AK Parti İl Başkanı Muzaffer Aslan’ın yerine geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İl Başkanlığına atanan Seher Ünsal’ın tek aday olarak katıldığı AK Parti Kırşehir İl Kongresi bugün gerçekleştirildi.
Neşet Ertaş Kültür Merkez’inde saat 12.00’de başlayan kongreye AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan’ın görüntülü olarak katılarak bir konuşma yaptı. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, "2023 seçimlerinde Cumhur İttifakı olarak hem mecliste ezici çoğunlukla temsil edileceğiz hem de Cumhurbaşkanlığı seçimini tekrar kazanacağız." ifadesini kullandı.
Erdoğan, "Ülkemizde siyaseti rekabetle izah edilemeyecek sınırların dışına çıkartan bir anlayışla karşı karşıyayız." dedi.
Kılıçdaroğlu ile ilgili, "Bu kişinin kürsüde ettiği her laf Allah'ın verdiği havayı boşa tüketmektir. İsraf her konuda olduğu gibi bu konuda da haramdır." ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kendisinde zaten olmayan vasıfları sürekli soru cümleleriyle ifade eden bu karikatür zatın psikolojik analizi işin erbabı için bulunmaz bir hazinedir." şeklinde konuştu.
Erdoğan, "(CHP) Partilerinde işler kaset, taciz ve hırsızlıkla yürüdüğü için milletin tercihiyle göreve gelebilmeyi havsalalarına sığdıramıyorlar." diyerek, "Her seçimi kaybetmiş bu zatın, zerre kadar onuru, kendisine azıcık saygısı olsa kasetle geldiği o koltuktan haysiyetiyle çekip giderdi." ifadesini kullandı.
Erdoğan, "Ülkemizi 2023 hedeflerine tamamen ulaştırmadan bize durmak, duraksamak, bir anı bile boşa geçirmek haramdır." dedi.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 7. Olağan Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat, Sivas İl Kongrelerinde görev alan yeni il başkanları ile yönetimlerine başarılar diledi.
Ayrıca kongreye eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olan AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kırşehir İl Koordinatörü Ekrem Görçeker, Kırşehir Milletvekili Mustafa Kendirli, Ankara Milletvekili Hacı Turan, Kırşehir eski milletvekilleri Mikail Arslan ile Abdullah Çalışkan başta olmak üzere Kırşehir eski milletvekilleri, belediye başkanları, İl Genel ve Belediye Meclisi üyeleri, ilçe ve belde başkanları, partililer ve vatandaşlar katıldı.
Kongrede eski il Başkanı Muzaffer Aslan, yeni İl başkanı Seher Ünsal, Milletvekili Mustafa Kendirli, AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kırşehir İl Koordinatörü Ekrem Görçeker de birer konuşma yaptılar. 
Kongrenin ardından Seher Ünsal’ın başkanlığındaki AK Parti’nin yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:
Adem Söğüt, Adlan Öz, Ali Gül, Ali Gürbüz Köksal, Alparslan Bağrıyanık, Aşır Akçakaya, Aydın Kahraman, Ayşenur Dulkadir, Bayram Yağmur, Bekir Uğurcalı, Burhan Soylu, Burhan Yıldız, Ceyhan Karabudak, Çiler Saylam, Emin Dulkadir, Emre Bekdemir, Emre Eren, Ercan Zengin, Gamze Öcbe, Gülhas Çakır, Hikmet Gürler, Hülya Gölbaşı, Hüseyin Dalgalı, İlhan Koçak, İpek Demir, Kenan Yanık, Mehmet Şahin, Mehmet Taşdemir, Mehmet Yavuz, Mihrap Güner, Murat Uzun, Mustafa Erdem, Muzaffer Kaya, Nazife Karakoyunlu, Okay Acer, Serhat Duran, Servet Avkapan, Yaşar Savaş, Yılmaz Aslan. 
İl Disiplin Kurulu Erdal Gürsoy, Hacı Hasan Çetin, Mehmet Yıldırım, Mustafa Karahan, Temel Alparslan olurken, Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu Ramazan Kombıçak, Nazmi Ay ve Salih Bircan’dan oluştu.
Muzaffer Aslan, Meryem Düğer, Mehmet Akkuş, Hacı Ömer Seyfi ve Seher Ünsal da Büyük kongresi delegeleri oldular.  (HABER: BEYHAN BALLI)