İl Başkanı Muzaffer Aslan: “Ekmeğinin peşinde olan insanlar üzerinden siyaset yapmak bizim kitabımızda yoktur, asla olmayacaktır”

AK PARTİ’DEN BELEDİYE BAŞKANI EKİCİOĞLU’NA TEPKİ!..

Milletvekili Kendirli: “Boş işlerle uğraşmak bize yakışmıyor. 5 yıl yalan ve boş lafla geçmez. Bu saatten sonra bu işlerden vazgeçin, kısır çekişmeler yerine gelin hep birlikte Kırşehir’e hizmet yapalım”

Kırşehir Belediyesi’nde çalışan 29 kişiyle yeniden sözleşme imzalamayarak yol verilmesinin ardından başlayan tartışmalar üzerine AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli ile AK Parti İl Başkanı Muzaffer Aslan, bugün bir basın toplantısı düzenleyerek, CHP’li Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ve yönetimine tepki gösterdi.
Bugün saat 14.00’te Parti İl Merkezi’nde Teşkilat Başkanı Berat Bıçakçı ve Kadın Kolları Başkanı Meryem Düğer ve işine son verilen 29 kişi ile yakınlarının da hazır bulunduğu basın toplantısında ilk sözü AK Parti İl Başkanı Muzaffer Aslan aldı.
Seçim öncesi başta CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu olmak üzere Selahattin Ekicioğlu’nun da “Hiç kimseye kimin zamanında girdin, nerelisin, siyasi görüşünüz nedir gibi bu tür şeylere bakmayacağız ve personeli asla işten çıkarmayacağız” sözlerini hatırlatan Başkan Muzaffer Aslan, şunları söyledi:
“Partimiz, Kurulduğu günden bu yana, ‘Halka hizmet Hakka hizmettir' anlayışı ile davasından asla taviz vermeden çok önemli hizmetlere, yatırımlara imza atarak; Güçlü Türkiye olma yolunda önemli adımlar atmıştır, atmaya da devam etmektedir. Biz kimsesizlerin kimsesi olmayı, zalimin karşısında mazlumun yanında yer almayı kendisine şiar edinmiş bir partiyiz... Ak Parti siyasetinin temeli, insan odaklı olması ve insana hizmeti amaç edinmesidir. Ak Parti kendini bu ülkeye, bu millete adayan büyük bir partidir. Partimiz, Bütün gücünü milletten almış, her zaman milletinin yanında olmuş ve millete hizmet etme sevdasıyla hep çalışmaktadır. Ak Partinin Medeniyet anlayışının temelinde İNSAN vardır, DEMOKRASİ vardır. Irk, din, cinsiyet, ideoloji, parti ayrımı yapmadan herkesin güvenli, huzurlu ve mutlu yaşayabildiği, bir Türkiye vardır. Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yolunda, bu anlayışla, iktidar olduğumuz süre boyunca Kırşehirli vatandaşlarımıza da çok önemli hizmetlerde ve yatırımlarda bulunduk. Özellikle, Yerel Yönetimlerde; ak partili belediyelerimizin yapmış olduğu eserler Kırşehir’in vizyonuna önemli katkılar sağlamış, Kırşehir’in tanınırlığını arttırmış ve kent imajına önemli katkılar sunmuştur.
“Yine bizim dönemimizde Ak Partili Kırşehir Belediyemiz görev süresince, günübirlik ve kirli politika yapmadan, parti, ideoloji ayrımı gütmeden sadece Kırşehirli hemşerilerimize hizmet etmek için çabalamıştır. Hepinizin bildiği üzere, ilimize önemli hizmetler, eserler kazandırmıştır. Bu eserler ve yatırımlar, ilimizin hem gelişmesine hem de istihdamına yönelik önemli katkılar sunmuştur. Yapılan bu eserler ve yatırımlarla birlikte, Kırşehir Belediyesi’nin bütçesine uygun olarak ve çalışacak kişinin hiçbir siyasi görüşüne, ideolojine bakılmaksızın yapılan alımlarda; 201 Memur 15 İşçi, 44 Sözleşmeli, 910 Şirket Elemanı olarak toplam 1170 istihdam sağlanmıştır. Yani Belediyemiz, yatırım ve hizmet merkezi olduğu kadar, Kırşehirli hemşerilerimize bir istihdam merkezi de olmuştur.
