AK Parti Kırşehir İl Başkanı Seher Ünsal:

“AK PARTİ HER ZAMAN ÇİFTÇİMİZİN YANINDADIR”

AK Parti Kırşehir İl Başkanı Seher Ünsal, CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan’ın TBMM’de kuvvetli yağışlardan etkilenen tarım arazileri ile ilgili, yetkilileri hasar tespit çalışmaları yapmaları gerektiğini ifade etmesini siyasi kurnazlık olarak değerlendirdi.

AK Parti İl Başkanı olarak yönetim kurulu arkadaşlarıyla birlikte hafta sonu yoğun ve etkili yağışlar nedeniyle zarar gören ekili alanları, tarım arazilerini ve bahçeleri yerinde inceleyerek çiftçilerin yanında olduklarını belirten Başkan seher Ünsal, tarımsal üretime Cumhuriyet tarihinin en büyük desteğini veren partinin de AK Parti olduğunu söyledi.

AK Parti’nin çiftçilerin her zaman yanında olduğunu ve olmaya devam edeceğini belirten Başkan Seher Ünsal, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şunları ifade etti:

“CHP’li Kırşehir Milletvekili Metin İlhan TBMM’de kuvvetli yağışlardan etkilenen tarım arazileri ile ilgili, yetkilileri hasar tespit çalışmaları yapmaları gerektiğini söylererek siyasi kurnazlık yapmaya çalışmıştır.

“Tarım ve Orman İl ve İlçe Müdürlüklerimiz afet yaşayan bölgelerde TARSİM kapsamında olsun olmasın Mucur İlçemize bağlı Budak, Geycek, Kıran, Güzyurdu, Bazlamaç, Medetsiz, Kılıçlı köyleri ile Merkez ilçemize bağlı Dedeli, Karaboğaz, Ecikağıl, Kuruağıl, Kesikköprü köylerini yağışların hemen ardından ziyaret ederek inceleme ve hasar tespitlerini yapıp tutanaklarını Bakanlığımıza bildirmiştir.

“AK Parti İl Başkanı olarak şahsım ve yönetim kurulu arkadaşlarım ile hafta sonu yoğun ve etkili yağışlar nedeniyle zarar gören ekili alanları, tarım arazilerini ve bahçeleri yerinde incelemek ve çiftçimizin yanında olmak için köylerimizi ziyaret ettik.

“Tarımsal üretime Cumhuriyet tarihinin en büyük desteğini veren AK Parti, zor gününde de çiftçimizin her zaman yanında olmuştur ve olmaya devam edecektir.

“Gıda krizinin tüm dünyayı etkilediği dönemde AK Parti hükümetlerimiz üretimi artırmak için tarım ve hayvancılıkta çiftçimize gerekli destekleri vermektedir. Tarım sektörünü geliştirmek, üretimi artırmak, çiftçilerimizin ve hayvancılıkla iştigal eden çiftçilerimiz gelir düzeyini yükseltmek için çok önemli projeleri, çok önemli reformları hayata geçirdik.

Kırşehir’de son 3 yılda 2019 bitkisel; 156.466.214,53 TL, 2019 hayvancılık; 31.845.309 TL, 2020 bitkisel; 149.273.908,75 TL, 2020 hayvancılık; 32.091.700,02 TL, 2021 bitkisel; 317.848.215,60 TL, 2021 hayvancılık; 32.131.354,03 TL çiftçimize destek verilmiştir.

“Gittiği tarlanın buğday mı, arpa tarlası mı olduğunu bile bilemeyen Vekilimizin Gazi Meclisi’mizde Hükümetimiz çalışmıyor, çiftçimiz ile ilgilenilmiyor imajını vermesini üzüntü ile karşılamaktayım. Üzerine basarak söylemek isterim ki, AK Parti olarak her zaman çiftçimizin yanındayız ve yanında olmaya devam edeceğiz.” (HABER: BEYHAN BALLI)