Nasıl temsil edilmeliyiz?   Kırşehir genel seçimlerde öyle bir oy kullanmalı ki şehrini temsilen parlamentoya gidecek vekillerimiz bizleri ve ilimizi her konuda temsil yeteneği olan ilmi, irfanı, ahlakı ile güzelleşmiş temsil yeteneği yüksek olan adaya ve onu gösteren partiye oyunu vermelidir. Cumhuriyet tarihinde parlamentoda sadece iki bakanla temsil edilebildik.

Nasıl temsil edilmeliyiz?

 

Kırşehir genel seçimlerde öyle bir oy kullanmalı ki şehrini temsilen parlamentoya gidecek vekillerimiz bizleri ve ilimizi her konuda temsil yeteneği olan ilmi, irfanı, ahlakı ile güzelleşmiş temsil yeteneği yüksek olan adaya ve onu gösteren partiye oyunu vermelidir.

Cumhuriyet tarihinde parlamentoda sadece iki bakanla temsil edilebildik. Bunlardan bir tanesi sayın Gökhan Maraş Bey Kültür Bakanı olarak, bir diğeri de Sayın Ramazan Mirzaoğlu Devlet Bakanı olarak.

İşte bu tabloya baktığımızda il olarak seçtiğimiz milletvekillerimiz tabi ki hepsine saygı duyuyorum ama sadece vekillik yapmış, komisyon üyelikleri ile sürelerini doldurmuşlar ve gitmişlerdir. Kırşehir’de bunların isimleri bilinmiyor, esamileri okunmuyor ne yazık ki…

Kırşehir olarak icraat yeteneği olan, projeler geliştiren, onları hayata geçiren ilin bütün sorunlarına çözüm sunan, kendisine sunulan ilimizin menfaatine projelerde sonuna kadar arkasında duran, bulunduğu makamın hakkını sonuna kadar veren çekinmeden doğruları söyleyebilen yiğit, mert, seven, sevilen ilini, ilçesini, köyünü orada yaşayan insanları aileleri onların ürettiklerini bilen, etrafını saran insanların içerisinden kendisine faydalı olacak kendisi gibi nitelikleri olanları yanında tutan, kendisini boş yere meşgul eden, oyalayan yanlış yönlendiren insanı yanından çevresinden uzaklaştıran ilimizin yetiştirdiği yetenekli, vasıflı karakterli insanların bir yerlere gelmesinde fayda sağlayacağını bilen, Pazar tezgahında çay içen, herhangi bir mahallede köyde gariban olarak bilinen ailenin ziyaretini yapan, onların sıkıntısını dinleyip çözüm sunan, sanayici esnafın ürettiği ürünü görüp istihdamını geliştirmesi için yanında olan, Organize Sanayimizi orada üretilenleri görüp tanıyan, yeni yatırımcılar getiren, kısaca sanayiden üretme, istihdamdan yatırıma, ihracata devletimizin her türlü imkanına ulaşabilen, bilinçli, doğru, dürüst, ilkeli, sağlam karakterli vekile oyunu vermelidir.

Tabii bu saydıklarıma haiz insanları mevcut partilerimizin de aday gösterebilmesi lazım.

Yaşanmış o kadar çok olumsuzlukları mevcut partilerde görüyor, duyuyoruz ki, bunları burada tek tek yazıp anlatmamız mümkün olmaz.

Çünkü yukarıdaki bir milletvekilinde bulunması gereken kaç kişi seçebildik ki?

Hepsi günlerini gün ettiler, hizmet mi hak getire dediler.

Kırşehirliler de bir daha seçmedikleri için tarih tozlu sayfalarına gömülüp gittiler!

Bizler seçmen olarak yazdıklarımızı hayal etmek, düşünmek hakkımızdır. Demokraside bunları böyle olsun diye insanı bireyi kendi kendisini yönetsin diye uygulanan bir sistem, gelin görün ki temelden sonuna kadar ülkemizde yaşanmış ve yaşanan o kadar çok olumsuzluklar var ki bizler bu yazdıklarımızla kalacağız ve herkes bildiğini yapacak.

Kaybeden bizler olacağız. İnşallah bütün olumsuzluklar biter partilerimiz ilimizin sorunlarını bilen, çözüm üreten, dik duran, diklenmeyen, insanları seven, yolsuzlukları bilmeyen, hukuka saygılı, insanlara iftira atmayan, ötekileştirmeyen, insanını, vatanını, bayrağını seven adaylar gösterirler. Bizler de bu adaylara oy veririz.

Otuz yılı aşkın bir sürede binlerce insanımızın şehit ve gazi olmasına vesile olan teröristler. Adına “çözüm süreci” denilen bir süreçte Güneydoğu illerimizde adına bayrak dedikleri paçavrayı asarak vatandaşa kimlik kontrolü yapıyorsa, askeri düzen şeklinde yürüyüş yapıyorsa, büyük şehirlerde araçlar yakarak taziye çadırları kurarak insanları tedirgin ediyorlarsa önümüzdeki genel seçimlerin ne kadar önemli olduğunu bilerek oyumuzu kullanmalıyız .