Kırşehir Belediyesporumuz adım adım şampiyonluğa koşuyor.
Artık ligin bitimine 3 hafta kaldı. Bizim içeride 1 dışarıda 2 maçımız var.
En yakın takipçimiz Erokspor ile aramızdaki puan farkı ise 6. Pazarspor geçen hafta takipçimiz Erokspor ile deplasmanda 2-2 berabere kalmıştı, dikkat edilmesi gereken ciddi bir takım. Kaldı ki Erokspor bildiğimiz gibi yine 90 artılarda 2. gölü atarak 1 puan alabildi.
Rakiplerimizin neler yaptığına bakmadan kalan 3 maçımızda 4 puan almalıyız.
Şöyle ki; Erokspor ile puanlarımız eşit olması halinde öncelikle iki takım arasındaki yapılan maçlara bakılıyor ki burada eşitlik söz konusu, bunda da eşitlik bozulmaz ise bu sefer genel averaja bakılıyor ki bu maç öncesinde yani şuan itibari ile Erokspor bizden +2 averajı fazla gözüküyor.
Eğer ki Erokspor tüm maçlarını kazanır ise biz de bu kalan 3 maçta bir maç kazanır isek genel averajı fazla olan averaj ile bir üst lige çıkar. Bu yüzden hiç averaj hesabı yapmadan Pazar da 1 puan alıp kendi sahamızda Bergama’yı yenip şampiyonluk turunu atmalıyız.
Ben yine de averajlara kalacağı ihtimalini hiç dikkate almıyorum.
Kalan 3 maçımıza baktığımızda bu hafta Pazar deplasmanına gideceğiz, sonrasında küme düşmesi kesinleşen Bergama ile Ahi Stadı’nda oynayacağız ve son olarak Çatalca ile deplasmanda oynayacağız.
Son maça kalmadan şampiyon olmamız için Eroksporun kalan maçları, Bergama ile deplasmanda, Çatalca ile kendi evinde ve son maçını ise deplasmanda Orduspor ile oynayacak ki bu maçlarda onlar için kolay olmayacak. Çünkü Çatalca ve Orduspor’un play off şansları hala olacak.
Pazar maçında eksik oyuncumuz 4. Sarı kartı gören Serhat Velioğlu var. Bunun haricinde eksik ve sakat oyuncumuz bulunmuyor.
Bu maçı kazanırsak süper olur ancak kazanamaz isek en az 1 puan alıp gelmeliyiz. Kolay bir maç olmayacağı kesin ancak rakip içinde kolay bir maç olmayacak.
Pazar az da olsa play-of şansını son maçlara taşımak isteyecek bu anlamda kolay bir maç olmayacağı kesin.
Son olarak bu hafta sonu Kırşehir Belediyesporumuzun 20 Nisan Cumartesi günü Genel Kurulu (çoğunluk sağlanırsa) yapılacak. Bu yüzden Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu bu konuda hassas davranacağını düşünüyoruz.
Kırşehirspor sevdalısı ve futbolun içinden gelen ve bu işi canı gönülden yapabilecek kişilerin de için de bulunduğu geniş kapsamlı ileriye dönük bir yönetim oluşturur.
Buraya kadar getirdiğimiz şampiyonluk mücadelesinde ipi göğüsleyip kupayı kaldıran inşallah biz oluruz.
Zaman dedikodulara ve söylentilere kulak asmayıp Kırşehir Belediye Sporumuzun başarısı için mücadele etme zamanıdır.
Öncelikle yapılacak olan (her ne kadar ben bu hafta çoğunluğun sağlanamayacağını düşünsem de) Genel Kurulun Kırşehir Belediye Sporumuza ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.
Sonrasında Pazar günü Pazar da Pazar spor ile mücadele edecek Kırşehir Sporumuzun oyuncularına Teknik ekibine ve yönetimine başarılar diliyorum.