Üzerime vazife değil ama bu hafta değişik bir konuyu yazmak istiyorum.
Her zaman olduğu gibi geçtiğimiz pazar günü Kırşehir Ahi Stadyumunda oynanan Kırşehir Belediyespor ile Altındağ Belediyespor maçını izlemek için tribündeki yerimi aldım ve hemen kale arkası tribün ile meşhur kalemize baktım. Gördüğüm durum beni çok üzdü. Kale arkasında Ankara'dan gelen yüz kişilik taraftar ile bir elin parmağını geçmeyecek kadar Kırşehir Belediyespor taraftarı vardı. Kalede ise yüzlerce seyirci vardı. Seyirci dememdeki amaç bu insanlar seyirci oldukları için kaleye çıkarak maç seyrediyorlar, taraftar olsalar bilet alarak tribündeki yerlerini alırlar ve oradan takımlarına maddi, manevi katkıda bulunarak destek olurlar.
Geçtiğimiz sene bölgesel amatör ligde maçlar ücretsiz olduğu için üç tribün doluyor ve TRT ile diğer spor kanallarında süper ligde ve birinci ligde bir çok takımın sahip olmadığı kadar seyirciye sahip olduğumuzu ve Kırşehir Belediyespor'un karşılaşmalarını on bin kişinin izlediği haberleri yapılıyordu.
Geçtiğimiz sezon büyük paralar ve emekler harcanarak yükseldiğimiz profesyonel üçün ligde yine büyük emekler ve paralar harcanarak şampiyonluğa oynayan bir takım kuruldu ve bu takım içeride ve dışarıda taraftarını coşturarak, heyecanlandırarak güzel sonuçlar alıp, lider duruma yükselerek taraftarlarını mutlu etmektedir.
Hal böyle olunca günde bir paket sigaraya on beş Tl veren. kahvehaneye bir oyun sürecinde on veya on beş TL. Hesap ödeyen kişiler neden on TL ödeyerek bilet alıp takımlarına maddi ve manevi konuda destek olmayı düşünmezler kaleden maç seyretmeyi düşünürler?
Yanlışım varsa yetkililer düzeltsin. Bilet fiyatları maraton tribünler için on TL iken öğrencilere beş bayanlara bir TL, Kale arkası normal bilet beş TL iken bayanlara bir TL olarak biliyorum. Bilet fiyatları bu kadar cüzzi bir meblağ iken bu insanlar neden tribünleri doldurmazlar? İlla ki maçlar her zaman bedava mı olacak?
Şahsen maçlar bedava da olsa üste para isteyecek kişilerin olduğunu adım gibi biliyorum.
Buram, buram tarih ve kültür kokan orta Anadolu'nun modern şehirlerinden, üniversitesinde yirmi binden fazla öğrencisi olan Kırşehir'de bırakın profesyonel ligde, bölgesel amatör ligde dahi takımı yokken şehir olarak hepimiz isyan etmiyor muyduk?
Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'yi, Valilerimizi, Milletvekillerini gördüğümüz her yerde “Neden Kırşehirspor'a sahip çıkmıyorsunuz? Komşu illerin takımları liglerde oynarken Kırşehir'de hafta sonu pazar günü maç oynanmaması ayıptır” diyenler, sitem edenler, kükreyenler, asıp, kesenler, oy vermeyiz diyenler, bizlerde maddi manevi katkıda bulunuruz, elimizi taşın altına koyarak ne gerekiyorsa yaparız diyenler bizler değil miydik ? Bal gibi bizlerdik.
O halde neredeyiz?
Öyleyse Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve ilimizin diğer yöneticileri sahip çıkarak iki sezon önce devraldıkları Kırşehirspor'u büyük paralar ve emekler harcayarak ilk senesinde Bölgesel Amatör Ligde şampiyon yapmış, yükseldiği profesyonel Üçüncü Lig’te şampiyonluğa oynanan taraftarı coşturan, sevindiren, mutlu eden, doksan dakika da olsa yaşamın stresinden, zorluğundan, hayat pahalılığından, geçim sıkıntısından uzaklaştıran mutlu eden bir takım kurmuş, ama daha önce “bu memleket sahipsiz mi, neden liglerde Kırşehir'imizin takımı yok?” diyenler şimdi 5-10 TL vermemek için maçları Kale’den izliyorlar! Bu da ayıptır, hoş değildir, özveri değildir.
