Geçtiğimiz hafta bir dönem Kırşehir Valisi olarak görev yapan ve şu an Eskişehir Valisi olan Sayın Valimiz Özdemir Çakacak'ı ve memuriyet hayatının büyük bir bölümünü Kırşehir' de geçiren dostumuz, kardeşimiz özel kalem müdürü Mete Gürhan Daşçı'yı makamlarında ziyaret ettim.
Sayın Valimiz Özdemir Çakacak'ın adı Kırşehir' de geçtiği zaman halen ciddi bir devlet adamı, otorite, disiplin, hiyerarşik düzen ve çalışkanlık gelir aklımıza.
Sayın Valimizle samimi, hoş ve güzel bir şekilde sohbet ettik, Kırşehir'de tanıdığı bazı kişileri özellikle isim olarak sordu. Birlikte Kırşehir'i konuştuk, Kırşehir'de geçirdiği güzel günleri, edindiği güzel dostlukları ve kendi döneminde yapılan hizmetleri konuştuk.
Yapılan hizmetler derken Kırşehir' de daha önce valilik konutu olarak kullanılan binanın Anadolu Gönül Sultanları Müzesi olarak yapılmasında büyük emek sarf ettiğini ve bu süreçte en büyük desteği halen Kırşehir Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevini yürüten benim de çok sevdiğim yanımda ayrı ve özel bir yeri olan mümtaz insan değerli ağabeyim Sayın Osman Demir' den aldığını yakinen bilmekteyim.
İnanın Anadolu Gönül Sultanları Müzesi hangi arada planlandı, içerisinde bulunan Neşet Ertaş'a ait bal mumu heykeli ne zaman yapılarak bulunduğu odaya monte edildi, içerisi ne zaman döşendi kimsenin haberi yoktu. Tüm Kırşehir, Valilikten gelen Anadolu Gönül Sultanları Müzesinin açılışının yapılacağı davetiyenin gelmesiyle ve basına verilen demeçle öğrendi. Açılış töreninde orada bulunan heyet Sayın Valimiz Özdemir Çakacak'a "Sayın Valim burasını ne zaman bu hale getirdiniz, neden duymadık, neden haberimiz olmadı" gibi soruları sormaktan kendilerini alamadılar.
Hele Neşet Ertaş'ın bal mumu heykelinin bulunduğu odaya girildiğinde görevli personelin uzaktan kumandaya basmasıyla adeta canlı gibi saz çalıp, türkü söyleyen Neşet Ertaş'ın Bal Mumu heykeli davetlilerde şok etkisi yaparak şaşkına çevirdi.
Söz Anadolu Gönül Sultanları Müzesinden açılmışken Sayın Valimiz Özdemir Çakacak'ın burası için her hafta cuma akşamları müzenin bulunduğu bahçede veya yan taraftaki parkta vatandaşlarında davet edilerek Kırşehir' de Neşet Ertaş' ın akraba ve yakınlarından oluşan İl Kültür Müdürlüğü bünyesindeki abdallar topluluğu ile diğer abdalların Neşet Ertaş'a ait türküleri ve bozlakları söylemesiyle daha aktif hale getirilmesi, müzenin tanıtımı ve Kırşehirlilere hoş ve güzel vakitler geçirmek gibi düşüncesinin olduğunu biliyordum ama Valiler kararnamesiyle Sayın Valimizin Mersin'e atanmış olması bu düşüncesini hayata geçirmesine izin vermemişti. Aslında bu güzel düşünce gerçekleşseydi Kırşehir için güzel bir etkinlik olurdu.
Öyleyse bende şu an görevi başında bulunan Sayın Valimiz İbrahim Akın'a seslenerek Sayın Özdemir Çakacak Valimizin görev yeri değişikliği nedeniyle gerçekleştiremediği bu güzel projeyi siz Sayın Valimiz hayata geçirebilir misiniz diyor ve böyle güzel bir etkinliğin Kırşehir'e çok şeyler kazandıracağını arz etmek istiyorum.
Ayrıca sağlık, sanayi, güvenlik ve eğitim konularında da Sayın Valimiz Özdemir Çakacak'ın Kırşehir'de büyük çalışmaları olmuş özellikle eğitimde başarı çıtası daha da yükselmiştir.
