KIRŞEHİR’DE 7 Haziran seçimleri öncesi seçmenin fikrinin her ne kadar netleştiği gözükse de, kimi kesim sonuçların şaşırtıcı olabileceğini belirtiyor.

Seçim öncesinde aday adaylığı sürecindeki yarış kıyasıya sürerken, seçmenlerin görüşleri de, partilerde yaşanan karışıklıkla birlikte belirsiz gibi görünüyor.
Kırşehirli seçmen, 7 Haziran’da yapılacak milletvekilliği seçimlerinde AK Parti’nin son yıllardaki yanlış icraatlarıyla, milletvekillerinin Kırşehir’e ciddi bir katkıları olmaması nedeniyle bu dönem milletvekili çıkarma şansının çok az olduğunu ileri sürdü.
Seçmenler, CHP ve MHP’nin birer milletvekili çıkarabileceğini belirterek, “AK Parti’nin hiç şansı olmaz, ama vatandaşın işi hiç belli olmaz. Makarna işi götürebilir” yorumunda bulunuyor.
Üç dönemdir AK Parti’ye büyük destek vererek iktidarın yanında olduklarını belirten Kırşehirliler, özellikle bu dönemde Kırşehir’in ciddi bir devlet yatırımı alamadığını, milletvekillerinin günlük ve basit işlerle zaman geçirdiklerini, bu nedenle Kırşehir’in küçülen ve göç veren iller arasında yer aldığını, bunun sorumlusunun da iktidar partisi olduğunu öne sürüyorlar.
Devletin yapması gereken yatırımları sanki kendileri yapıyormuş gibi reklam yapan AK Parti Milletvekillerinin Kırşehir’e hiçbir katkılarının olmadığını belirten Kırşehirliler, “AK Parti bu seçimlerde Kırşehir’de umduğunu bulamayacağa benziyor. İki milletvekili çıkaran bu parti bu seçimde biri bile alamayacağa benziyor. Türkiye’de düşüşe geçen AK Parti Kırşehir’de de düşüştü. MHP’nin bir milletvekili kesin var, ikinciyi de çıkarma ihtimali var. Kırşehir’de Milliyetçi Hareket Partisi, birinci parti olur. AK Parti güvenmesin kendine. Cumhuriyet Halk Partisi’nin başka illerde şansı var, ama ilimizde yok” şeklinde görüş bildirirken, kimi kesim de AK Parti ve MHP’nin birer vekil çıkartabileceğini söylüyor.
MHP’nin Kırşehir’deki aday sayısının 20’yi geçtiğini ve adaylarının büyük çoğunluğunun Kırşehir’de sevilip, sayıldığını, hangisi aday olursa olsun bir milletvekilinin kesin, ancak halkın sevdiği, gücven verdiği iki adayın belirlenmesi ve partililerin birlik ve beraberlik içinde çalışmaları halinde iki milletvekilini kazanabileceği belirtiliyor.
CHP’nin Kırşehir’de milletvekili çıkarma şansının olmamasını değerlendiren Kırşehirliler “CHP, burada tabela partisi olarak kaldı. Sağolsun bir il başkanımız var, 3 dönemden beri. Görev yapıyor, nedense parti tabela partisi görünümünde. Anamuhalefet partisi Kırşehir’de böyle olmamalıydı. CHP bu kafayla, bu mantıkla, bu yönetimle Kırşehir’de milletvekili çıkarma şansı görülmüyor. Eğer görülseydi bugün sadece iki milletvekili aday adayı olmaz, diğer partilerde olduğu gibi aday sayısı 15-20’yi bulurdu. Yani CHP’nin Kırşehir’de milletvekili çıkarmasının mümkünatı yok. Olmaz, olamaz da” şeklinde ağır eleştiride bulunan Kırşehir seçmeni, AK Parti’nin yardımlara yüklenmezse MHP’nin iki milletvekili çıkaracağı görüşünde.
HDP’nin seçime parti olarak katılacağını açıklaması ve Türkiye genelinde yüzde 10 barajını aşmayı hedeflemesi de Kırşehir’de bundan önceki seçimlerde oylarını AK Parti’ye veren seçmenin HDP’yi tercih etmesi de AK Partilileri düşündürüyor. AK Parti’ye gidenlerin oyların bu seçimde HDP’ye gitmesi ile Kırşehir’deki milletvekili dağılımını da yakından etkileyeceğe benziyor. Çünkü geçen seçimlerde görüş olarak HDP’yi destekleyen, ancak seçimlerde AK Parti’ye yönelen seçmenin 7 Haziran seçimlerinde HDP’nin ülke barajını aşma hedefi içinde olması nedeniyle AK Parti yerine HDP’yi tercih edecekleri bildiriliyor.
KADINLAR İŞ İSTİYOR
Milletvekillerinden kadınlar için Kırşehir’de iş imkanı sağlanması noktasında çalışılması istenirken, Kırşehirli bayan seçmenler, “Milletvekili kazanıyor, kendine. Belediye Başkanı kazanıyor kendine. Bize hiç faydaları yok. Tabi ki kim hayırlıysa o gelsin. Kadınlar için haklarını korusunlar istiyoruz. Kadınlar için Kırşehir’de iş imkanı yok, bunun için bir şeyler yapılmasını istiyoruz” dediler.