AK Parti’de Belediye Başkan Adayları 9-17 Kasım arasında başvurularını yapacak.

AK Parti, yerel seçim için aday başvurularını 9-17 Kasım’da alacak, 19 Kasım’da elektronik ortamda temayül yoklaması yapacak.

AK Parti’nin 31 Mart 2024’ta yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri için seçim dönemi ve seçim takvimi çalışmaları fiilen başladı.

Bu kapsamda AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) yerel seçimlere ilişkin MKYK’ye yetki verdi. Toplantıda ayrıca aday usul esasları ile teşkilat yoklama usul esaslarına ilişkin kararlar da alındı.

Kırşehir Belediye Başkanlığı için ismi geçenler 17 Kasım’a kadar başvurularını yapacak ve temayüle katılma hakkı kazanacak.

İl Başkanı Seher Ünsal’ın Kırşehir Belediye Başkanlığı için görevinden istifa etmesi bekleniyorken, onun yerine hangi ismin getirileceği de merak konusu.

AK PARTİ BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYLIĞI ÜCRETLERİ NE KADAR?

EKPSS sınava giriş belgeleri erişime açıldı EKPSS sınava giriş belgeleri erişime açıldı

AK Parti belediye başkan aday adaylığı ücretleri henüz resmi olarak açıklanmadı.

AK Parti Mart 2019 yerel seçimlerinde büyükşehir belediye başkanı aday adaylarından 10 bin, nüfusu 100 binin üzerinde olan il belediye başkanı aday adaylarından 5 bin, nüfusu 100 bin ve daha az olan il belediye başkanı aday adaylarından 3 bin, nüfusu 200 binden fazla olan ilçe belediye başkanı aday adaylarından 3 bin, nüfusu 50 binden 200 bine kadar olan ilçelerde belediye başkanı aday adaylarından 2 bin 500, nüfusu 50 bin ve daha az olan ilçe belediye başkanı aday adaylarından bin 500, belde belediye başkanı aday adaylarından bin, büyükşehirlerdeki belediye meclisi üyesi aday adaylarından bin, il genel meclisi üyesi ve büyükşehir olmayan diğer illerin belediye meclisi üyesi aday adaylarından 500 lira alınmıştı. (HABER MERKEZİ)