“31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra tüm CHP’li Belediyelerde olduğu gibi ilimizde de yaşanan gelişmelere baktığımızda, son 9 ayda herhangi bir hizmet veya yatırım yapılmamış; bunun yanı sıra; Sendikal baskı, yıldırma, sürgün, personele zulüm, emekçi kıyımı, emeği hiçe sayan zalim tavırlar kendini fazlasıyla göstermiştir. Türkiye’mizin birçok yerinde olduğu gibi 31 Mart seçimlerinden hemen sonra Kırşehir’de de, kamuoyunun gözü önünde haksız ve asılsız gerekçelerle personel kıyımları başlamıştır. Hizmet ve Yatırım yapmayıp, işçinin emeği ile oynamak CHP’nin kendini başarılı kıldığı tek nokta olsa gerek...
“Martın Sonu Bahar’, ‘Umudu Beraber Ekeceğiz’ söylemleriyle yola koyulan bu zihniyet; “Yıllarca Belediyemize hizmet etmiş, alın terinin karşılığında evine, yavrularına ekmeğini götüren, önemli birimlerde görev alan, birikimli, donanımlı 29 kişiyi; şu kış günü kapı dışarı ediyor ve evine ekmek götüremez duruma getiriyor. Seçimin gülen yüzleri, usta oyuncuları, çok değil sadece 9 ayda maskelerini indiriyor, gerçek yüzlerini bizlere, tüm Kırşehirlilere gösteriyorlar. Emekçinin sözde yanında olduklarını her fırsata dile getiren CHP; emekçilerin en büyük düşmanı olduğunu, reva gördükleri zulümle, aslında onların cellatı olduklarını böylelikle ispat etmiş olmaktadırlar.
“Seçim öncesi başta CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu olmak üzere Sayın Ekicioğlu’nun da “Hiç kimseye kimin zamanında girdin, nerelisin, siyasi görüşünüz nedir gibi bu tür şeylere bakmayacağız ve personeli asla işten çıkarmayacağız” söylemleri ile şu anki yaptıkları uygulamalar arasında dengesizlik olduğu ve yalanı temel politikaları olarak uyguladıkları da görülmektedir. Yalan haberlerle gündemi meşgul etme, insanları ayrıştırma, adaletsiz ve ilkesiz yönetim anlayışları gibi tutumlarla maalesef karşı karşıya kalmış durumdayız. Yatırım ve hizmet etme noktasında kılını bile kıpırdatmadan, kandırmacalarla yapılan günübirlik politikalar, çamur at izi kalsın anlayışı ve son yaşadığımız işçi kıyımları bizi fazlasıyla üzmüştür ve ilimizin geleceği konusunda endişeye düşürmektedir.
“Ak Partili belediyemizin hizmet ettiği dönemde memur, işçi, sözleşmeli ve şirket elemanı olmak üzere 1170 kişi istihdam edilmiştir. İşe alman bu personelin siyasi kimliğine kesinlikle bakılmamıştır. CHP, 1170 kişi içerisinden cımbızla çektiği küçük bir grubun Ak Partili belediye başkanımızla, milletvekilimizle yahut Ak Partili kimliği ile öne çıkan kişilerle akrabalık ve komşuluk ilişkileri üzerinden çamur siyaseti üretmektedir. Alman personeller tek tek incelendiğinde CHP, MHP, İYİ Parti veya Saadet partili vs. değişik siyasi düşünceye sahip kişiler istihdam edilmiş bu kişiler halen çalışmaktadırlar.