Özveri tek taraflı değil karşılıklı olur. Bugün Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci büyük bir özveride bulunarak Kırşehir'e güçlü bir takım kazandırıp, profesyonel ligde oynamasını sağladıysa, Kırşehirliler olarak bizlerin de özveride bulunup, bilet alarak karşılaşmaları tribünden izlememiz, takımımıza maddi ve manevi katkıda bulunmamız kaçınılmaz bir görev olsa gerek.
Yukarıda da belirttiğim gibi bir paket sigaraya günde on beş TL, verirken bir günde kahvehanelerde on veya on beş TL hesap öderken veya nerelere ne gereksiz paraları harcarken Kırşehirspor'a gelince tezatlık örneği göstererek ayda iki defa oynanan karşılaşmalar için bedavacı oluyoruz demezler mi adama?
Kırşehir'de liglerde oynayan bir takım yokken esip, gürleyip, elimizi taşın altına koyarız diyenler sizler değil miydiniz?
Kırşehir sahipsiz memleket diyenler sizler değil miydiniz?
Sizlerdiniz. Sizler olduğunuza göre sizin talepleriniz de yerine geldiğine göre neden maraton tribünleri veya kale arkası fark etmez bilet alarak maçlara girmiyorsunuz ?
Kale’den maç seyredenler hoş görüntü vermedikleri gibi memleketlerine ve takımlarına sahip çıkma özverisinde bulunmamaktadırlar.
Yetkililerimizin, yöneticilerimizin bir an önce kaleden bedava maç seyretmelerinin önüne geçmeleri gerekmektedir. Bizim çocukluğumuzda, gençliğimizde ve Kırşehirspor'da oynadığımız dönemlerde asker ve polisler kaleden maç seyretmeye izin vermezlerdi yine aynı uygulama yapılmalıdır. Bilet alınarak üç tribünün dolmasıyla birlikte on binin üzerinde taraftarın izlemesi Kırşehir Belediyespor için küçümsenmeyecek bir gelir demektir.
Lütfen özveriyi sadece yöneticilerimizden beklemeyelim birazda bizler özverili olalım, maddi ve manevi konularda takımımıza sahip çıkalım.
Biliyor musunuz bu yazıyı yazarken acaba hata mı yapıyorum diyorum, ama hata yapmadığımı düşünüyorum. Çünkü benim yaptığım küçük bir hata üst düzey yöneticilerin cep telefonlarına kayıt edilir birbirlerine gönderilir, toplantılar yapılır, genelgeler çıkarılır. Bu durumlar olmadığına göre hata yapmamışımdır.
Demek ki ben büyük insanım ki küçük hatam nerelere konu oluyor.
Eeee ! onlar da haklı başkaları bir ihale dosyasını kırk defa hazırlar hata olmaz. personel maaşlarında hata üzerine hata yapılır gündeme gelmez, telefonlara kayıt edilmez, genelge ama benim kadar gündeme gelmezler. Boşuna dememişler büyük insanların yaptığı küçük hata büyük olur, küçük ve basit insanlarda küçük hataları büyüterek gündeme getiriler diye.
Ne diyelim onlarda haklı kapasiteleri o kadar.
Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'ye duyarlı, sorumlu, özverili hareket ederek Kırşehir'e kazandırdığı futbol takımından dolayı teşekkür ediyor, bedavacıları Kale yerine tribünlere davet ediyorum.
Şu işe bakın ya ben yine Yaşar Bahçeci hakkında olumlu yazı yazdım teşekkür ettim ne yapacağım şimdi!
Halbuki Belediye’de çalıştığım zaman yaklaşık bir sene önce bir yönetici beni yanına çağırarak sen belediye personelisin yazılarında Belediye Başkanına, Valiye teşekkür edemezsin, aferin diyemezsin sen kimsin, necisin? bundan sonra Belediye Başkanı için olumlu olumsuz yazılar yazmayacaksın demişti.
Ben gazetede köşe yazarı olarak yazı yazıyor ve Kırşehir'e hizmet edenlere teşekkür ediyorum ama kesinlikle aferin demiyorum, teşekkürle aferin arasındaki farkı bilmeyecek kadar uyuz değilim.
Bu yazımda Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'ye hem teşekkür ettim, hem de olumlu yazı yazdım.
Ne olacak şimdi?