Cumhurbaşkanı Erdoğan atadı

AK Parti’nin yeni İl Başkanı SEHER ÜNSAL

Yaklaşık üç yıldır AK Parti Kırşehir İl Başkanlığı görevini yürüten ve geçtiğimiz ay 7. Olağan il kongresinde aday olmayacağını açıklayan Muzaffer Aslan’dan boşalan göreve, uzun bir süredir devam eden çalışmaların ardından AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Seher Ünsal atandı.
AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir ve Kırşehir Koordinatörleri Halis Dalkılıç ve Ekrem Görçeker’in AK Parti Kırşehir İl Başkanlığı için aday adayı olan 30 isim arasında yaptığı temayül yoklamaları sonucu aday sayısı önce 7’e inmişti. Bu isimler Seher Ünsal, Halil Atak, Ahmet Emin Güneş, Şuayip Soysal, Cuma Türkyılmaz, Birkan Orkun, Emre Eren olmuştu. 
AK Parti İl Başkanı Muzaffer Aslan’ın yapılacak ilk kongrede aday olmayacağını açıklamasının ardından yeni il başkanını seçmek için başlatılan çalışmalara İstanbul'da son nokta konuldu. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, mevcut İl Başkanı Muzaffer Aslan ile birlikte Huber Köşkü’nde bir araya gelen; Ahmet Emin Güneş, Cuma Türkyılmaz, Halil Atak ve Seher Ünsal ile mülakat yapıldı. 
Yapılan mülakat sonucu AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Seher Ünsal’ı AK Parti'nin Kırşehir İl Başkanı olarak atadı. 
2009-2014 yılları arasında AK Parti’den Kırşehir Belediye Meclis Üyeliği yapan, kısa adı KADEM olan Kırşehir Kadın ve Demokrasi Derneği Başkanlığı görevini de yürüten Seher Ünsal, olağan genel kurulda AK Parti Kırşehir İl Kongresi’ne tek aday olarak katılacak ve  partinin yeni il başkanı olacak.
Öte yandan AK Parti’nin yeni İl Başkanı Seher Ünsal’a tebrik yağdı. Ak Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, Seher Ünsal’ı kutlayarak, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleri ile AK Parti Kırşehir İl Başkanlığı’na atanan Sayın Seher Ünsal’a başarılar diliyor, Kırşehir’imize ve Teşkilatımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
AK Parti’den üç dönem Kırşehir Milletvekilliği yapan Mikail Aslan da yaptığı açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleri ile Kırşehir Ak Parti İl Başkanlığına atanan Sayın Seher Ünsal hanımefendiye başarılar dileriz. İl başkanlığı aday belirleme sürecinde yoğun mesai harcayan AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanımız Sayın Erkan Kandemir ve Kırşehir İlimizin koordinatörleri Sayın Halis Dalkılıç ve Sayın Ekrem Görçeker’e, Partimize gönül vererek, İl Başkanı adayı olan dava arkadaşlarımızın hepsine ayrıca teşekkür ediyoruz. Yeni İl Başkanımızın Şehrimize ve Partimize hayırlara vesile olmasını temenni ederiz” dedi.
İl Genel Meclisi Başkanı Hacı Ömer Seyfi başta olmak üzere çok sayıda kişi, kuruluş, dernek oda başkanları ile AK Parti İl Başkan adayları da birer açıklama yaparak AK Parti’nin yeni İl Başkanı Seher Ünsal’ı kutladılar. 
SEHER ÜNSAL KİMDİR?
Uzun yıllar Avusturya’nın Viyana kentinde yaşayan Ünsal, Viyana Meslek Lisesi Mezunu. Evlendikten sonra Kırşehir’e yerleşen, yeminli tercümanlık ve sigorta acenteciliği yapan Ünsal, 2009-2014 yılları arasında AK Parti’den Kırşehir Meclis Üyeliği yaptı. 
2018 yılı içerisinde, Genel Başkan Yardımcılığını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın yaptığı Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM)  Kırşehir Şubesi Başkanı olarak atanan Ünsal, KADEM Genel Merkez ve Sümeyye Erdoğan’la çok sayıda dernek çalışması ve faaliyetlerde bulundu.
Nevşehir’ in Hacıbektaş İlçesi Başköy Nüfusuna kayıtlı olan Seher Ünsal 44 yaşında. Ünsal evli ve 3 çocuk annesi.
“Kırşehir Çiğdem” Gazetesi olarak AK Parti yeni İl Başkanı Seher Ünsal’ı kutlar, Kırşehir’e yapılacak hizmet ve çalışmalarında başarılar dileriz.  (HABER: BEYAN BALLI)