Yerelde gazetecilik gerçekten zordur, kalemini satmayan, düzgün insanlar için! 
Hep doğruların peşinde koşarlar. Kentin çıkarını düşünürler ve gelişmesi için kafa yorarlar. 
Çoğu zaman toplum yararına yazılan güzel şeyler, halkın beklentilerini karşılamak zorunda olan kişilerin iki dudağının arasından eriyip gitmesine rağmen!  
Gazeteyi olanakların çok olduğu metropol iller, yani büyük yerleşim yerlerinde çıkarmak kolaydır. Zor olan Kırşehir gibi Anadolu'nun ortasında ve bin bir güçlüğe rağmen kıt kanaat olanaklarla çıkartmak ve belki ondan da önemlisi uzun yıllar yaşatabilmektir. 
Özellikle demokrasilerde yerel basının varlığı rejim açısından tabi ki önem taşır. O yerdeki yönetenlerle halk arasında bir duvar değil, iletişim köprüsü işlevini yerine getirir. Yerel basın, demokrasinin vazgeçilmez koşullarından çok sesliliğin de önemli bir parçasıdır. 
İşte, bütün bu özellikleriyle Ahiler diyarında kurucularının 44 yıldır yayınlama başarısını gösterdiği, “Kırşehir Çiğdem” Gazetesini çok sesliliğin bir örneği olarak görmek en doğru yaklaşım olur. 
Gazete ve gazeteci hep aynı cesaretle şehrinin yanında yine yeniden, çıkarsız yazar doğrularını. Bir bakarsın yarım yüzyıla yaklaşır yazılan tüm gerçekler. 
Bu şehir ve bu ülke neler gördü, ne dönüşler yaşadı? 
20 sene önce milyon satan ulusal gazeteler, soba tutuşturuyor bugünlerde. Basın ve ifade özgürlüğü çok önemli, hele bunu yerelde yaşatmak neredeyse imkânsız bir noktaya geldi. 
Kırşehir’de 28 Mart 1977 tarihinde kurulan ve büyük zorluklara, sıkıntılara rağmen eğilip bükülmeden, hiçbir siyasi partinin yandaşı ve adamı olmadan 45 yıl gazetecilik yapmak bence en büyük başarıdır.
Kırşehir’in bütün sorunlarını gündeme getiren, tarafsız ve objektif yayınlarıyla Kırşehir’in ve Kırşehirlilerin sesi, kulağı ve dili olan “Kırşehir Çiğdem”in kent haberlerinden, geçmiş ve güncel siyasete, sanattan tarihe, spora 45 yıldır bu değerleri yaşatan, eğilmeden bükülmeden doğruların yanında ve işleri sadece gazetecilik olan Şevket Güner'i ve bayrağı teslim alan Salih Güner'i tebrik ediyorum. 
Hekimlik mesleğimin dışında, genel yayın yönetmenliği yaptığım gazete ve dergilerde bu işin hem ekonomik, hem de süreklilik anlamında ne kadar zor olduğunu gördüm ve yaşadım. 
Keyifle paylaşımlar yaptığım “Kırşehir Çiğdem” ailesine de nice yıllar diliyorum.