Bildiğiniz gibi bundan önceki seçimlerde Ak Parti ve MHP Cumhur İttifakı adı altında seçimlerde birlikte hareket etmişti.
O zamanlar bir takım çevreler bu ittifak uzun sürmez seçim sonrası biter demiştiler.
Bu ittifak kime yarar, kime zarar sağladı bu tartışılır ancak Cumhuru seçmek için yeterli olduğunu söyleyebiliriz.
Ülkede yapılan bu ittifak Kırşehir’de de bir takım spekülasyonlara neden oldu.
Bu kez de Kırşehir merkezde ittifak sağlanmaz iken taşra da bu ittifakın kayıtsız şartsız sağlandığını gözlemlemek mümkün.
Şimdi önümüzde belediye seçimleri var ve aslında 4 partide bu seçimlere iddialı giriyor.
Neden mi?
Yerelde insanlar partilerden ziyade adaya daha çok önem veriyor buda hali ile partiden çok kişilerin adaya odaklanmasına neden oluyor.
Kırşehir’de Ak Parti’de yine 10-15 aday adayı olacağı varsayımları yapılırken, CHP, MHP ve İYİ Parti’den de 5-6 aday adayının çıkacağı tahminleri yapılıyor.
AK Parti önceki dönemden 2 vekilin birini CHP’ye kaptırdı. Böylelikle bu “belediye seçimlerinde ben de varım, hem de güçlü bir şekilde varım” dedi.
Öte yandan MHP ve İYİ Parti’nin çıkaracağı adayların önemi daha da fazla önem kazanacağı kesin.
Tabi MHP “Aday çıkartmayacağım, AK Parti adayını destekleyeceğim” diye açıklama yapmaz ise…
İttifaklar konusunda İYİ Parti ve CHP hiçbir parti ile birlikte hareket etmeyeceğini söylerken, AK Parti ve MHP görüşmelere bugünlerde başlamış durumdalar.
Şimdi herkesin kafasındaki soru şu “ AK Parti Yaşar Bahçeci ile devam eder mi? Yoksa yeni bir isimle mi yola devam eder?” bunu ilerleyen günlerde göreceğiz.
İleride göreceğimiz bir başka konu ise Kırşehir’de güçlü olan MHP ve İYİ Parti’nin adayı kim olacak? Gündemde olan adaylardan biri mi, yoksa yeni bir isim ile mi hareket edilecek bilinmiyor.
CHP de ise durum şuan kendileri açısından iyi gidiyor; yaklaşık 4 dönemdir vekil çıkaramadıkları Kırşehir’de yıllar sonra vekil çıkardılar ve Belediye başkanlığı seçimlerinde en az MHP ve İYİ Parti kadar kazanma şansları ortaya çıkmış oldu.
Bütün bu yazdıklarımızı etkileyecek ve seçimin sonucunu kesinlikle etkileyecek olay ise partilerin aday isimleri…
İki dönemdir (bence) şehir de başarılı hizmetler yapan Yaşar Bahçeci tekrardan aday olur diye düşünüyorum. Peki, aday olursa kazanır mı? Buna tabi ki de halk karar verecek.
Genel seçimlerde birlikte hareket eden ve Cumhur İttifakı adı verilen bu birliktelik bakalım yerel seçimlerde de devam edecek mi?
Sözün özü bu ittifak pazara kadar mı, yoksa mezara kadar mı devam edecek bunu bekleyip göreceğiz.
Her seçimde olduğu gibi önümüzdeki belediye seçimlerinde de çokça aday adayları piyasaya çıkacak. Bunların bazıları isim yapmak için aday olurlarken, bazıları da devlet kadrolarında daha üst düzeylerde yer kapma savaşını verecekler.
Tabi ki temiz halisane belediyede hizmet etme amacı ile aday adayı olan kişilerde olacaktır. Onlara saygımız medeni cesaretlerinden dolayı sonsuz…
Önümüzdeki günler de aday adayları netleştikçe daha doğru yorumlar yapma imkânı bulacağız…