DEVA Partisi Kırşehir İl Başkanı Metin Atabey, hükümete çağrıda bulundu:

“20 yıllık iktidar Kırşehir’e her seçimde hava ve demiryolu getireceğine söz verir, seçimlerden sonra unutur” 

Başkan Atabey, “Kırşehir halkı ve bizler verdiğiniz vaatlerin hiç birini unutmuyoruz”

DEVA Partisi Kırşehir İl Başkanı Metin Atabey,  20 yıllık iktidarın yıllardır seçim zamanı Kırşehir halkına hava ve demiryolu ulaşımını getireceğine dair vaatlerde bulunduğunu, ancak seçimlerden sonra bu vaatleri unuttuğunu belirterek, “Her seçim yaklaştığında sanki yeni bir projeyi hayata geçireceklermiş gibi tekrardan müjde adı altında aynı şeyleri söylemeye devam ediyorlar” dedi.

Deva Partisi Kırşehir İl Başkanlığı olarak hükümete çağrıda bulunan Başkan Metin Atabey, “Sizler verdiğiniz vaatleri unutuyor olabilirsiniz ancak çok değerli Kırşehir halkı ve bizler verdiğiniz vaatlerin hiç birini unutmuyoruz ve de her vaadin takipçisi olmaya da devam edeceğiz” dedi.

Kırşehir’de saha gezilerinde vatandaşlarla yaptıkları görüşmelere öne çıkan sağlık, tarım, işsizlik ve ulaşım konularını değerlendiren Başkan Metin Atabey, “Halkımızın siyasilerimizden beklentilerinin ve isteklerinin bazılarına dört başlık altında dile getireceğiz. Ancak şunu da belirtmeliyiz ki halkımızın sorunları, beklentileri ve istekleri sadece burada kaleme alabildiklerimiz değil, çok daha fazlasıdır. Bunun farkındayız ve sevgili Kırşehir halkımızın sesi olmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“HASTANEDEKİ SORUNLAR ACİL ÇÖZÜMLENMELİ”

            Kırşehir halkının sağlıkta yaşadıkları sorunların pandemi sürecinde daha çok hissedilir duruma geldiğini, siyasilerin bu sorunları çözümlemesi gerektiğini belirten Başkan Atabey, şunları söyledi:

Her şeyin başı sağlık diyoruz ama ne yazık ki şehrimizin en büyük sorunlarının başında da sağlık geliyor. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi 300 yatak kapasitesiyle 7 Mart 2011 yılından bu yana faaliyettedir. Ancak o tarihten bu tarihe kadar gerek uzman doktor, personel yetersizliği gerek polikliniklerin eksikliği gerekse tıbbi araç gereçlerin eksikliği olsun sıkıntısı hiç bitmemiştir. Bu sıkıntıları halkımız  pandemi süreciyle birlikte daha çok hisseder olmuştur. Halkımızın iktidardan beklentisi acil bir şekil de Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin uzman doktor, personel, poliklinik ve tıbbi araç gereç eksiklikleri giderilmesi ve değerli halkımıza yakışır bir şekilde hizmet verebilmesi yönünde çalışmalar yapılmasıdır. Bununla beraber

Sağlık turizmi açısından büyük önem taşıyan termal kaynaklarımız ile ilgili potansiyelin ortaya çıkarılması yönelik ciddi çalışmalar yapılmasını bekliyoruz. Çeşitli bir çok hastalığa şifa olan doğal kaynaklarımızdan kaplıcalarımız çok uzun yıllardır atıl durumdadır. Kırşehir’in en önemli kaplıcaları; Terme, Karakurt, Bulamaçlı ve Mahmutlu Kaplıcaları’dır. Bu yerler bir an önce restore edilerek sağlık turizmi açısından şehrimize en iyi şekilde hizmet verilmesi sağlanmalıdır.”

“KIRŞEHİR ÇİFTÇİSİ TARIM VE HAYVANCILIKTAN HAK ETTİĞİ PAYI ALAMIYOR”

Kırşehir’de tarım ve hayvancılık sektörünün içinde bulunduğu sorunları da dile getiren DEVA Parti İl başkanı Metin Atabey, çevre illerde büyük yatırımlar ve kalkınmalar olurken, Kırşehir’de bunların olmamasından üzüntü duyduklarını belirterek şunları söyledi:

“Tarım ve hayvancılık sektörü ülkemiz ve şehrimiz için büyük bir sektör olduğu gibi aynı zamanda insan yaşamının devam edebilmesi için mutlak yapılması gereken çok önemli bir sektördür. Özellikle şehrimizin başlıca geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olduğu için bizler açısından ayrı bir önem arz ediyor. Şehrimizde geçen yıl aylarca kuraklık hakim olmuş yaşanan bu kuraklık nedeniyle ekili alanlarda büyük verim kaybı yaşanmıştı. Büyük emek vererek ve borçlanarak ektikleri tarlalarından geçtiğimiz yıl istediği verimliliği ve desteği alamayan çiftçimizi bu yılda güneyden gelen çöl rüzgarları mahsullerini olumsuz etkiledi. Kuraklıkla, kavurucu rüzgarlarla mücadele edilen şu dönemde Hirfanlı Barajı tarımsal sulamadan ne yazık ki Kırşehir’in faydalanamadığını bunla beraber 2013’ten beri Kırşehir çiftçisine vaatten öte gidemeyen Yamula Barajı Kalaba-Seyfe Pompaj Sulama Projesinin de maliyet yüksekliği gerekçe gösterilerek hayata geçirilmedi. Bütün bunlar yetmezmiş gibi tarım ve hayvancılık şehri olan ve bu konuda TR71 illeri içinde ilk sırada olan Kırşehir’in İPARD tarımsal hibe desteklerinden yararlanamıyor olması da hükümet tarafından şehrimizin emekçi çiftçilerini yok sayılmasının en büyük göstergelerindendir. Çevre illerimize baktığımızda ise bu illerimize büyük yatırımlar ve kalkınmalar olduğunu görüyor ve şehrimiz adına üzüntü duyuyoruz.”

