Kırşehir için bu yıl Ahilik Haftası unutulmaz bir yıl oldu dersem inanın yanılmam.
16 22 Eylül 2019 tarihi ve günleri bu şehrimize çok şeylerin kattığına inanan bir insan olduğumdan ve bunu yazıp söylemekten çekinmiyorum. Başta bu ilin seçtiği Belediye Başkanına teşekkür etmeyi kendime borç sayarım.
Neden derseniz bugün ki iktidara muhalif bir partiden seçilmiş olmasına rağmen, her kutlamalarda her etkinlikte olması ve şehrin Belediyesi adına yapılması gerekenleri mütevazı bir tutumla katılımı, Belediye imkânlarının bu etkinliklerde kullanılmasını sağlaması şehrin temizliğine gösterilen önem takdire şayan bir tutum.
Sevgili Başkanım Ekicioğlu’nun özellikle bu hafta dolayısı ile Belediye uhdesinde olan kafelerin çevre düzenlenmesi ve temizlik, bakım, çalışanların titiz olmasını sağlanmasını da belirtmek isterim. Özellikle de yazıyorum tenis parkının bulunduğu mekân ve çalışanlarının gözden geçirilmesini özellikle istirham ederim.
Bu mekânlardan ve il geneliden sorumlu olan arkadaşın masa başında değil sorumlu olduğu mekânların işleyişi, davranışı temizliğine dikkat etmesini isterim. Hatta müşteri memnuniyeti konusunda bu işletmelerin kapısına dilek temenni kutusu oluşturulması bence mükemmellik olur.
Bu memleketin kurumlarının kuruluşlarının çalışanlar için bir nimet olduğunun öğretilmesinde fayda mülahaza ederim. Çalıştığı işyerinin kıymetini bilmeyen kim olursa olsun bu mekânlarda tutulması, Belediyeye büyük zarar veriyor bilinmesini isterim. Bu yazdıklarımı ve daha sona yazacaklarımın bu şehrin yararına olacağına da eminim.
Ahilik Haftası mükemmel bir kortej yürüyüşü ile başladı ve hafta boyunca da böyle devam edecek. Buna engel olmak isteyen, dönen çarkın dişlisine çomak sokarak kıs kıs gülmek isteyen her kim olursa olsun bu memlekete ihanet etmiş olur.
Bu hafta etkinlikleri bu şehre ne kazandırdı derseniz aklımın erdiğince yazacağım. Ahi Evran Üniversitesi, Polis Okulu, Sıdıklı-Sarıyahşi Köpüsü, termal oteller, jeotermal ısıtma sistemi Ahi Külliyesi, Tabiat Parkı, yapılan onlarca okul binaları ve birçok vaatler tabi olmayanları da sayarsak bu etkinliklere neden sahip çıkılması gerektiğini bilmemize fayda sağlayacaktır.
Kırşehir hepimizin önem verdiği bir il, bunun içindir ki bu ile yapılacaklar, yapılmak istenenler AHİ kelimesinden geçmektedir. Ahilik kardeşlik ise kırmadan, dökmeden, ötekileştirmeden seçilmişlerimiz başta olmak üzere atanmışlarımız Kırşehir doğumlu olan bürokratımız bu ilin kendisine kazandırdığı unvanla anılanlarımız kırılmışta olsalar bu etkinliklerde olmalılar. Onlar ve emekleri asla bu şehri sevenlerce unutulmayacaktır. Bunun bilinmesini isterim.
Yarn seçimler olduğunda boy gösterip isminin hatırlanmasını bu şehrin çocuğu olduğunu söylemek için onlarca emek sarf edeceklerine, bu şehrin her etkinliklerinde olmaları halkla iç içe olup onlarla hem hal olmaları için büyük bir fırsat olan Ahilik Haftası’nda yapılan etkinliklerde olmaları bence daha mütevazılık daha güzellik olur derim.
Bu şehrin İkinci Lig, Kırmızı Grup’ta mücadele eden ve son üç haftadır mağlubiyet almadan mücadele eden bu takıma “Kırşehirliyim” diyen her insan ve kuruluş bu takıma destek olmak zorunda olduklarını bilmelerini isterim. Nasıl olsa belediye yönetimi bu işi götürüyor demeden, il dışında olan bütün Kırşehir sevenlerinin destek olmalarını istiyor ve ricada bulunuyorum. Lütfen protokolde değil, halkın arasında olun onlarla bu takıma destek olun. Ben bir kez daha bu ilin temsil edilmesinde, tanınmasında katkısını büyük olduğuna inandığım takımımıza, etkinliklerimize sahip çıkalım diyorum.
Yazdığım her satır bu ilin menfaatine olduğunu biliyorsunuz o zaman vakit kaybetmeden severek sevilerek bir olalım, diri olalım, dememiz için herhalde bir sakınca kalmamıştır. Ahilik Haftası kutlamalarının değerlendirmesini daha sonra yapacağım. Ben şimdiden ilimizin tanınmasında katkısı olan büyüğünden küçüğüne herkese teşekkür etmenin onurunu yaşıyorum. Sağ olun, var olun. Sizler ne kadar çok olursanız bu ilin ihtiyaçları o kadar çok azalarak ilimizin kalkınmasına tanınmasına fırsatlar doğacaktır.