Altaş: “Gönül verdiğimiz partimiz için çalışmaya devam edeceğim”

Bir süredir görevden alınacağı spekülasyonları yapılan AK Parti Kırşehir Merkez İlçe Başkanı Bilgehan Altaş bugün bir basın toplantısı düzenleyerek kendi isteğiyle görevinden ayrıldığını açıkladı.
14 Ekim 2017 tarihinde başladığı AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı görevini 25 ay sonra bıraktığını açıklayan Av. Bilgehan Altaş, yaptığı basın açıklamasında şunları ifade etti:
“Toplumsal bilinci artırmak ve kamuda doğru fikirlerin oluşturması için, en kısa zamanda en doğru bilgileri verebilmek adına uzun çalışma saatlerini ve zorlu çalışma şartlarını önemsemeden fedakarca koşturan, gelişmeleri tarafsız, objektif, özel hayata ve kişilik haklarına saygı çerçevesinde halkımızla paylaşma yolunda emek harcayan basınımızın değerli temsilcileri, kıymetli kardeşlerim sizleri selam verenlerin en güzelinin selamıyla selamlıyor, Allah’ın rahmet ve bereketi üzerinize olsun diyorum.
“Bildiğiniz gibi olağan kongre süreci 7 Ekim tarihi itibarı ile başladı. Şu anda delege seçmen listeleri kesinleşti. Delege seçim ve Belde başkanları seçilme sürecimiz devam ediyor. Yılbaşından itibaren de İlçe kongrelerimiz başlayacak. Yani anlayacağınız süreç oldukça daraldı. Bildiğiniz ve takip ettiğini üzere Ak partide İlçe ve İl başkanlarının seçiminde mümkün olduğunca geniş çaplı araştırmalar yapılır, birçok kez bugünlerde olduğu gibi Genel Merkezimiz görevli arkadaşlarla şehri vatandaşımızı dinler onlara fikirlerini sorar ve raporlar. Nerede ise tüm STK’lara, parti organlarında mevcut görev yapanları ve gelecekte kimlerin O görevlerde olması gerektiği konusunda fikirlerini alır, parti içerisinde teşkilat mensupları için temayül yoklaması yapar. Yani anlayacağınız detaylı ve zaman alan bir çalışma yürütür.
“Yaklaşık olarak iki ay kadar önce bir basın toplantısı yapmıştım. Bu toplantı da olağan kongre sürecinin başlayacağını bu süreçte ilçe başkanlığı görevine talip olmayacağımı sizler aracılığı ile kamu önünde belirtmiştim. Takip ettiğiniz gibi 05.11.2019 tarihinde yapmış olduğumuz toplantı ile yaklaşık 25 aydır şerefle yürütmüş olduğumuz Ak Parti Merkez İlçe Başkanlığı görevinden, yönetimimiz ile birlikte davamızın sancaktarlığını, yine en az bizim kadar çalışacak bir dava arkadaşımız ve ekibine teslim etmek üzere, ayrıldık.
“Ak Parti Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde 14 Ağustos 2001’de hiçbir dünyevi menfaat gütmeden, bu coğrafyada yaşayan ümmet için bir umut ışığı olarak kuruldu. 17 yıl önce başlayan iktidarımız kesintisiz olarak devam etmektedir. Bizim partimizin daha uzun süreler milletimize hizmet edeceğine dair inancımız tamdır.
“Benim bu davaya katılmam partileşme süreci öncesinde Haziran 2001 tarihinde parti kurulmazdan önce hazırlık safhasında Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kurucu il başkanlığı için görüşmek üzere birkaç arkadaşımızla çağırması ile başladı. Bu davaya inancım geçen 18 yılı aşkın sürede eksilmeden bilakis artarak devam etti, etmeye de devam etmektedir. Bu süreçte 3 kez daha Genel merkeze İl başkanlığı için görüşmelere davet edildim. Bir çok kez daha önce teşkilat görevinde bulunmadığım gerekçesi ile görev alamadım. Bunun üzerine 2015 yılı başında yapılan kongrede İl Başkan yardımcısı olarak Teşkilat görevine başladım. Yaklaşık 2,5 yıl çalıştıktan sonra yeniden il başkanı adayı olarak layık görülerek il başkan adayı olarak genel merkeze davet edildim. Görevin şu andaki il başkanımız Sayın Muzaffer Aslan’a tevdii sonrasında ve Merkez İlçe Başkanı olarak çalışmamız teklif edildi, kongre üyeleri tarafından da uygun görülünce 14 Ekim 2017 tarihinde başladığımız görevimizi 25 ay sonra önceki gün itibarı ile bırakmış bulunmaktayız.
“Bugün geldiğimiz aşamada tüm yönetimimiz belde ve mahalle teşkilatlarımızla birlikte görevimizi anlımızı akıyla yerine getirmiş olmanın haklı gururunu her zaman yaşadım, yaşamaya da devam edeceğim. Görevi bırakmamız sosyal medya ve bazı basın organlarında yazıldığı ve zannedildiği gibi bir memnuniyetsizlik değil ;Bizim ve Boztepe İlçe teşkilatının önümüzdeki dönemde ilçe başkanı olarak talebinin olmaması, Akpınar ilçe başkanımızın da partimizin tüzüğü gereği 3 dönem kuralı nedeni iledir. Başkaca yapılan spekülasyonlar gerçek dışıdır.
“Ak Parti’de davaya kendini adamış her bir bireyinde bildiği gibi verilen makamların asla önemi olmamıştır. Bizim davamız da bir mahalle Başkanı ile İl başkanı arasında hiçbir makam farkı yoktur. Herkes şunu çok iyi bilmelidir ki yarın şahsıma mahalle başkanlığı ya da İl başkanlığı görevi de tevdi edilse hiçbir ayrım yapmaksızın görevimi en iyi şekilde yerine getireceğimden kimsenin şüphesi olmasın. Özelliklede belirtmek isterim ki şahsım ve yönetimim hakkında ortaya atılan hiçbir iddiada gerçeği yansıtmamaktadır. Bu bir bayrak yarışıdır. Belde kongrelerimizin ardından, İlçe kongrelerimiz, İl kongrelerimiz ve son olarak büyük kongremiz yapılacak ve partimiz emin adımlarla 2023, 2071 hedeflerine Allah’ın izniyle ulaşacaktır.
“Ak Parti bir dava partisidir, şahıslar her zaman gelip geçicidir. Bundan önce olduğu gibi bundan sonrada da halkımız için, hemşerilerimiz için, gönül verdiğimiz partimiz için çalışmaya devam edeceğim. Görev yaptığımız süre içerisinde bizlerden yardımını esirgemeyen bizlere yardımcı olan başta il başkanımız ve teşkilatımıza, Milletvekillerimize, Belediye Başkanlarımıza, İl Gençlik ve Kadın Kolları Başkan ve teşkilatımız mensuplarına ve özellikle ve ayrıcalıklı olarak yönetim kurulunda birlikte çalıştığımız tüm asil ve yedek yönetim kurulu üyelerimize, belde, mahalle başkan ve teşkilatlarımıza ve vefakâr, cefakar emekçi sekreter, çaycı, şoför vb tüm parti çalışanlarımıza ve tabii ki tüm şehrimiz halkına teşekkürü bir borç bilir haklarını helallik dileriz. Devamlı yanımızda olduklarını bilir, her daim hizmetlerinde olduğumuzu da hatırlatırız. Bizlerden sonra göreve gelecek dava arkadaşlarımıza Cenabı Allah’tan başarılar diliyor, saygılarımı sunuyorum.” (HABER: BEYHAN BALLI)