AK Parti Kırşehir Merkez İlçe Başkanı Mehmet Şahin’in görevinden istifa etmesinin ardından yeni ilçe başkanının belirlenmesi amacıyla bugün temayül yoklamasının yapılacağı bildirildi.
AK Parti İl Başkanı Mustafa Kendirli, Mustafa Şahin’in Merkez İlçe Başkanlığı’ndan istifa ettiğini, boşalan bu göreve başvuruların devam ettiğini açıkladı.
Düne kadar Merkez İlçe Başkanlığı için il yönetim kurulu üyesi Demet Karakaç Akar, Merkez İlçe yönetim kurulu üyesi Nurcan Özer ile Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Cenk Dulkadiroğlu’nun başvuruda bulunduklarını belirten Başkan Mustafa Kendirli, başvuruda bulunacak diğer isimlerle birlikte bugün partide temayül yoklaması yapılacağını, İl Başkanlığı ve Milletvekillerinin görüşleri doğrultusunda belirlenecek isimlerin Genel Merkez’e iletileceğini, Ak Parti Teşkilâtlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş’ın bu isimlerden birisi Merkez İlçe Başkanlığı’na atayacağını söyledi.
Mustafa Kendirli, Kırşehir’deki diğer ilçelerde kongrelerin bu ay sonunda başlayacağını ve Aralık ayına kadar tamamlanacağını ifade etti.
Aralık-Ocak ve Şubat aylarında da il kongresinin yapılacağını belirten Ak Parti İl Başkanı Mustafa Kendirli, kongre sürecinde teşkilatlarda büyük çapta değişiklik olacağını, yeni isimlerle partinin daha da güçlü ve dinamik hale geleceğine inandığını bildirdi.
Başkan Kendirli gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi AK Parti demokrasinin teminatıdır. AK Parti değişimin teminatıdır. AK Parti reformun adresidir. Kerameti hiçbir zaman kendimizde görmeden işin sırrının yaptığımız hizmetler olduğunu bilerek mücadelede ettik. 16 yıllık iktidarımız döneminde ülkemiz ve Kırşehir’imiz her alanda büyük hizmet ve yatırımlar aldı. Bu uzun meşakkatli, sabır gerektiren yolculukta elbette yorulanlar oldu, elbette yolunu kaybedenler oldu, elbette çeşitli sebeplerle geride kalanlar oldu. Ama AK Parti olarak milletimize hizmet aşkımız bitmedi. Ak Parti olarak hükümetimizin ve bizlerin millete hizmetten başka bir amacımız ve hedefimiz olmadı. Eksiklerimiz, hatalarımız elbette olmuştur. Ama bilerek yapılmamıştır. Kırşehir’de il başkanlığına geldiğim günden bu yana partimin ve partililerimin emrinde ve hizmetinde olmaya gayret ettim. Gece-gündüz elimden gelen çabaları gösterdiğime inanıyorum. Kapım ve gönlüm herkese açık olmuştur. Tarafsız ve objektif olarak Kırşehir’e ve Kırşehirlilere hizmet etmeye çalıştım. Teşkilatlarımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımızla hep uyum içinde çalıştım. Partim devam derse, ben de devam ederim. Yok değişikliğe giderse partimin bir neferi olarak her zaman emrinde ve hizmetinde olmaya devam ederim.” (HABER: SALİH GÜNER)