Kır­şe­hir'de 6 yıl önce açı­lan ahşap kur­su­na ço­ğun­lu­ğu öğ­ret­men 40 kur­si­yer ka­tı­lı­yor
    Usta öğ­re­ti­ci Ergün Top­rak: "Ya­na­cak, çöpe gi­decek atıl her şeyi alıp adeta sa­na­ta dö­nüş­tü­rü­yo­ruz”
    Kır­şe­hir'de ço­ğun­lu­ğu öğ­ret­men­ler­den olu­şan kur­si­yer­ler, okul­lar­dan temin edi­len atıl sı­ra­lar­dan süs eş­ya­sı ve oyun­cak üre­te­rek geri dö­nü­şü­me katkı sağ­lı­yor.
    Halk Eği­tim Mer­ke­zi ve Kır­şe­hir Be­le­di­ye­si iş bir­li­ğin­de Neşet Ertaş Kül­tür ve Sanat Mer­ke­zi'nde yak­la­şık 6 yıl önce açı­lan ahşap atöl­ye­sin­de­ki kursa, öğ­ret­men­le­rin yanı sıra ad­li­ye yazı iş­le­ri mü­dü­rün­den be­le­di­ye­de ça­lı­şan me­mu­ra kadar 40 kişi ka­tı­lı­yor.
    Hafta son­la­rı­nı ve boş za­man­la­rı­nı atöl­ye­de ge­çi­ren kur­si­yer­ler, öm­rü­nü ta­mam­la­yan okul sı­ra­la­rı­nı, her türlü ahşap atığı, kırık çöm­lek­le­ri, yo­ğurt kap­la­rı­nı kul­la­na­rak he­di­ye­lik eşya, ev ge­reç­le­ri ve oyun­cak ya­pı­yor.
    Kur­si­yer­le­rin yap­tı­ğı ürün­ler, Ahi­lik Haf­ta­sı Kut­la­ma­la­rı başta olmak üzere önem­li gün­ler­de ser­gi­le­ni­yor.
    Usta öğ­re­ti­ci Ergün Top­rak, AA mu­ha­bi­ri­ne, Ahi­lik ku­ral­la­rı­na göre ça­lış­ma yap­tık­la­rı­nı söy­le­di.
    Kur­sun, aynı za­man­da bir te­ra­pi mer­ke­zi gibi ol­du­ğu­nu kay­de­den Top­rak, "Bu­ra­ya psi­ko­log­lar da geldi. Bizi ça­lı­şır­ken takip et­ti­ler, bi­zim­le ça­lış­tı­lar. Daha sonra bazı has­ta­la­rı­na bu­ra­da kursa devam et­me­le­ri­ni tav­si­ye et­ti­ler." dedi.
    Top­rak, sı­ra­lar başta olmak üzere atıl her şeyi dö­nüş­tür­dük­le­ri­ni be­lir­te­rek, "Eski, kırık sı­ra­lar okul­lar­da dı­şa­rı atı­lı­yor. Biz de on­la­rı rica ede­rek alı­yo­ruz. En­van­ter­den dü­şe­rek sı­ra­la­rı bize ve­ri­yor­lar. 
    Biz bu­ra­da on­la­rı de­ğer­len­di­ri­yo­ruz. Ya­na­cak, çöpe gi­decek atıl her şeyi alıp adeta sa­na­ta dö­nüş­tü­rü­yo­ruz." diye ko­nuş­tu.
GÜN­LÜK HA­YA­TIN STRESİNİ ATI­YOR­LAR
    Fel­se­fe öğ­ret­me­ni 61 ya­şın­da­ki Tuna Kıv­rak da kursa se­ve­rek gel­di­ği­ni, atıl mal­ze­me­le­ri de­ğer­len­di­rip he­di­ye­lik eşya ve ev ge­reç­le­ri yap­tık­la­rı­nı dile ge­tir­di.
    Hayal et­tik­le­ri her şeyi yap­ma­ya gay­ret et­tik­le­ri­ni an­la­tan Kıv­rak, "Eli­miz­de bir mal­ze­me varsa ho­ca­mız fikir ve­ri­yor onu uy­gu­lu­yo­ruz. 
    Hem din­len­me olu­yor hem be­ce­ri­le­ri­miz ge­li­şi­yor hem de ken­di­mi­ze ya­rar­lı çe­şit­li bib­lo­lar, alet­ler ya­pı­yo­ruz. 
    Kurs­la­rın el be­ce­ri­le­ri ya­nın­da psi­ko­lo­jik fay­da­la­rı da var. İşin, gün­lük ha­ya­tın st­re­si­ni bu­ra­ya gel­di­ği­niz­de ra­hat­lık­la atı­yor­su­nuz." ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
    Halk Eği­tim Mer­ke­zi'nde 13 yıl­dır öğ­ret­men­lik yapan Rabia Al­tı­ok ise boş za­man­la­rı­nı ahşap atöl­ye­sin­de de­ğer­len­dir­di­ği­ni, geri dö­nü­şüm iş­le­ri yap­tık­la­rı­nı söy­le­di. 

KIR­ŞEHİR (AA)