Millî Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen ve bu yıl ikinci kez gerçekleştirilecek olan “Öğretmen, Yazar; Çocuk Çiçek Açar” hikâye yazma yarışmasında öğretmenler bir kez daha kalemlerini çocuklar için konuşturacak.
Bu yıl “Aile” temasıyla düzenlenecek yarışma; öğretmenlerin çocuk edebiyatına katkı sunmalarını, aile-okul iş birliğini desteklemelerini ve çocukların gelişim sürecinde aile içi öğrenme ortamlarını zenginleştiren içerikler üretmelerini hedefliyor.
Yarışma Takvimi:
- Başvurular: 16 Ocak – 28 Şubat 2026 tarihleri arasında “ogretmenyazar.eba.gov.tr” adresinden yapılacak.
- Sonuçların Açıklanması: Değerlendirme süreci sonunda yayımlanmaya değer görülen eserler, 8 Haziran’da ilan edilecek.
Yarışmaya katılan eserlerin, çocukların dünyasına dokunan özgün hikâyelerle katkı sağlaması bekleniyor. Eğitimcilerin kaleminden çıkacak eserlerle hem çocuk edebiyatı zenginleşecek hem de aile içi öğrenme ortamları güçlenecek.




