AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, "AK Parti olarak 1397 belediyenin hiç olmazsa bine yakınını almak zorundayız. Bu bizim için önemli bir görev olacaktır. Bunun da yolu belediye-teşkilat uyumundan geçmektedir" dedi.
Kaya, AK Parti Kırşehir İl Başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, Kırşehir'deki belediyelerin performansı ve çalışmalarıyla ilgili adeta bir fotoğraf çekmeye geldiğini belirtti.
Türkiye genelindeki tüm belediyelerin seçimlerde verdikleri vaatleri yerine getirip getirmediklerini takip ettiklerini anlatan Kaya, belediyelerin 5 yıl boyunca genel merkezin takibinde olduğunu vurguladı.
Erol Kaya, belediye başkan adayının da buna göre belirlendiğine işaret ederek, şöyle konuştu:
"AK Parti'den belediye başkanı olan arkadaşımız 5 yıl boyunca aynı zamanda il teşkilatımızın ve genel merkezimizin takibinde olacak. Beş yıl sonra karnesini geçiyorsa onu engelleyen olursa dahi biz arkasında olacağız. Karnesini geçemiyorsa bütün teşkilatlar ayaklansa bile halka en iyi şekilde hizmet edebilecek olanı tercih edeceğiz. 885 belediyemiz var. Belediyeler, bu ülkenin yeninden inşası konusunda önemli güçtür. Türkiye'deki belediyeler, 120 milyar liralık bir kaynak kullanıyor. Bu önemli bir kaynak. Devletin bütçesinin neredeyse dörtte biri. AK Parti, kaynakların doğru yere kullanılmasını ve aktarılmasını, hizmetin vatandaşlarımıza doğru ve hızlı getirilmesini takip ediyor. Bugün de bunun fotoğrafını çekmek için buradayız."
Türkiye'nin 15 Temmuz'da bir badireden geçtiğini anımsatan Kaya, "Bu ülke en talihsiz en karanlık en alçak darbe girişimini yaşadı. Bu ülke millet tarihinin en şerefli sayfasını hep birlikte inşa etti. Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Meclis Başkanımızın çağrısı ile sokağa çıkıp tankların karşısında, helikopter kurşunlarına sadece imanı ve bayrağı ile dik duranlara şükran borçluyuz. 250 şehidimizi tekrar şükranla anıyoruz, gazilerimize acil şifalar diliyoruz" diye konuştu.
Kaya, hükümette bazı değişikliklerin yapıldığını belirterek, "Türkiye yavaş yavaş 16 Nisan referandumu ile gerçekleşen yeni hükümet modeline doğru evriliyor. Tıpkı belediyeler de olduğu gibi bundan sonra bu ülkede koalisyonlar dönemi bitmiş olacak. Yüzde 50 artı 1'i alan hükümet olacak. O yüzden siyaset yapan insanların her biri 80 milyonu kuşatacak, yüzde 50'nin de oyunu alacak bir politika izlemek zorunda. Biz, kurulduğumuz günden beri bunu yapan bir partiyiz. 80 milyonu ayırmadan hizmet götüren bir partinin mensuplarıyız. Bize hiç oy çıkmayan yerlerde AK Parti'nin eserlerini görürsünüz." değerlendirmesinde bulundu.

"MİLLET DE AFFETMEZ HABERİNİZ OLSUN"
"Belediyelerde kırmızıçizgilerimiz hizmet ayrımı yapmamaktır" diyen Kaya, sözlerine şöyle devam etti:
"Bize oy versin vermesin, şehrimizin içinde yaşayan her insanımıza hizmet götürmekle mükellefiz. Ayrım yapmaksızın. Bu parti her şeyi affeder ama asla ayrımcılığı affetmez. Bu millet de affetmez haberiniz olsun. Belediye başkanlarımıza da hep söylüyorum, bu millet her şeyi affediyor ama adam yerine konulmamayı affetmiyor. Belediye başkanlarımız yolda yürürken radarlarını fazla açacaklar, selamı, sabahı, herkesi görecekler. Uçanı, kaçanı, koşanı görecekler. Onların gönüllerinde taht kuracaklar. AK Parti olarak 1397 belediyenin hiç olmazsa bine yakınını almak zorundayız. Bu bizim için önemli bir görev olacaktır. Bunun da yolu belediye-teşkilat uyumundan geçmektedir."
Ziyarette, AK Parti Kırşehir milletvekilleri Salih Çetinkaya, Mikail Arslan, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, AK Parti İl Başkanı Mustafa Kendirli ile belediye başkanları ve partililer de yer aldı.