AK Parti Kırşehir İl Koordinatörü Ekrem Görçeker’in bugün parti il merkezinde İl Başkanlığına aday adayı olanlarla görüşüp temayül yoklaması yapacak… 

3 yılı aşkın bir süredir AK Parti Kırşehir İl başkanlığı görevini yürüten Muzaffer Aslan’ın Aralık ayında yapılacak olan il kongresinde aday olmayacağını açıklamasının ardından kongre takvimine start verildi.
Bugün Kırşehir’e gelecek İl Koordinatörü Ekrem Görçeker’in saat 12.00’de önce parti il merkezinde İl Başkanlığına aday adayı olanlarla görüşeceği ve ardından temayül yoklaması için İl ve Merkez İlce yönetim kurulu üyeleriyle, İl Genel ve Belediye Meclisi üyeleriyle, Kadın ve Gençlik Kolları Başkan ve yönetim kurullarıyla, ilçe başkan ve yönetim kurullarıyla, belediye başkanlarıyla istişareler yapacağı öğrenildi.
AK Parti Kırşehir İl Koordinatörü Ekrem Görçeker ile birlikte Kırşehir’e gelecek dört parti yöneticisinin dana sonra sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileriyle görüşecekleri öğrenildi.
Bu arada Muzaffer Aslan’ın Aralık ayında yapılacak AK Parti İl Kongresi’nde başkanlık için aday olmayacağını açıklamasının ardından dün gazetemizin baskıya gönderildiği saatlere kadar İl Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan ve resmen başvuran isimler şöyle: 
Hasan Yavuz, Serhat Duran, Yunus Fikret Yavuz, Barbaros Dulkadiroğlu, Bilgehan Altaş, Alparslan Demirbaş, Aydın Kahraman, Adalet Durdu, Emre Eren, Galip Polat, Hasan Öztürk, İbrahim Küçükdeveci, Ali Eraslan, İsmet Köksal, Kenan Yağmur, Orhan Mamak, Şükrü Alsancak, Yasin Deniz, Birkan Orkun Öztürk, İsmet Köksal.
Öte yandan AK Parti’de il başkanlığı için aday adayı sayısının fazla olması ve Kırşehir’in sorunlarından bihaber, temsil yetkisi zayıf olan bazı kişilerin sırf kendilerini partili göstermesi için ortaya çıkması AK Parti’ye gönül veren gerçek partililer arasında hayret ve üzüntü ile karşılandı.  
AK Parti’de aday adayı olanları kendi kişisel düşüncesinde değerlendiren AK Parti Kırşehir Teşkilat Başkanı Berat Bıçakçı’yı da üzmüş olmalı ki o da twitter hesabından bir tweet attı. Bıçakçı, attığı tweetde “MEVLANA’ya sormuşlar; “O kadar okursun,  o kadar yazarsın, ne bilirsin?” Mevlana “Haddimi bilirim” demiş. Demek ki, HERKES HADDİNİ BİLECEK” dedi. (HABER: BEYHAN BALLI)