DEVA Partisi Kırşehir İl Başkanı Metin Atabey:

“Ak Parti Hükümeti şehrimize cezaevini reva görüyor”

Atabey: “Kırşehir’e 270 milyon TL ihale bedeli ile yüksek güvenlikli cezaevi yapılacaktı ne oldu?”
    
DEVA Partisi Kırşehir İl Başkanı Metin Atabey, AK Parti Hükümeti’nin Kırşehir’de üretimi ve istihdamı arttıracak çalışmalar yapmak yerine 270 milyon TL’lik cezaevi inşa ettiğini açıkladı.
AK Parti Hükümeti’nin Kırşehir’e cezaevini reva gördüğünü belirten DEVA Partisi İl Başkanı Metin Atabey, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şunları ifade etti: 
“Kırşehir E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu şehrimizin Bağbaşı Mahallesi’nde olup 72 bin M2 yerleşke alanı üzerinde 10 bin M2 kapalı alanı ile 21 Aralık 1982 yılından bu yana faaliyettedir. 516 kişi kapasiteli olup şehir merkezine 3 km uzaklıktadır. 
“Kırşehir E Tipi Kapalı Cezaevi’nin şehir merkezinin içinde kalması ve özellikle Ahi Evran Üniversitesi’nin hemen karşında olması nedeniyle dönemin Kırşehir Ak Parti Milletvekillerinden Mikail Arslan ve Salih Çetinkaya’nın çalışmaları sonucunda hükümet tarafından Kırşehir E Tipi Kapalı Cezaevi’nin şehrin dışına kaldırılması kararı alınmıştı.
“Kırşehir Adalet Sarayına 8,5 km mesafede bulunan İkizağıl bölgesinde yaklaşık 800 bin M2 alana sahip yüksek güvenlikli yeni cezaevi yapılacaktı. Yeni yapılacak olan yüksek güvenlikli cezaevinin 2017 yılında 270 milyon TL ihale bedeli ile ihalesi yapılmıştı. 
“Dönemin Kırşehir Ak Parti Milletvekillerinin yaptığı açıklamalara göre “2018 yılının sonuna doğru yeni yapılacak olan cezaevinin kaba inşaatı tamamlanacak. 2020 yılında da cezaevi yapım işinin süresi tamamlanmış olacak. Kırşehir’de 4 adet ayrı ayrı cezaevi inşaatı bitmiş olacak. 550 kişilik S Tipi kapalı cezaevi, 2 adet yüksek nitelikli kapalı cezaevi, 1 adet de yarı açık cezaevi olacak. Yüksek nitelikli kapalı cezaevleri 500’er kişilik olacak. Toplamda 2 bin mahkûm yeni yapılan alanda barınabilecek” denmişti. Ama yıl 2021 oldu hala cezaevinin tamamlandığına dair ya da hangi aşamada olunduğunu konusunda bir açıklama yok. Hükümetten Kırşehir halkı adına bu konu hakkında bir açıklama bekliyoruz. 
ÜLKEMİZDE ADALET YOK AMA CEZAEVİ ÇOK!
“Hükümet, ülkemizdeki adalet sisteminde var olan bozuklukları düzeltmek ve yargı bağımsızlığını sağlamak için adım atmak yerine, ülkenin farklı yerlerinde sürekli yeni cezaevleri inşa ettiriyor.
“Ülkemizde ne yazık ki her geçen gün cezaevlerinde tutuklu ve hükümlü sayısı artmaktadır. Dolayısıyla cezaevlerine daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır. Türkiye’de Temmuz 2019 tarihi itibariyle 353 tane ceza infaz kurumu vardır. Toplam kapasitesi 218 bin 950’dir. Hükümet bu ceza infaz kurumlarına her geçen gün yenisi eklenmekte ve bununla da övünmektedir. Cezaevi yaptırmakla övünülmez bundan ancak utanç duyulur. Ayrıca cezaevleri, Türkiye’de adalet sisteminin bir parçası olmaktan çıkıp, yandaş inşaat firmalarını zengin etme aracına dönüşmüş durumdadır. Şehrimizdeki 270 milyon TL ihale bedelli cezaevi, 120 tane lise binasına eş değer bir alana ve bedele sahip olacaktır.
CEZAEVLERİNİN SAYISINI ARTTIRMAK YERİNE İSTİHDAMI ARTIRIN!
“Kişiyi suç işlemeye iten şey toplumsal unsurlar veya sorunlardır. İnsanlarımızı suç işlemeye iten sorunların başında ekonomik sorunlar gelmektedir. Dolayısıyla toplumumuzdaki suç ve suçluluk oranlarını azaltmak istiyorsak ekonomik sorunların çözümü için çalışmalar yapılmalıdır. Toplumsal sorunların çözümü daha çok cezaevi inşa etmek değildir. Toplumsal sorunları çözümü, toplumsal refahı arttırmak ve toplumun eğitim seviyesini yükseltmekle sağlana bilir.
“Ülkemizde ve şehrimizde her geçen gün işsizlik oranları artarken Ak Parti Hükümeti şehrimizde üretimi ve istihdamı arttıracak çalışmalar yapmak yerine 270 milyon TL’lik cezaevi inşa ediyor. Deva Partisi olarak siz değerli Kırşehir halkına soruyoruz, 270 milyon TL’lik cezaevi inşaatı kaynağı sanayimizin, tarım ve hayvancılığımızın gelişmesi için veya esnaflarımıza destek amaçlı kullanılmış olsaydı şehrimiz daha iyi bir şekilde kalkınmış olmaz mıydı? Ama ne yazık ki Ak Parti Hükümeti şehrimize cezaevini reva görüyor.” (HABER: BEYHAN BALLI)