Üç yıldır Kırşehir İl Başkanlığını yürüten Muzaffer Aslan'ın gelecek ay yapılacak AK Parti İl Kongresi’nde aday olmayacağını açıklaması ile birlikte başlayan aday adaylığı süreci sona erdi.
Salı günü Kırşehir’e gelen İl Koordinatörü Ekrem Görçeker ve dört parti yöneticisi  önce parti il merkezinde İl Başkanlığına aday adayı olanlarla görüştü, ardından temayül yoklaması için İl ve Merkez İlçe yönetim kurulu üyeleriyle, İl Genel ve Belediye Meclisi üyeleriyle, Kadın ve Gençlik Kolları Başkan ve yönetim kurullarıyla, ilçe başkan ve yönetim kurullarıyla, belediye başkanlarıyla istişareler yaptı. 
İl Koordinatörü Ekrem Görçeker ve dört parti yöneticisinin Kırşehir’de belirleyeceği isimlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunulacağı ve Erdoğan’ın belirleyeceği isimle birlikte 16 Aralık’ta yapılması planlanan AK Parti İl kongresine gidileceği öğrenildi.
AK Parti Kırşehir İl başkanlığı için aday adayı olan kişiler şunlar:
Hasan Yavuz, Serhat Duran, Bilgehan Altaş, Şuayip Soysal, Hüseyin Dalgalı, Barbaros Dulkadiroğlu, Vedat Erdoğan, Halil Atak, Birkan Orkun Öztürk, Emre Eren, Ömer Çelebi, Galip Polat, Bayram Yüksek, Aydın Kahraman, Remzi Çakır, Hasan Öztürk, Kenan Yağmur, İbrahim Küçükdeveci, Ahmet Emin Güneş, Sait Uyar, Ramazan Kombıçak, Alparslan Demirbaş, Mehmet Ardıç, İsmet Köksal, Cuma Türkyılmaz. Yunus Fikret Yavuz, Hikmet Kılıç. Sinan Güleç, Yasin Deniz. Orhan Mamak. (HABER:BEYHAN BALLI)