Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, 8 ayını değerlendirdi:

“70 milyon borç ödedik, 50 milyonluk yatırım yaptık”

31 Mart seçimlerinde CHP’den Kırşehir Belediye Başkanlığına seçilen Selahattin Ekicioğlu, 8 ayda gerçekleştirdiği hizmet ve çalışmaları değerlendirdi.
Maaşının 13 bin lira olduğunu, ancak kendisinin bunu almayarak öğrencilere burs olarak dağıttığını ifade eden Belediye başkanı Selahattin Ekicioğlu, son belediye Belediye Meclisi toplantısında bazı konulara değindi.
Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi toplantı salonunda yapılan Belediye Meclisi toplantısında konuşan Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, eski otogarın bulunduğu yerin ticari, sosyal tesis ve yeşil alanlar olarak değerlendirileceğini belirterek, “Eski otogar alanını atıl olan durumundan kurtarmak istiyoruz. Bu projeyi önümüzdeki ayın toplantısında meclise sunacağız. Bu projenin vatandaşlarımıza faydası olacağını düşünüyoruz.” dedi.
1 Nisan’dan bugüne kadar yaptıkları çalışmaları da anlatan Başkan Ekicioğlu, şunları söyledi:
“Göreve geldiğimizden günden bu yana geçen 8 aylık sürede 70 milyona yakın bir borç ödedik, ama 50 milyona yakın da yatırım yaptık. Ne yaptık; asfaltlama yaptık. Kimle yaptık; Karayolları ile ortak yaptık. Karayolları sınırlarında. Karayolları ödeneğimiz yok dedi. Üniversite bize; ”2006’da kurulduk bu yol 10 yıldır böyle duruyor” dediğinde biz de ‘çevre yolu güzergâhı karayolları sınırları içerisinde bulunuyor’ dedik. Biz de başkan yardımcılarımızla ve müdürlerimizle Karayolları Müdürlüğüne gittik, ‘burayı nasıl çözeceğiz?’ diyerek masaya oturduk. Onlar mıcırını verdi biz makinelerimizi verdik. Asfalt tesislerimizi devreye soktuk beraber ürettik. Kendi işçilerimizle yaptık ve daha ucuza mal ettik. Önümüzde bir 6 aylık daha süreç var daha rahat nefes alabilmemiz için. Borçlarda ciddi bir azalma var. Eski yönetim sağ olsun bize bir terminal projesi bıraktı. Projenin kaba inşaatının yüzde 40’ı bitmişti, yılbaşına kadar kaba inşaatı bitirmeyi hedefliyoruz. Kredi falan da çekmedik. Kendi imkanlarımızla burayı tamamlayıp hizmete açacağız. Yine eski yönetimden kalan bir sert çalışması vardı. Onun da kalanı için 15 milyonluk bir yatırım yaptık. Öncelikli ihtiyacımız olan yollarımız vardı acil yapılması gereken örneğin: Sosyal Bilimler Lisesinin yolu, Yurdun Yolu, Organize Sanayiye bağlanan yollar vardı. Kendi imkanlarımızla, kendi tesislerimizde günlük 800 ton civarında asfalt üretimimiz var. Bunlarla birlikte hiç bir ihaleye çıkmadan bu yolları yapacağız. Böylece çalışanlarımızla birlikte daha çok iş üretip, halkımızın sorunlarını çözümleyeceğiz.”
”DOLMUŞLARA YENİ DÜZENLEME”
Kırşehir Belediye Meclisinde dolmuşların ”yaşı” ile ilgili konu ele alındı. Mevcut durumda dolmuşların yaşı 10 yılı aşamıyordu. Ancak dolmuşçular, bu yaş sınırının arttırılmasını istiyorlardı. Bununla ilgili mecliste oy birliği ile alınan karara göre, ”Halk dolmuşlarının hizmete başlarken yaşının en fazla 10 yıl olması kararlaştırılırken, hizmet süresinin ise 15 yaşına kadar devam etmesi kabul edildi.
Bu arada Belediye tarafından Sağlık Bakanlığı ile koordineli yapılacak sağlık kabinleri hakkında bilgilendirme yapan Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Araz, “Kırşehir’de merkezi bir alanda sağlık kabini yapalım istiyoruz. Sağlık Bakanlığına Kırşehir’de vereceğimiz adresler kontrol edilerek uygun alanda olacak. Belediye görevlilerinin çalışacağı alanda halka sağlık hizmeti verilecek” dedi. (HABER: BEYHAN BALLI)