Gün geçmiyor ki şehit haberi almadığımız gün neredeyse yok. Daha dün Batman da 4 askerimiz şehit oldu…
Neden şehit olanlar hep fakir olur? Ya da başka bir ifade ile neden şehitler hep fakir garibandır?
Bu güzel vatanın korunması sadece fakirlere sefası zenginlere mi ait?
Neden hiç zenginler şehit olmuyor?
Şehit olmak sadece fakirlere mi nasip oluyor?
Sözlerimiz sakın yanlış anlaşılmasın değil bir vatan evladının şehit olması ayaklarına taş değmesini isteyen şerefsizdir alçaktır.
Ama her şehit haberi geldiğinde evleri eski, içindeki eşya neredeyse yok denecek kadar az ve eskimiş, ana baba vatansever yurdum insanı, şerefli haysiyetli öyle ki gencecik evlatlarını şehit verdikleri halde vatan sağ olsun diyecek kadar da dik durabilecek onura sahip kişiler.
Ülkenin tüm sakinleri rahat uyusun huzur ortamında hayatlarını sürdürsünler diye gencecik delikanlılar şehit oluyor.
Mesela hep merak etmişimdir bu ülke de oğlu askere gidip şehit olan bir tane siyasi var mıdır? Ya da ülkenin en zenginleri listesinde o göğsünü gere gere “ben bu ülkenin ilk 100-500-1000 her ne ise zengini arasındayım” diyen birinin çocuğu tarihte hiç şehit olmuş mudur?
Cevap, hayır değil mi? Ama ben size “bu ülke de oğlu askere gitmesin! diye çürük raporu alan siyasiler, zenginler var mı?” diye sorsam eminim sizler binlerce örnek verebilirsiniz.
Mesela güneş gözlükleri ile sağda solda şekil yapan, jet ski ile sahillerde sözüm ona sanat icra eden (!) bu ülkenin ekmeğini yiyip askere gitmemek için siyasilere baskı yapıp ya çürük, ya da bedelli çıksın diye maddi manevi (!) baskı yapan sosyete ve cemiyet hayatının ünlülerinden bir tanesinin değil şehit olmak şehit cenazesine katıldığını gören var mıdır?
Ben görmedim.
Ya da bizlerin gurur onur ve şerefle söylediği "Vatan sana canim feda" deyip soluğu doğuda, Güneydoğu’da alan bir zengin çocuğunun, bir topçunun, bir popçunun hiç askerlik anılarını anlattığına denk geldiniz mi?
Ben gelmedim.
Meşhur tatil yörelerinde milyon dolarlık arabaları ile fink atan Kazanovalar askere neden gitmezler?
Burada ki bedelli parasını çok bulup askerden kaçmak için Amerika'daki okullara binlerce dolar para harcayan popçular...
Attığı golden sonra sözde Mehmetçiğe asker selamı veren, dakikada bilmem kaç milyar para kazanan, “ben iş adamıyım işler aksar” deyip kendi sağlam ama raporu çürük olanlar ve ardından “bu memleketin paraya da ihtiyacı var” deyip askere gitme sırası gelince soluğu bilmem ne ülkesinde alan sözde vatanperverler acaba bu ülkede yaşamıyor mu?
Hep merak etmişimdir, her yıl vergi rekortmeni zenginlerin listesi yayınlanır, bu listelere bir kerede oğlu doğuda askerlik yapan zenginlerin listesi' de yayınlanabilir mi?
Yayınlanamaz; çünkü böyle bir liste yoktur!
Oysaki ikisi de vatandaşlık borcudur sözde...
Peki, neden hep fakir fukara şehit oluyor?
Bir kez daha söylüyorum sakın yanlış anlaşılmasın sözümüz, "Biraz da zengin çocukları ölsün" gibi alçakça bir düşünce içinde değiliz.
Allah hiçbir ana-babaya tattırmasın o acıyı...
Kendimi bildim bile şehit cenazelerine gider gelirim ve “ateş düşen” ocaklara baktıkça hep aynı resmi görüyorum ve düz mantık bir soru soruyorum, “Niye hep gariban çocukları ölüyor?”
Elbette şehitlik çok yüce bir mertebe...
Neden hep fakir-fukaranın evladına nasip oluyor bu mertebe?
Askere alımı-dağıtımı yapan arkadaşlar çıkıp açıklasınlar...
Kimin nerede, nasıl askerlik yapacağına neye göre karar veriyorlar?
Ya bu askerlik herkes için kalksın, ya da tıpkı memuriyet gibi kamu kurumu haline gelsin ama profesyonel bir şekilde olsun.
Son zamanlar da yaptığımız gibi insansız hava araçları, silahlar daha da arttırılsın. Bir tek bu vatanın kıymetli evladı şehit olmasın. Anaların ciğeri, babaların ocakları yanmasın…
Bu kutsal ülkenin her bir ferdi Allah korusun savaş zamanında, ülke zora girdiğinde bedelsiz olarak koşarak vatanı savunacaktır. Tıpkı geçmişte olduğu gibi…