Kırşehir Belediyesi OkuYorum Kitap Topluluğu, 31 Ekim tarihinde Dostoyevski’nin “Suç ve Ceza” adlı romanının kritiğini yaptı.

Kırşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından kurulan OkuYorum Kitap Topluluğu, dördüncü buluşmasını 31 Ekim 2024 tarihinde Bağbaşı Muharrem Ertaş Kültürevi’nde yaptı.

Haziran ayında kitap kritikleri yapmaya başlayan OkuYorum Kitap Topluluğu, üçüncü buluşmasını Eylül 2024 tarihinde Kent Park Aile Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirerek Orhan Pamuk’un “Benim Adım Kırmızı” adlı romanının kritiğini yapmıştı.

31 Ekim 2024 Perşembe günü gerçekleştirilen buluşmada OkuYorum Kitap Topluluğu Dostoyevski’nin “Suç ve Ceza” adlı romanının değerlendirilmesi yapıldı.

“OkuYorum Kitap Topluluğu” Suç ve Ceza için buluştu

Biletler 150 TL, umutlar 600 milyon TL Biletler 150 TL, umutlar 600 milyon TL

Kırşehir Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından kurulan “OkuYorum Kitap Topluluğu” topluluğu 4. kez toplanarak Suç ve Ceza adlı eserin kritiğini yaptı. “OkuYorum Kitap Topluluğu”nu Kırşehir Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü 29 Temmuz 2024 tarihinde kurdu. Kırşehir Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Kırşehir Kent Konseyi işbirliğiyle “OkuYorum Kitap Topluluğu” kuruldu. Kitapseverleri bir araya getiren topluluk, okuma bilincini topluma yeniden kazandırmayı hedefliyor. İlk George Orwell’ın “Hayvan Çiftliği” eserinin kritiğini yapan topluluk son olarak ise Orhan Pamuk’un “Benim Adım Kırmızı” adlı eserini okumuştu.

“OkuYorum Kitap Topluluğu” Bağbaşı Muharrem Ertaş Kültürevi’nde buluşarak eseri değerlendirdir. Fyodor Dostoyevski’nin en önemli eserlerinden biri olan Suç ve Ceza derin bir psikolojik çözümleme ve ahlaki sorgulamalar içermektedir. St. Petersburg'da geçen olayları merkez alan roman, Raskolnikov adındaki genç bir öğrencinin işlediği cinayet sonrasındaki içsel çatışmalarını ele alıyor. Romanda ahlak, etik, psikolojik derinlik ve toplumsal eleştiri ana tema oluşturmaktadır. Sadece bir cinayet romanı olmayan "Suç ve Ceza", aynı zamanda insan doğası, ahlak, suç ve ceza kavramları üzerine derin bir felsefi sorgulamadır.

Muhabir: Gurbet Erul