Bir sezon daha bitmek üzere artık sekiz hafta kaldı. Ligde bir iddiamız kalmadı gibi. Artık gelecek yılın planlamasını yapmalıyız. Başta yöneticiler olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. En çok onlar yoruldu, onlar üzüldü ve tüm cefayı onlar çekti. Buna rağmen en çok onlar sorgulanıp hesaba çekilecek. Başarı olmayınca maalesef öyle oluyor. Yine de hepsine teşekkür ediyoruz.

Dedik ya artık gelecek yılı planlamalıyız. Biz bu yılı bitiremedik ki! Bir sürü sıkıntı var!

“Gelecek yılı nasıl düşünelim” diyenleri duyar gibiyim. Gerçekten de zor işler bunlar. Paraya, lobiye en çok da yerleşik bir spor kültürüne dayalı bu işler. Çok paramız yok, lobimiz hiç yok, yerleşik spor kültürümüz var mı? Kısaca eksikliklerimiz çok vesselam.

Belediyemizin destekleri ve birkaç fedakâr arkadaşımızın gayretleri ile yürüyor her şey. Daha önce de söylemiştim belediye çekilirse maazallah birkaç yıl içinde amatör kümeye kadar gideriz.

Şu anda da bir belirsizlik olduğunu düşünüyorum. Bırakın gelecek yılı, bu yılın nasıl biteceği meçhul. Belediye başkanımızın şimdiden gelecek yılın planlaması için talimatlar vermesi lazım. Devam edecekse yönetimin teşvik edilmesi ve gelecek yıla odaklanmalarının sağlanması lazım. Haziranda-Temmuz’da yapılacak işlerin çok faydalı olmadığı ortada.

2021 yılının ağustos ve eylül aylarının tamamını Kırşehir’de geçirdim. Değerli arkadaşım Mustafa Fidan’ı da görme fırsatım oldu. Tatlı bir telaş içinde takımını oluşturma çabasındaydı. Çabaları kısa sürede meyve verdi. Çok iyi bir takım oluşturdu ve hepimizi gururlandıran sonuçlar aldı. Şimdi istifası konuşuluyor. Neler yaşandı bilemeyiz ama işine aşık çalışkan ve bir o kadar da başarılı insanların sistemin dışına itilmesini doğru bulmuyoruz.

Elimizde bulunan değerlerin kıymetini bilmeliyiz. İkinci Lig’te hatırısayılır bir futbol takımımız var. Yine başarılı bir hentbol takımımız var. Bunları şartlar ne olursa olsun yaşatmalı daha ileri seviyelere taşımalıyız. İşini iyi yapan insanları işlerinin başında tutmalıyız. Bir an önce planlama yapmalıyız. Her ne yapacaksak planlamalı ve önümüze bakmalıyız.

Kaçan balık büyük oluyor. Elimizde bulunanları kaybettikten sonra yerine koymamız zor oluyor. Hele bundan sonra daha da zor olacak gibi görünüyor. Amatör kümelerde dudak uçuklatan paralar harcanıyorken bırakın üçüncü ligi ikinci lig birçok camia için hayal oluyor. Bizler ikinci ligin değerini bilerek takımımıza sahip çıkmalıyız. Hepimiz bir taraftan çekiştirirsek bu değerlerimiz de elimizde kalacak. Ama parçalanmış olarak!