Her yaştan yurttaşların ve ailelerin coşku, sevinç, neşe ve mutluluk içinde ve milletin topyekûn birlikte yaşandığı özel günlerdir bayramlar. Her milletin kendi kültürlerini yansıtan milli ve dini bayramlarıdır özel günleri.
Cumhuriyet Bayramı, 23 Nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı, 19 Mayıs gençlik ve Spor Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı milletimizin coşku ve heyecanının zirve yaptığı milli bayramlarımız, Ramazan ve Kurban bayramlarımız da saygı sevgi ve hoşgörü ile kutladığımız dini bayramlarımızdır. Bayramlar milletimizin mutluluk, neşe ve sevinçlerinin paylaşım günleridir. Kötülüklerin unutulduğu, taze filizlerin yeşertildiği gibi bir daha kararmamak üzere beyaz sayfaların açıldığı, toplumsal barışın sağlandığı günlerdir.
Unutulmamalı ki, adaletin ve toplumsal barışın bozulduğu bir toplumda hiçbir zaman ve hiçbir şekilde huzur olmaz. Bir toplumun huzurlu olması için ana unsur adalettir, paylaşımcılıktır ve barıştır. Bu bayramda dargınlıklar, ayrımcılıklar, kayırımcılıklar ve adaletsizlikler bir kenara atılmalı adalet, hoşgörü, saygı, sevgi, huzur, güven ve barış ön plana çıkartılmalıdır.
Pazar günü kutlayacağımız Ramazan Bayramında, tüm dünyayı etkisi altına alan salgın hastalık nedeniyle ülkemizde de bir dizi tedbirler alınmıştır. Bireyler olarak elbette ki alınan tedbirlere önce kendi sağlığımız, aile bireylerimizin sağlığı, diğer yakınlarımız ile birlikte yaşadığımız toplumun sağlığı bakımından alınan tedbirlere uyulması gerekir. Pazar günü idrak edeceğimiz Ramazan bayramı süresince evde kalarak salgın koronavirüsünden bir an evvel kurtulmak için her yurttaş katkı sağlamalıdır.
Yaşadığımız kentimiz Kırşehir’de korona günlerinde, başta Valilik makamı olmak üzere Belediye başkanlığı ve diğer kamu ve sivil kuruluşların olağanüstü çalışmalarına her bireyin evde kalarak katkı sağlaması elzem olandır.
Bu vesile ile evde kalarak yüz yüze olmasa bile gönülden tüm dostların Ramazan bayramını kutluyorum.
Bayram tadında nice bayramlar…