Bir seçim sürecini daha geride bıraktık. Herhalde dünya ülkelerine baktığımızda çok güçlü ekonomiye sahip ABD, Almanya, İngiltere gibi ülkeler dahil olmak üzere bizim kadar seçim yapan başka bir ülke yoktur. Ülkemizde son on yedi yılda ortalama olarak her yıl seçim yapıldı. Yapılan her seçim ekonomiye trilyonlarca Türk Lirası yük getirdi. Hayat pahalılığının alıp başını gittiği, insanların işsizlikten intihar ettiği ülkemizde yatırımlara, istihdama, iş alanlarına, sanayiye, tarıma, hayvancılığa, sağlığa, eğitime harcanması gereken paralar büyük bir cömertlik ve israfla seçimlere harcanıyor bu tezatlığı anlamış değilim. Bizde ülke olarak isimlerini belirttiğim gelişmiş ülkeler gibi vaktinde seçim yapabilsek, seçim çalışmalarında bu kadar gürültü, kirlilik ve israf yapmasak ve onlar gibi hareket etsek neler kaybederiz?
Hiç bir şey kaybetmez, çok şey kazanırız.
Seçim süreci bitti Kırşehir'de on yıllık bir dönem kapandı, yeni bir döneme girildi. İnşallah girmiş olduğumuz yeni dönem Kırşehir için hayırlı olur.
Yazılarımda sürekli değindim. Kırşehir'de insanların birbirine selam vermediği, senin partinden, benim partimden ayrışmalarının yapıldığı değişik bir seçim süreci yaşandı. Gördüğüm o ki birileri bu anlayışı sürdürecek gibi.
Neydi öyle? Gürültü kirliliği, hava kirliliği, sokak ve caddelerin kirliliği, tüm bunların yanında mitinglerde dağıtılan Türk Bayraklarının yerlerde süründüğü bir seçim süreci. Doğruluktan, dürüstlükten, insanlıktan, vatanseverlikten, Müslümanlıktan taviz vermediğini söyleyen insanlara yakıştı mı?
İnanın yatağa bağlı olarak evinde hasta yatanlar gürültüden çok rahatsız oldular. Bir seçim aracı değil ki onlarca seçim aracının birisi geliyor, birisi gidiyor, bitmek bilmiyor ama evinde hasta yatanlar bir an önce seçimin biterek gürültünün bitmesi için Allah'a dua ediyorlardı.
Çok merak ediyorum, güçlü ekonomiden, gelişmişlikten, çağdaşlıktan, modernlikten dem vurduğumuz ülkemizde biz ne zaman gerçek anlamda gelişeceğiz, güçlü, çağdaş ve modern bir ülke olacağız, tam manasıyla gelişmiş ülkeler gibi seçim yapıp, onlar gibi seçim çalışmaları yapacağız.
Kırşehir'de on yıllık belediye başkanlığını başarıyla sürdüren Yaşar Bahçeci seçimlerde Selahattin Ekicioğlu'nun belediye başkanı seçilmesiyle nöbeti devretti.
Evet bu bir nöbet değişimi, demokrasinin ve vatandaşın özgür iradesi ile belirlediği sonuçlar doğrultusunda bir belediye başkanı gelir, bir belediye başkanı gider, bir lider gelir, bir lider gider buna kimsenin diyeceği bir söz yok.
Yaşar Bahçeci neden kaybetti, Selahattin Ekicioğlu nasıl kazandı? Bunlarla ilgili görüşlerimi önümüzdeki günlerde yazacağım. Ancak burada söyleyeceğim şudur ki sakın ha birileri çıkıp ta “Yaşar Bahçeci çalışmadı, yan gelip yattı, gününü gün etti, elini taşın altına sokmadı, suya sabuna dokunmadı o nedenle seçimi kaybetti” demesinler. Öyle diyenlerin karşılarına çıkar alınlarını, karışlar gerekli cevabı veririm.
Seçimi Yaşar Bahçeci kaybetmedi, etrafındaki yanlış insanlar, yalakalar, zübükler ve teşkilatıyla birlikte kendisinin de strateji hatası yaptığı son milletvekili seçiminde belirlenen milletvekili adayları sebebiyle kaybettirildi.
Yaşar Bahçeci'nin etrafındaki güvendiği insanlar kendisini yanlış yönlendirdiler, yanlış bilgiler verdiler, onların yanlış bilgilendirmeleri ve eylemleri Kırşehir'de çok büyük tepki aldı.
Kısaca göreve getirdiği kişiler, etrafındaki çıkarcılar, yalakalar, zübükler ve teşkilatı yakışmadı Yaşar Bahçeci'ye. Başka bir deyişle Yaşar Bahçeci'nin kumaşı parti teşkilatına, etrafındakilere, göreve getirdiği muhteremlere büyük geldi, onlar ayak uyduramadılar Yaşar Bahçeci'nin temposuna.
Yaşar Bahçeci Kırşehir'i, Kırşehir'e nasıl hizmet edeceğini düşünürken, o muhteremler sadece kendilerini düşündüler, yanlış bilgiler verdiler, kendi menfaat ve çıkarlarına ne geldiyse o şekilde davrandılar. İnsanların arasına nifaklar soktular, ötekileştirdiler. Çalışanla, çalışmayanı ayırt edemediler. Tam tersine çalışmayanları el üstünde tuttular. Zaten bu tür zübükler ne memleketi düşünür, ne ülkesini onlar için sadece kendileri vardır. Yaşar Bahçeci de bunlara güvenince maalesef kaçınılmaz sonla karşılaştı.
Dediğim gibi önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili geniş bir yazı yazmayı düşünüyorum. Şimdiden belirteyim o yazıyı yazdıktan sonra çok tepki ve eleştiri alacağım. Ama Allah'a şükürler olsun hepsine göğüs gerecek kadar erdemli ve güçlüyüm, kervan yürür hesabı hiç umursamam.
CHP'den aday olarak seçimi kazanan Selahattin Ekicioğlu yıllardır Kırşehir'de ticaretle uğraşan, müteahhitlik yapan, fakir öğrencilerin elinden tutan, üniversitede okuyan öğrencileri il dışına seminerlere gönderen, ihtiyaç sahiplerine yardımcı olan sevdiğimiz, saydığımız, dürüst bir hemşehrimizdir.
CHP, CHP olalı ilk defa Kırşehir'de böylesine kaliteli, dürüst, çalışkan ve her siyasi görüşe sahip Kırşehirliler tarafından sevilen, sayılan bir aday çıkardı ve sonucunu da seçimi kazanarak aldı.
İnşallah karşımıza çıkan yeni oluşum Kırşehir için hayırlara vesile olur diyor, on yıllık süreyle başarılı bir şekilde Belediye Başkanlığı görevini yapan Yaşar Bahçeci'ye hakkında hayırlısı olsun. Bu bir nöbet değişimi diyor, yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyor, bundan sonraki yaşantısında sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.
Yeni Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu'na başarılar diliyor, aman Selahattin Başkan, Yaşar Başkan'ın yaptığı hataları yapma etrafına, çevrene dikkat et, menfaatçi, çıkarcı, yalaka şahsınıza ve belediyeye zarar verecek zübüklerden uzak dur, yanlış bilgilendirmelere itimat etme, söylenenlerin ve olayların dibine kadar in diyor, yeni oluşumun Kırşehir'e hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.