13 Mayıs 2022’de yapılan Kitap Fuarı çok verimli geçti bence katılımcılar açısından. Emeği geçen başta Kırşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Ekicioğlu olmak üzere Kırşehir İl Kültür Müdürü Sayın Cumhur Bey başta olmak üzere, Müdürlükte görevli tüm personel bize karşı çok ilgili davrandılar. Bu yüzden Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu, Kırşehir Belediyesi Kültür İl Müdürümüz Cumhur Uzun ve diğer fuara katkı sağlayan değerli dostlarımıza teşekkür etmek istiyorum.

Ben ve benim gibi Kırşehirli ve Kırşehir’e gönül vermiş gönül dostları Kırşehirli yazarlarımız unutulmamış ve Kırşehirli yazarlar olarak bizler için ücretsiz ve özel bir stant kurulmuş. Bu beni hem şaşkınlığa uğratmış, hem de ilk kez katılmama rağmen büyük bir mutluluk uyandırmıştı.

Değerli Kırşehir halkı ve Kırşehir yazarlarımızla tanışma fırsatı buldum kendileriyle bol bol sohbet etme fırsatı buldum. Ayrıca Kırşehirli yazarlarımızın yazdıkları eserler hakkında önemli bilgiler edinmiş oldum. Fikirlerinden yararlanarak ilerde yazacağım kitaplar hakkında kafamda fikirler oluşmasına yardımcı oldular. Bu vesileyle o dostlarımla tanışmak beni çok mutlu etti. Kendileriyle tanışmak benim için gurur verici oldu. Burada isimlerini yazmazsam bu değerli Şair yazarlarımıza haksızlık etmiş olurum. Çerkez Bozdağ, Şair Osman Paksoy hocam, İngilizce Hocamız Ülkü Aydın ve çocuk kitabı yazarı Zeynep Nur Küçük Hanım. Bu değerli yazarlarımızın muhakkak kitaplarını alıp okumalısınız.

Ben uzun yıllar Kırşehir’de kalmış biri olarak, gençlik yıllarımda Kırşehir halkı ve Kırşehir il bazında eğitim ve kültürde ülkenin “O zamanlar gördüğüm ve aklımda kaldığı şekliyle” çağın gerisinde görür ve üzülürdüm.

Son zamanlarda Üniversitelerin açılması ile beraber artık ilimizde başka bir mozaik oluşturdu. Dışarıdan gelen gençlerimiz ilimize farklı bir kültür oluşmasını sağlamış olduğunu gördüm. Bu ilimize gelen gençler ile birlikte gençlerin gittiği kafelerin açılması ve “özellikle Kent Park bende büyük bir heyecan yaratmasına vesile oldu” Kırşehir esnafı ve gençlerini olumlu yönde etkilediğine şahit oldum. Esnafı için Üniversiteli gençlerin varlığı esnafı açısından iyi bir gelir kapısı olurken, genç kızların ve erkeklerinin giyimlerinin özgürce olması ve bu durum Kırşehir halkının üzerinde olumsuz bir etki bırakmadığını görmek beni açıkçası mutlu etti.

Fuara gelen Kırşehirli dostlarımın kitapları incelerken ne istediklerini bilmeleri ve evlerinde kütüphanelerinin olduğundan söz etmeleri, beni mutlu etti. İnsan olarak eğitimin okumanın öneminin farkında olduğunuz müddetçe gelişime her zaman açıksınız demektir. Bu durum sizin daha fazla sorgulamanıza olayları irdelemeniz açısından olumlu olmaya neden olacağı kesin.

Sadece üzüldüğüm bir konuyu dile getirmeden edemeyeceğim. Fuara gelen Okulların ve çocuklarımızın yeterli şekilde katılım sağlamamış olmaması. Katılım sağlayan çocuklarımızın ise habersiz getirildiklerini ve bu yüzden ceplerinde beğendikleri kitapları alacak kadar paralarının olmadığını söylemiş olmaları bende derin bir etki bıraktı. Özellikle Lise çağına gelmiş gençlerin ceplerinde sadece karınlarını doyuracakları kadar bir meblağın olması ailelerin gelir seviyesi hakkında önemli bir bilgi vermiş oldu. Umarım en kısa sürede ülkemiz ve değerli halkımız bu darboğazdan kurtulur.

Benim kitabıma gençlerimiz ilgi duydukları için bu benim ruhumu okşasa da alamadıklarını görmek beni üzdü. Bu vesileyle, biz yazarların amacı kitaplarının okunmuş olması düşüncesiyle kimi çocuklarımıza kitabımı hediye etmekten gurur duydum.

Ama amaç kitap olunca ve ilimizin gençlerinin okuyor olmalarıysa, bu çocuklarımızı mağdur etmemek ve egolarımızı bir tarafa bırakmak olmalı gayemiz.

Saygılar…