öncelikli bir ihtiyaç olan; İlçe Hastanesine, iş sahalarına ihtiyacı var!
“Diğer yandan Sayın Belediye Başkanına seçimlerde halka söz verdiği diğer projelerini de hatırlatmakta fayda var! Yerel seçimlerin üzerinden yaklaşık 2 yıl geçti. Seçimlere, 3 yıl var! Broşürünüzde yayınlayacak kadar önemsediğiniz, bizim de ilçe adına önemli olduğuna inandığımız bu projeleri, bir an evvel ilçeye kazandırmak için girişimde bulunulmalı, adım atılmalıdır. 2 yılda, broşürde yer alan 8 projeden yalnızca 1 tanesi hayata geçmiş durumda. O proje de Yeniyapan Mahallesi Sosyal Tesis projesi. Yanlış hatırlamıyorsam, bu projenin de büyük bir kısmı seçimlerden önce tamamlanmıştı. İki yıl gibi uzun bir süre de; 8'de 1 başarı, bence başarı değildir!
“2020 TUİK verilerine baktığımızda, diğer ilçeler merkez Nüfusunu artırmış veya korumuş, sadece Akçakent göç vermiştir. Bunun en büyük nedeni, işsizlik nedeniyle genç nüfusun Büyükşehirlere göç etmesinden kaynaklıdır. Yerel yönetimler olarak proje hazırlarken; Akçakent'e hangi projeyi kazandırırsak ilçenin nüfusuna katkı sağlarız, işsizliğin azalmasına katkı sağlarız, kentin büyümesine katkı sağlarız diye düşünmemiz gerekir. Nüfusu artırmaya yönelik projeler üretmezsek; 3-5 sene sonra ne yaptığımız binalarda oturacak insan, ne yapacağımız meydanlarda, millet bahçelerinde gezecek vatandaş, ne de döşenen kilit parkelerin üzerinde yürüyecek insan bulabiliriz!
“Bugün Büyükşehirlerde ev kiralayacağımız zaman bile okula yakın mı? Hastaneye yakın mı? Yakınlarda market yada AVM var mı: diye araştırıp öyle karar veriyoruz. İnsanları Akçakent'te yaşamaya teşvik etmek için projeler üretmeliyiz. Hastanesi olan, Meslek Yüksek Okulu olan, Ulaşım problemi olmayan bir Akçakent insanların ilgisini daha çok çekecektir. Şuan da ciddi arsa problemi var. Tarım arazilerinin imara açılması ile alakalı bir çalışmanın 2014 yılı öncesinde başladığını biliyorum. Bu proje hızlandırılmalıdır. Ev yapmak isteyen hemşerilerimize kolaylıklar sağlanmalıdır. İmara açılacak arazilerin, kanalizasyon, su, yol gibi ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışmalar yapılmalıdır.
“Yaz aylarında kuraklık nedeniyle yüksek kesimlerde oturan vatandaşlar olarak su problemi yaşadık. Bu yıl da, ne yazık ki kuraklık devam etmekte. Hazır ilçe de mahalle çeşmeleri yapmışken, daha önce de belirttiğimiz gibi boşa akan çeşmelerin, akacağı şekilde bir su deposu yapılmalı ve burada toplanan su ile mevcut terkos suyuna takviye sağlanmalıdır. Böylelikle hem su problemi çözülmüş olur hem de projeleriniz arasında yer alan yeni su deposu projenizi de gerçekleştirmiş olursunuz.
“TOKİ'nin bahçeli müstakil ev projesini yapabilmesi için arazi tahsisi yapılmalı, projenin hayata geçirilmesi için siyasi bağlantılar kullanılmalı, iktidarın nimetlerinden Akçakent adına hizmete dönüştürmede yararlanılmalıdır. 
“AK Parti Kırşehir Milletvekili Sayın Mustafa Kendirli ‘Yol Medeniyettir, Akçakent'e Duble Yol Yapıyoruz’ müjdesi vermişti 2 yıl kadar önce. Haberlerde sağlanan reklamdan daha kısa sürdü bizim Akpınar-Akçakent bağlantı yolu sıcak asfalt çalışmaları. Yol medeniyettir evet, bu proje bir an evvel tamamlanmalıdır. 
“Yol ve Hastane, bir yerleşim yerini daha yaşanılabilir, daha cazip bir kent merkezi haline getirmede en önemli etmenler arasındadır. Siyasi parti temsilcilerinin görevi her zaman rakiplerini eleştirmek olmamalıdır. Bazı konularda fikirlerini beyan etmeli, öneriler sunmalı, bazen de unuttuklarını hatırlatmalıdırlar.
“Akçakent'te yaşayan hemşerilerimiz her şeyin en İYİ'sine layıklar. Onun için zaman zaman iktidar yöneticilerine yani ilçemizi yönetenlere böyle hatırlatmalarımız oluyor. Kusurumuz olduysa affola! Saygı ve sevgilerimle!” (HABER MERKEZİ)