Cumartesi günü Ahi Stadı’nda oynanan Mucurgücü-Yeşil Kamanspor maçında gülen taraf Mucurgücü oldu.

Maçın geneline baktığımızda Yeşil Kamanspor’un daha organize olduğunu, BAL Ligi’nde kalabileceği yorumları yapılabilir.

Nitekim genel görüşler de bu yöndeydi. Ama futbol oyunu bu. Hiçbir şeyin garantisi yok ve de öyle oldu.

İlk yarının sonlarına doğru Mucurgücü’nün müthiş golü geldi. 21. dakikada Hayrettin’in golden önceki hareketleri, gol vuruşu gerçekten görülmeye değerdi. Jenerik bir golle Mucurgücü 1-0 öne geçti. Ama ilk yarının sonlarına doğru Yeşil Kamanspor’un aut çizgisine yakın yerden yaptığı orta Mucurgücü kalecisinin acemiliği yüzünden gol oldu.

Gerçekten gülünç bir gol ile devre 1-1 sona erdi.

Maçın ikinci yarısında Kamanspor’un 2-1 öne geçmesine rağmen maçın sonlarında Mucurgücü maçı 3-2’ye getirerek önümüzdeki sezon BAL Ligi’nde oynamaya hak kazandı.

Bu sezon başarılı bir çıkış yaklaşan Mucurgücü’nü kutluyor, BAL Ligi’nde de başarılı olmalarını diliyorum.

Umarım Mucurgücüspor Kulübü Bölgesel Amatör Lig’e çok iyi hazırlanır, iyi bir kadro oluşturur, tabi maddi destek de verilirse bu ligte başarılı olacaktır diye düşünüyorum.

Seriye devam…

Geçen hafta çok zor bir deplasmanda Ankara Demirspor’u 3-2 yenerek 8 hafta sonra galibiyet alan ekibimiz, bu Pazar günü ligden düşmüş Eskişehirspor’u erken bulduğu gollerle 2-0 yenerek iyice yakaladı. Hatta play-off hedefi yolunda bir şans doğdu.

İlk yarıda yakalanan 2-0’lık skordan sonra iki tarafta işi rölantiye alarak 90 dakikayı tamamladılar. Eskişehirspor’un birkaç pozisyonu oldu, ama bizim de yakaladığımız gol pozisyonları vardı.

Eski alışkanlığımız yine devredeydi ve gol atamama cömertliğimize devam ettik. Özellikle ikinci yarının başında iki net gol pozisyonumuz vardı, ama değerlendiremedik.

Kendi öz çocuğumuz Şenol’u sahada görmekten de ayrıca büyük keyif aldım.

Burada iki konuşa değinmek istiyorum.

İlk onbirde oynayan 6 futbolcunun kadro dışı bırakılmasından sonra iki maç üst üste kazandık. Ne demek istiyorum?

a) Alınması gereken kararları anında almalısınız. Bu profesyonel kulübün kaçınılmaz kuralıdır.

b) Üç haftadır takımın başında Kırşehir’in çocuğu Sinan var. Takımın yarısının eksilmesine rağmen üç haftada 1 beraberlik, 2 galibiyet alındı.

Bunu neden anlatıyorum? 

Akıllı transferler yaparsanız dışarıdan hoca aramanın hiçbir mantığı yoktur. İşte en yakın örneği Sinan…

Korkmayın arkadaşlar dışarıda getirdiğiniz hocalardan daha kötü olmaz. Yeter ki onlara gösterdiğiniz sabrı, kendi öz çocuklarımıza da gösterelim.

Şunu hemen belirteyim. Yanlış anlayanlar olabilir. Kendimin hiçbir konuda bir beklentisi yok.

İkinci konu. Önümüzdeki iki kötü örnek var. İyi yönetilemeyen Eskişehirspor ve kısa bir süre sonra formasını giydiğim Karabükspor. Hazıra dağ dayanmaz.

Yukarıda iki örnek verdim. Bu iki ilde sanayisi gelişmiş, para sorunu yaşamayacak iki il. Ama akıllı olmak koşuluyla. Akıllı olmazsanız akıbet bu iki takım gibi olur. Hele bizim gibi parası kıt olanlar için…

            Paramızı ölçülü kullanmak, çaldıramamak zorundayız.

          a) Alacağımız futbolcuları sezon içinde izleyerek kendiniz belirleyeceksiniz. Menajerlerin eline düşmeyeceksiniz. Çevre illeri çok iyi tarayacaksınız.

Ve daha önce de söyledim. Altyapınızı, profesyonel bir yapıya oturtup, kendi çocuklarınızı yetiştireceksiniz. Bizim çocuklarımızda bu potansiyel var.

İşte Arda Kurt, Mustafa Efe Kılıç, Bunlar U-14 takımımızın sporcuları Antalya’daki Milli Takım Seçmelerine davet edildiler.

          Daha neler, neler var…

          Profesyonel takıma verdiklerimizi söylemiyorum. Biz taşıma suyla değinmen döndürmeye çalışıyoruz. En kısa zamanda bu yanlıştan dönülmezsek, düşünmesi bile çok kötü ama sonumuzun iyi olmayacağı kesin.

Benden söylemesi…

            Sahte centilmenlik

Futbol oyununda zaman zaman centilmenlik gösteriler yaşanıyor. Bu bana çok yapmacık ve sahte geliyor.

          Ne demek mi istiyorum. Bir futbolcu sakatlık gerekçesiyle yerde yatıyor. Bunların çoğu da inandırıcı değil. Ama sözüm ona ciddi bir durum var. Diyelim ki A takımı hücumda. Gol pozisyonu bile bulabilir. Ama B takımından biri yerde yatıyor. A takımı centilmence topu taca atıyor. Sonra B takımı topu A takımın ta kalecisine atarak sözüm ona centilmenlik yapmış oluyor.

Yav adamların pozisyonu ciddi. Gerçek centilmenlik yapacaksan A takımının topu bıraktığı yerden teslim edeceksin. Öbür türlü centilmenlik gösterisi bana çok gülünç geliyor.

Hayırlı olsun yapacak bir şeyimiz yok. Bu böyle devam eder.

Kırşehir Belediyespor’umuza Karacabeyspor maçında başarılar diliyorum.