“KIRŞEHİR’DE İŞSİZLİK VAHİM VE İÇLER ACISI”

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2020 yılı Kasım dönemine ilişkin veriler işsizliğin ülkemizde aşılamayacak bir durum olduğunu ve en büyük sorun olarak devam ettiğini göstergesi olduğunu belirten Başkan Atabey, 15-24 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı yüzde 25,4 olmuştur. Ne eğitimde ne de istihdamda olanların oranı ise yüzde 27,1 seviyesinde gerçekleşmiştir. Bu oran evde oturan gençleri göstermektedir. Özellikle üniversite okumuş nitelikli, donanımlı ve kalifiye gençlerimiz iş bulamıyor. Bu gençlerimizin eğitimleri doğrultusunda çalışabilecekleri yeni iş sahaları ve çalışma alanları oluşturmak devletin yegane görevidir” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Kırşehir Belediyesi’nin Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde çalıştırılmak üzere 50 işçi alınacağını duyurduğunu ve 330 kişinin kuraya katıldığını belirten Başkan Atabey, “Belediye’ye alınacak 50 işçi kura çekimi ile belirlenmiş. Kırşehir Belediyesi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, ‘Kırşehir Belediyesi Çiçek Evi bünyesinde 5 ay 15 gün çalıştırılmak üzere 50 kişilik Beden İşçisi Kura Çekimi Noter Huzurunda gerçekleştirildi. Kura çekimine 303 kişi katıldı’ denildi. Bakınız özellikle dikkatinizi çekmez isteriz ki; işe 50 kişi alınacak 303 kişi başvuruyor. Alınacak olan işçi sayısının 6 katından da fazla ve bu iş daimi kadrolu bir işte değil. 5 ay 15 günlük geçici bir iş. Bu durum çok vahim ve içler acısıdır. Vatandaşlarımızın ne kadar zor durumda ne kadar çaresiz olduğunun, gerçekte işsizliğin çok daha büyük boyutlarda olduğunun bir göstergesidir” diye konuştu.

“20 YILLIK İKTİDAR ULAŞIMDA KIRŞEHİR HALKINI HER SEÇİMDE AVUTUYOR”

Başkan Metin Atabey,  20 yıllık iktidarın yıllardır seçim zamanı Kırşehir halkına hava ve demiryolu ulaşımını getireceğine dair vaatlerde bulunduğunu, ancak seçimlerden sonra bu vaatleri unutarak avuttuğunu söyledi.

DEVA Partisi olarak Kırşehir halkına verdikleri vaadleri unutmadıklarını ve takipçi olduklarını belirten Başkan Atabey, sözlerini şöyle tamamladı:

“Herkesin bildiği üzere şehrimizde sadece karayolu ulaşımı mevcuttur. Şehrimiz herhangi bir demiryolu ulaşım ağında yer almaması nedeniyle, taşımacılık ve bununla ilişkili hammadde girdilerinin özellikler son bir yılda büyük bir zam yağmuruyla fiyatların yükselmesi tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizdeki firmaları çok büyük sıkıntılara sokmuştur.

“2022 yılı Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı kapsamında hazırlanan Ulaştırma 2053 Vizyonu raporlarında Kırşehir’e ulaşacak Hızlı Tren’le ilgili planlama 2026-2035 yılları arasında yer aldı. Yani 2014 yılında söz verilen ve planlama verilerine göre tahmini dört yılda bitecek olan fakat 2023’de biteceği söylenen proje 2035’de hayata geçirilecekmiş güya. Oysa özellikle Organize Sanayi Bölgesi’nin de içinden geçecek şekilde demiryolu bağlantısının en hızlı şekilde kurulması gerekirken hükümet tarafından 2035 yılına tarih verilmesi şehrimiz açısından çok büyük bir kayıptır. Çevre iller büyük bir hızla kalkınma sağlarken bizim şirin Kırşehir’imizin siyasi anlamda yalnız bırakılması bizleri derinden yaraladığını da belirtmek isteriz.

“20 yıllık iktidar yıllardır vatandaşlarımıza Kırşehir’e hava ve demiryolu ulaşımını getireceğine dair seçim zamanı vaatlerde bulunuyor ancak seçimlerden sonra bu vaatleri unutuyor olacak ki her seçim yaklaştığında sanki yeni bir projeyi hayata geçireceklermiş gibi tekrardan müjde adı altında aynı şeyleri söylemeye devam ediyorlar. Kırşehir Deva Partisi İl Başkanlığı olarak hükümete sesleniyoruz. Sizler verdiğiniz vaatleri unutuyor olabilirsiniz ancak çok değerli Kırşehir halkı ve bizler verdiğiniz vaatlerin hiç birini unutmuyoruz ve de her vaadin takipçisi olmaya da devam edeceğiz.” (HABER: BEYHAN BALLI)