AK Parti’nin Kırşehir Kurucu İl Başkanı Adem Özbağlı, “Benim kurduğum parti bu hallere mi düşecekti? 

Geçtiğimiz aylarda il başkanlığına aday olmayacağını açıklayan Muzaffer Arslan’dan boşalacak AK Parti Kırşehir İl Başkanlığı için aday olan 30 kişi arasından bir ismin il başkanı olarak belirlenip açıklanmaması Kırşehir’deki gerçek AK Partililerin tepkilerine neden oluyor.
AK Parti’nin yeni Kırşehir İl Başkanı’nın belirlenmesi için geçtiğimiz ay Kırşehir’e gelen il koordinatörleri ile parti kurmaylarının Kırşehir’de teşkilat mensupları ve bazı STK temsilcileri ile görüşmelerinin ardından adaylar içerisinden 7 aday ismi belirleyerek Genel Merkeze bildirmişti. Bu isimler Seher Ünsal, Ahmet Emin Güneş, Orkun Birkan Öztürk, Şuayip Soysal, Halil Atak, Cuma Türkyılmaz ve Emre Eren olmuştu. Daha sonra yapılan temayüller sonucu Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı’na Avukat Halil Atak, Avukat Ahmet Emin Güneş, Kadem Başkanı Seher Ünsal ve İş Adamı Cuma Türkyılmaz’ın isimleri bildirilmişti.
Kırşehir’de AK Parti’ye yıllarca hizmet veren partililerin aday olmasını istedikleri bazı önemli isimlerin Genel Merkez’e çağrılmaması tepkilere neden olmuştu.
Gerek temayül için Kırşehir’e gelen parti kurmaylarına, gerekse AK Parti Genel Merkez yöneticilerine üzüntü ve endişelerini dile getiren partililer, pek çok ismin eski Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve ekibine yakın olduğunu bildirdikleri öğrenildi.
AK Parti Genel Merkezi’nin bu yönde gelen tepkiler ve endişeler üzerine tüm temayül yoklamasının iptal edildiği ve yeni il başkan adayının bu ay sonuna kadar netleştireceği ileri sürülürken, Kırşehir AK Parti’de yaşanan bölünmüşlüğün ve dağılmanın önüne geçmek için herkesin üzerinde birleşeceği, Kırşehir’de üç dönem Milletvekilliği yapan ve pek çok yatırım ve hizmetin altında imzası bulunan Mikail Arslan ya da onun gibi bir ismin belirlenmesi gerektiği ifade ediliyor.
Kırşehir’de herkesin sevip saydığı, ilahiyatçı, AK Parti’nin Kırşehir Kurucu İl Başkanı Adem Özbağlı, Ak Parti’nin Kırşehir’de düştüğü duruma üzüldüğünü, bir İl Başkanını bile belirlemekte yaşanan sıkıntıları kabul edemediğini ifade ederek, “Benim kurduğum parti bu hallere mi düşecekti? Bu durumdan belki de Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın haberi yoktur. Umarım Kırşehir’de yaşanan bir takım sıkıntılar Genel Başkanımıza iletilir ve çözüm yolu bulunur” dedi.
AK Parti’nin kuruluşundan bu yana çeşitli kademelerinde görev yapan gerçek partililer, Kırşehir’de son iki seçimdir büyük hüsran yaşayan AK Parti’nin bir milletvekili ile Kırşehir Belediye Başkanlığı’nı CHP’ye kaybetmesini hâlâ görmek istemeyen AK Parti Genel Merkez yöneticilerini göreve davet ederek şunları ifade ettiler:
“Son iki seçimdir Kırşehir’de partimiz kaybediyor, kimse bunun nedenleri araştırıp gereğini yerine getirip neşter vurmuyor. Bizler bu partiye yıllarımızı verdik. Birçok seçimde büyük başarılar kazandık. Ama artık partimiz ne yazık ki kendi içinde birlik ve beraberlikten günden güne uzaklaşmış ve partimiz Kırşehir’de küçük olsun benim olsun hesabını yapanların eline geçmiş, bizler dışlanmış durumdayız. Bu durumu yıllardır dile getirmemize rağmen ne yazık ki AK Parti Genel Merkez yöneticileri bunun üzerine ciddiyet ve kararlılıkta gitmeyince partimiz 4’e, 5’e bölünmüş durumda. Bu bölünmüşlüğün önüne geçmek için herkesi kucaklayacak bir ismin il başkanlığına getirilmesi gerekiyor. Bu konuda parti yöneticilerin yaptığı temayüllerde isminin öne çıktığını öğrendiğimiz Mikail Arslan’dan partimiz neden yararlanmıyor onu anlamakta güçlük çekiyoruz. İnşallah partimizin Genel Merkez yöneticileri Kırşehir’de bu dağınıklığı, kırgınlığı ve küskünlükleri ortadan kaldıracağına inandığımız bir ismi bu dönem il başkanı olarak değerlendirir de partimiz yeniden eski güçlü günlerine döner.” (HABER: BEYHAN BALLI)