Yalnız eğitim dedim de Anadolu'da "dost acı söyler, gerçek söyler" diye güzel bir söz vardır. Benim gibi doğal ve içinden geldiği gibi konuşan insanlarda her zaman doğruyu söyler. Kırşehir Sayın Valimiz Özdemir Çakacak'ın Mersin Valiliğine atanmasından dolayı eğitimdeki başarı çıtasını bayağı düşürdü. Bunun en büyük nedenlerinden birisi de Kırşehir'de ihtiyaçtan fazla imam hatip okullarının yapılması ve bu okullara önem verilmesi ve diğer okulların göz ardı edilmesi olmuştur. Bu yazdığımı da birileri imam hatip düşmanlığı yaptığım yönünde yorumlamaya kalkmasın, bir şehirde sadece imam hatip okulları değil diğer okullarda ihtiyacı kadar olmalı ve her okula aynı önem ve aynı değer verilmelidir. İşte Özdemir Çakacak Valimiz her alanda ihtiyaç olduğu kadar okullaşma konusunda çalışmalar yaptı ve aynı önemi vererek eğitimdeki başarıda çıtanın yükselmesini sağladı.
Bu vesilelerle son günlerde Eskişehir'de olmam nedeniyle Kırşehir'e güzel hizmetler yapan Sayın Valimiz Özdemir Çakacak'ı ziyaret etmek, çayını içmek istedim ve çayımızı da içtik, sohbetimizi de yaptık. Bu vesile ile beni makamında kabul ettiğinden, misafirperverliğinden, samimi ve güzel sohbetinden Kırşehir’le ilgili olumlu düşüncelerinden, Kırşehir'i ve Kırşehirli dostlarını unutmamasından ayrıca beni büyük bir dikkatle ve hoş görüyle dinlemesinden, bir tanesi " Kırşehir Çiğdem " Gazetemizin haber sayfasında, bir tanesi köşe yazımda kullanılmak üzere iki adet değişik fotoğraf almamıza izin vermesinden dolayı Sayın Valimiz Özdemir Çakacak'a teşekkür ederim.
Ayrıca memuriyet hayatının yirmi iki yılını Kırşehir’de geçiren, son yıllarında Özdemir Çakacak Valimizin Özel Kalem Müdürü olan ve Sayın Valimizle birlikte Kırşehir'den sonra önce Mersin'e sonra Eskişehir'e gelen Özel Kalem Müdürü değerli kardeşim Mete Gürhan Daşçı'ya da değinmek istiyorum.
Yine Anadolu'da "Dağa Dağa Kavuşmaz, İnsan İnsana Kavuşur" sözünde olduğu gibi kendisi Kırşehir' de tanıdığım arkadaşımdı ama yaklaşık altı senedir görüşme imkanımız olmadı, özel kaleme girdiğimde birbirimize karşı biraz mesafeli durduk bu birazda Eskişehirli olduğunu düşünerek ve Eskişehir insanının yapısını çok iyi bildiğim için benden kaynaklandı. Oturdum ama birbirimize bakıp duruyoruz, sima yabancı gelmiyor.
Mete kardeşim kendisinin önce Kırşehir Tarım İl Müdürlüğünde sonrasında Özdemir Çakacak Valimizin özel Kalem Müdürü olarak gören yapan Mete olduğunu söyleyince " bizim Mete" diyerek kalkıp güzelce sarıldık ve resmi durmamdan dolayı özür diledim ve başladık muhabbete.
Özel Kalem Müdürü Mete Gürhan Daçcı da çalışma hayatının büyük bir bölümünü geçirdiği Kırşehir'in yanında özel bir yeri olduğunu ikinci memleketi gibi gördüğünü, çok iyi arkadaşlıklar ve dostluklar edindiğini bu nedenle Kırşehir' i unutamadığını söyledi.
Sözün özü beni kabul ederek makamlarında en güzel şekilde misafir eden Sayın Valimiz Özdemir Çakacak ve Özel Kalem Müdürü Mete Gürhan Daşcı kardeşimize teşekkür ediyor, Kırşehirlilere, Kırşehir'deki tanıdıkları eş, dost ve arkadaşlarına gönderdikleri selamlarını başım üstüne diyerek Kırşehirlilere, eş, dost ve arkadaşlarına iletiyorum.