“Bu söz konusu 1170 personel incelendiğinden başta CHP olmak üzere tüm siyasi parti yönetici ya da mensupları ile de akrabalık, komşuluk yakınlık bağı kurulabilecek bir çok personelin olduğu görülecektir. CHP’nin bu söylemi de tamamen asılsız ve gerçek dışıdır, asla kabul etmiyoruz ve kabul edilemez. Cumhuriyet Halk Partisi; seçim kampanyası süresince toplumun her kesimiyle barışık, kimseyi ötelemeyen, kimsenin ekmeğiyle oynamayan, her türlü inanca ve düşünceye saygılı bir anlayışla hizmet edecekleri vaatlerinde bulunmuştur ancak geçen kısa süre içerisinde CHP, hiçbir hizmet üretmemiş yalnızca geçmiş dönemi karalamak suretiyle siyaset yapmıştır. Ellerine geçen ilk fırsatta insanların ekmeğiyle oynamışlardır. Kırşehir halkı, CHP'nin gerçek yüzünü çok kısa sürede görmüştür.
Olumsuz algı oluşturmaya yönelik yalan haberlerle günübirlik politika uygulamaktan ziyade; Kırşehir hepimizin memleketi ve hepimiz memleketimize hizmet için koşturmalı, ilimize güzel yatırımlar kazandırma konusunda yarışmalıyız. Ekmeğinin peşinde olan, alın terini döken her çalışan, emekçi kardeşimiz; farklı ideolojiye sahip olsalar da, hepimizin kardeşi, hepimizin evladıdır. Biz HAKLININ ve HAKKIN yanındayız. Ekmeğinin peşinde olan insanlar üzerinden siyaset yapmak bizim kitabımızda yoktur, asla olmayacaktır. Bu nedenle 31 Aralık 2019 günü sözleşmeleri fesih edilerek, kış günü evlerine ekmeğini götüremeyecek bu 29 kardeşimizin yanındayız, haklarını sonuna kadarda savunacağız ve her zaman da mağdurun yanında zalimin karşısında olmaya devam edeceğiz. Üzerimize düşen her ne varsa iktidar partisi olarak yapacağız.”
AK Parti Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli 29 kişinin işten atılmasının son derece yanlış bir karar olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:
“31 Aralık’ta 29 kişinin sözleşmeleri yinelenmeyerek şu kış gününde işinden, aşından edilerek işten çıkarılmaları ve adeta zulme uğramaları çok üzüntü verici bir durumdur. Başkan Ekicioğlu’nun işten çıkardığı 239 kişinin büyük kısmı 10 yıldır Kırşehir Belediyesi’nde çalışıyor. Asılsız belgeleri, eksik evraklar gibi gerekçeleriyle işten çıkarılması kesinlikle söz konusu değildir. Biz bunlarla değil, Kırşehirimizi marka kent yapmakla meşgul olmak için çalışmak isterdik. Çünkü biz demokrasiyi özümsemiş bir partiyiz ve bu nedenle hiçbir zaman belden aşağı vurarak siyaset içinde olmadık.
“31 Mart’tan bu yana her hafta bir yalanla gündem oluşturuluyor. Yok efendim Ahilik Kırşehir’den alınıyormuş; yok ihaleler adrese teslim yapılıyormuş, yok sahte evraklarla işe adam alınıyormuş, yok eski Belediye’nin borçlarını ödemediği için bizim baskımızla SGK Belediye’ye baskı yapıyormuş. Şunu söylemek istiyorum ki bütün bunlar yalandır. Adrese teslim ihaleler yapılmadı, yapılmışsın belgeleyin; kimseni zan altından bırakmayın. Şunu kimse unutmasın ki başımızı nereye çevirseniz Yaşar Bahçeci’nin hizmetlerini görürsünüz. 5 yıl yalan ve boş laflarla geçmez.
“Bir de Başkan Ekicioğlu, 50 milyon liralık yatırım yapıp, 70 milyon liralık borç ödediklerini açıkladı. Yapılan 50 milyonluk yatırımı görmek ve bütün Kırşehirlileri gösterilmesini bekliyoruz. Bu yatırımlar nereye yapılmış göstersinler, Değilse bunun hesabını versinler.
“Boş işlerle uğraşmak bize yakışmıyor. Bu saatten sonra bu işlerden vazgeçin, kısır çekişmeler yerine gelin hep birlikte Kırşehir’e hizmet yapayım. Gelin bir araya gelim, üzerimize düşeni yapalım.” (HABER: BEYHAN BALLI)